Νέος διαγωνισμός για το λογότυπο

Νέος διαγωνισμός για το λογότυπο

Νέος διαγωνισμός για το λογότυπο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 326 ΦΟΡΕΣ

Σε νέο διαγωνισμό θα προχωρήσει η ΔΕΡΜΑΕ για την ανάδειξη του λογότυπου της υποψηφιότητας της Ρόδου ως πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021, καθώς καμία από τις προτάσεις που κατατέθηκαν δεν επελέγη από την κριτική επιτροπή.

Τα μέλη της Βαγγέλης Παυλίδης σκιτσογράφος , Νάσια Στουραϊτη που εκπροσωπεί τη νέα γενιά και Μary Miller καλλιτεχνική διευθύντρια της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2008 που ήταν το Στάβανγκερ της Νορβηγίας, που ασχολήθηκαν χτες με την επιλογή , έκριναν ότι καμία από τις 8 προτάσεις που πληρούσαν τις προϋποθέσεις δεν κατάφερε να αποτυπώσει την κεντρική ιδέα της υποψηφιότητας.

Έτσι μέσα στις επόμενες μέρες η ΔΕΡΜΑΕ θα προχωρήσει σε νέο διαγωνισμό αφήνοντας και περισσότερο χρόνο στους ενδιαφερόμενους να μελετήσουν το δίπτυχο «ταξίδι και φως» ώστε να σχεδιάσουν ένα λογότυπο που θα ανταποκρίνεται στο ζητούμενο του διαγωνισμού.

Αμέσως μετά το τέλος της διαδικασίας ο αντιδήμαρχος πολιτισμού Τέρης Χατζηιωάννου, με δηλώσεις του ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες, τονίζοντας ότι υπήρξαν ενδιαφέρουσες προτάσεις και μεγάλο ενδιαφέρον από την κοινωνία.
Όπως είπε σύμφωνα με τα στοιχεία 150 άτομα, ζήτησαν και πήραν την προκήρυξη, αλλά υπεβλήθησαν τελικά 18 φάκελοι.

«Από αυτές τις προτάσεις οι 10 ακυρώθηκαν για τυπικούς λόγους και χθες η τριμελής κριτική επιτροπή εξέτασε τις υπόλοιπες 8 προτάσεις.

Αυτό που διαπίστωσε η επιτροπή ήταν ότι όλες οι προτάσεις δεν κατάφεραν να αποδώσουν την κεντρική ιδέα που είχε τεθεί για το λογότυπο της Ρόδου, δηλαδή το ταξίδι και το φως.

Η εισήγηση προς τη ΔΕΡΜΑΕ είναι ότι δεν ικανοποιούνται από το αποτέλεσμα και μπαίνουμε σε μία διαδικασία, κατά την οποία σύντομα η εταιρία θα δημοσιεύσει την προκήρυξη και πάλι και θα δώσουμε περισσότερο χρόνο.

Οφείλω να πω ότι αυτή τη διαδικασία θα μπορούσαμε πολύ εύκολα να την αναθέσουμε σε ένα γραφείο και να σχεδιάσει το λογότυπο για τη Ρόδο. Όμως εμείς θέλαμε να μπούμε σε μία διαγωνιστική διαδικασία συμμετοχική για την κοινωνία και σε αυτό θα επιμείνουμε.

Αυτή τη φορά όμως θα δώσουμε περισσότερο χρόνο ώστε μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου, να κατατεθούν νέες προτάσεις. Το λογότυπο είναι μία πολύ μεγάλη υπόθεση, πρέπει να φέρει τη ψυχή της πρότασης και της υποψηφιότητας.

Δεν είναι μία απλή διαδικασία, θα συνοδεύει την υποψηφιότητά της σε όλες τις αποτυπώσεις. Πρέπει να φέρει τον πλούτο, την κληρονομιά. Για αυτό και όσοι συμμετάσχουν (έχουν δικαίωμα και όσοι απερρίφθησαν) να μελετήσουν ξανά την κεντρική ιδέα και να την αποτυπώσουν».

Διαβάστε ακόμη

Σώθηκε και είναι καλά το μικρό αλεπουδάκι που βρέθηκε με θερμοπληξία στη Ρόδο

Ανασυγκροτήθηκε το Τεχνικό Συμβούλιο Δημοσίων Έργων

Σε Διεθνές Βυζαντινομουσικολογικό Συνέδριο πρωτοψάλτης της Ρόδου

Λειτουργεί (επιτέλους) ιατρείο στην Ακρόπολη της Λίνδου

Κ. Νικολαΐδου: Είναι πολιτική απόφαση του περιφερειάρχη να ενσωματωθούν οι προκλήσεις της εποχής στο Οργανόγραμμα της ΠΝΑι

Κατά της προτεινόμενης τροποποίησης του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου η παράταξη της Χρύσας Καραγιάννη

Συνάντηση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων νότιας Δωδεκανήσου με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη συνάντησε χθες στο Δημαρχείο ο Αλέξανδρος Κολιάδης