Προφυλακίστηκαν δύο Σύριοι για τη μεταφορά μεταναστών

Προφυλακίστηκαν δύο Σύριοι για τη μεταφορά μεταναστών

Προφυλακίστηκαν δύο Σύριοι για τη μεταφορά μεταναστών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 187 ΦΟΡΕΣ

Το δρόμο για τις φυλακές πήραν χθες μετά τις απολογίες τους οι δύο Σύριοι ηλικίας 28 και 43 ετών οι οποίοι συνελήφθησαν πριν μερικές μέρες επ’ αυτοφώρω να αποβιβάζουν σε βραχώδες σημείο στη περιοχή Αγίας Μαρίνας Σύμης, 16 παράτυπους μετανάστες.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, προσωπικό του Λιμεναρχείου Σύμης εντόπισε στις 14 Αυγούστου 2015 στις 7 το πρωί ένα ύποπτο ταχύπλοο σκάφος σημαίας Τουρκίας, στη θαλάσσια περιοχή Αγίας Μαρίνας Σύμης και το έθεσαν σε παρακολούθηση. Λίγα λεπτά αργότερα οι δύο διακινητές αποβίβαζαν τους 16 παράτυπους μετανάστες στην ξηρά και άμεσα πλωτό σκάφος του Λιμενικού ξεκίνησε την αναζήτηση για τον εντοπισμό και την διάσωση των αλλοδαπών, ενώ συνελήφθησαν και οι χειριστές – κυβερνήτες του σκάφους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξεταζόμενοι οι παράτυποι μετανάστες δήλωσαν πως κατέβαλλαν ο καθένας περί τις 3000 ευρώ για την μεταφορά τους από τα τουρκικά παράλια στα νησιά μας.

Σε βάρος των δύο Σύριων διακινητών ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και χθες συνοδευόμενοι από το δικηγόρο τους κ. Στέλιο Αλεξανδρή προσήχθησαν ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου για να απολογηθούν όπου και αρνήθηκαν τις κατηγορίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι δύο κατηγορούμενοι ισχυρίστηκαν πως και αυτοί είναι παράτυποι μετανάστες και πως πλήρωσαν για να ταξιδέψουν από την Τουρκία στα νησιά μας, ενώ αρνήθηκαν ότι έχουν την οποιαδήποτε σχέση με τους διακινητές. Σε κάθε περίπτωση οι ισχυρισμοί τους αυτοί δεν έπεισαν εισαγγελέα και ανακρίτρια οι οποίοι με σύμφωνη γνώμη έκριναν προσωρινά κρατούμενους τους δύο Σύριους στέλνοντας τους στην φυλακή.

Διαβάστε ακόμη

Στο εδώλιο ιδιοκτήτης καταλύματος για τη φιλοξενία 90 μεταναστών

Δικάζεται ιδιοκτήτης ξενοδοχείου για τη διαμονή 84 μεταναστών

Στον ανακριτή 31χρονος αλλοδαπός για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Ελεύθερος με όρους αφέθηκε ο κατηγορούμενος για απόπειρα εμπρησμού

Σε τρία χρόνια και τρεις μήνες καταδικάστηκε 35χρονος τσαντάκιας

Αθωώθηκε Καλύμνιος για διακίνηση ναρκωτικών

Συνελήφθη 40χρονος για άγρα πελατών

Γερμανός καλλιεργούσε επτά δενδρύλλια χασίς