Ελεύθερη αφέθηκε η 68χρονη μητέρα

Ελεύθερη αφέθηκε η 68χρονη μητέρα

Ελεύθερη αφέθηκε η 68χρονη μητέρα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 407 ΦΟΡΕΣ

Ελεύθερη χωρίς όρους αφέθηκε η 68χρονη που κατηγορείται ότι έδωσε ποσότητα ηρωίνης στον 32χρονο κρατούμενο γιο της, ενώ ο τελευταίος και για αυτή την υπόθεση κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Μητέρα και γιος σε βάρος των οποίων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος προσήχθησαν χθες ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου, συνοδευόμενοι από το δικηγόρο τους κ. Αναστάσιο Διάκο, προκειμένου να απολογηθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 68χρονη γυναίκα είπε πως δεν γνώριζε ότι επρόκειτο για ηρωίνη, αφού ο γιος της (ο οποίος την ημέρα εκείνη είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος για άλλη υπόθεση) της ζήτησε να του πάρει στα κρατητήρια τα ρούχα του και τα χάπια του.

Και τα δύο θα τα έδινε στην 68χρονη ένας φίλος του γιου της, καθώς δεν διέμεναν στο ίδιο σπίτι, όπως και έγινε. Η 68χρονη είπε πως δεν είχε ιδέα τι περιείχε η συσκευασία την οποία έδωσε μαζί με τα ρούχα για τα ελέγξουν οι αστυνομικοί, γεγονός που αποδεικνύει την άγνοια της.

Σε ότι αφορά τα 1450 ευρώ, είπε πως τα κρατούσε για να διορίσει νωρίτερα την ημέρα εκείνη δικηγόρο για τον γιο της αλλά τελικά δεν προσέλαβε κάποιον και τα είχε προκειμένου να κάνει εγχείριση στα μάτια της που έχει πρόβλημα.

Τελικά με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας η 68χρονη αφέθηκε ελεύθερη χωρίς όρους, ενώ και ο 32χρονος γιος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Υπενθυμίζεται πως το περιστατικό σημειώθηκε στις 19 Ιανουαρίου 2016 το απόγευμα στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Ρόδου όπου βρισκόταν ο 32χρονος, καθώς επρόκειτο να γίνει η μεταγωγή του σε σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας. Ο ίδιος νωρίτερα είχε απολογηθεί για υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στην οποία φέρεται να εμπλέκεται μαζί με 21χρονη και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας είχαν κριθεί και οι δύο προσωρινά κρατούμενοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 68χρονη μητέρα πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα προκειμένου να δώσει ρούχα στον γιο της, αλλά και να τον αποχαιρετίσει που θα έφευγε. Την ώρα όμως που τον αγκάλιασε φέρεται να του έδωσε συσκευασία που περιείχε 2,8 γραμ. ηρωίνης!

Οι αστυνομικοί αντιλήφθηκαν τι είχε συμβεί, κατάσχεσαν την μικροποσότητα της ηρωίνης, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο αλλά και το χρηματικό ποσό των 1.450 ευρώ που είχε η 68χρονη στην κατοχή της.

Διαβάστε ακόμη

Σύλληψη τεσσάρων αλλοδαπών για κλοπή και πλαστογραφία στην Κω

Κινητοποίηση του Λιμενικού για διάσωση 4 Ιρλανδών που το σκάφος τους αναποδογύρισε σε θαλάσσια περιοχή της Ρόδου

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων που πραγματοποιήθηκαν στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου το διάστημα από 1 έως 7 Ιουλίου 2024

Συνελήφθη 18χρονος για ληστεία

Κάθειρξη 38,5 ετών σε αλλοδαπό για τη μεταφορά μεταναστών στην Κω

Στο εδώλιο ιδιοκτήτης καταλύματος για τη φιλοξενία 90 μεταναστών

Δικάζεται ιδιοκτήτης ξενοδοχείου για τη διαμονή 84 μεταναστών

Στον ανακριτή 31χρονος αλλοδαπός για απόπειρα ανθρωποκτονίας