Συνέδριο για την πολιτιστική διπλωματία

Συνέδριο για την  πολιτιστική διπλωματία

Συνέδριο για την πολιτιστική διπλωματία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 219 ΦΟΡΕΣ

Στην τελετή έναρξης θα παραστεί ο υπουργός Παιδείας

Συνέδριο για την πολιτιστική διπλωματία διοργανώνει στη Ρόδο το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, με τη στήριξη του Δήμου της Ρόδου και του γραφείου διεκδίκησης του τίτλου της πολιτιστικής πρωτεύουσας «Ρόδος 2021», από τις 22 έως μέχρι και τις 26 Οκτωβρίου, και στην τελετή έναρξης αναμένεται να παραστεί ο Υπουργός Παιδείας, κ. Νίκος Φίλης.

Το παραπάνω, έκανε γνωστό χθες ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Τέρης Χατζηιωάννου ο οποίος είπε ότι αναλυτική ενημέρωση για το Συνέδριο αυτό θα υπάρξει σε συνέντευξη Tύπου που θα δοθεί την ερχόμενη Πέμπτη.

Πρόκειται για ένα Συνέδριο το οποίο έχει να κάνει με την πολιτιστική διπλωματία στην περίοδο της κρίσης και θα παρευρεθούν εδώ σημαντικοί άνθρωποι, διπλωμάτες, φοιτητές, ακαδημαϊκοί ενώ στη διοργάνωσή του μετέχουν σημαντικοί φορείς όπως το Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Όπως είπε ο Αντιδήμαρχος, η ενημέρωση που έχουν είναι ότι στην τελετή έναρξης του Συνεδρίου, η οποία θα λάβει χώρα μεθαύριο, Πέμπτη 22 Οκτωβρίου, στις 8:00 το βράδυ, στο Καστέλο, θα παραστεί και ο Υπουργός Παιδείας.

Από αυτά που έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής είναι ότι, τη δεύτερη ημέρα του Συνεδρίου, την Παρασκευή, θα υπάρξει μία στρογγυλή τράπεζα η οποία θα αφορά την υποψηφιότητα της Ελλάδας για το 2021 με εκπροσώπους άλλων ελληνικών πόλεων, ενδεχομένως και εκπροσώπων από τη Ρουμανία αφού εκεί πρέπει να κατατεθεί ο φάκελος αυτή την περίοδο. Όπως είπε ο κ. Χατζηιωάννου, έχουν προσκληθεί και αυτοί προκειμένου να εξετάσουν κάποια θεσμικά ζητήματα που έχουν να κάνουν με την υποχρέωση της χώρας απέναντι στο θεσμό.

Θα υπάρχει, όμως, η δυνατότητα να αξιοποιήσουν και άλλους χώρους για τις ανάγκες των εργασιών του Συνεδρίου. Συγκεκριμένα, η τελετή έναρξης θα γίνει στο Καστέλο και οι συνεδρίες στον Ξενώνα της Αγίας Αικατερίνης. Μία, όμως, συνεδρία θα γίνει και στο πνευματικό κέντρο του Γιάννη Ζίγδη στη Λίνδο. Όπως είπε ο Αντιδήμαρχος, αυτό είναι σημαντικό αφού η Δημοτική Αρχή οφείλει να αξιοποιήσει το κέντρο αυτό για τον σκοπό που ο Γιάννης Ζίγδης το άφησε ως κληρονομιά στη Λίνδο και τη Ρόδο.

Σημειώνεται ότι, την ερχόμενη Πέμπτη, θα υπογραφεί και ένα μνημόνιο συνεργασίας του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού με το Δήμο Ρόδου. Μάλιστα, ο Αντιδήμαρχος δεν παρέλειψε να πει ότι το Ίδρυμα είναι παγκόσμιο αφού έχει δεκατέσσερα παραρτήματα σε όλο τον κόσμο και στηρίζει την υποψηφιότητα της Ρόδου για το 2021.

Προοπτική, τέλος, είναι αυτό το Συνέδριο να γίνει θεσμός και η θερινή Ακαδημία να γίνεται κάθε χρόνο στο νησί μας.

Διαβάστε ακόμη

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του ΚΓ’ πολιτιστικού συμπόσιου της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών

Καταδίωξη και σύλληψη δυο διακινητών από το Λιμεναρχείο Ρόδου

Ξεναγοί: «Σθεναρό όχι» στο νομοσχέδιο που υποβαθμίζει το επάγγελμα

Σε λειτουργία το «Ψηφιακό Μητρώο Μελών Λεσχών Φιλάθλων»

Διαγωνισμός για την προστασία των ακτών σε Σορωνή και Καλαβάρδα

Απόφαση για επιστροφή χρημάτων εξαιτίας της πυρκαγιάς στη Ρόδο

Τροχαίο ατύχημα πριν από λίγο στην περιοχή Τραουνού

Έκτακτη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου