Διδαχθείτε από το σοφό σύνταγμα του 1884 που συνέταξαν με ζήλο και εθνική επιμέλεια οι ήρωες του 1821

Διδαχθείτε από το σοφό σύνταγμα του 1884 που συνέταξαν με ζήλο και εθνική  επιμέλεια οι ήρωες του 1821

Διδαχθείτε από το σοφό σύνταγμα του 1884 που συνέταξαν με ζήλο και εθνική επιμέλεια οι ήρωες του 1821

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 152 ΦΟΡΕΣ

Έχω μπροστά μου πιστό χειρόγραφο αντίγραφο-αντίτυπο του πρώτου συντάγματος του 1884 που κυκλοφόρησε η Ελληνική Βουλή το 1994 και που συνέταξαν με επιμέλεια, απόλυτο σεβασμό και αγάπη οι ήρωες του 1821 και άλλοι τότε επιφανείς άνδρες, οι οποίοι πολέμησαν με έργα και όχι με λόγια για την Ελευθερία, την Ανεξαρτησία του Ελληνικού Έθνους, που διέθεσαν όχι μόνον την ζωήν τους αλλά και την περιουσία τους όσοι και όσοι είχαν.

Το σοφό σύνταγμα του 1884 ξεκινά με την χριστιανικήν ευχήν (εν ονόματι της Αγίας και ομοουσίου και αδιαιρέτου Τριάδος) σε μια ιδιαίτερη σημαντική στιγμή για το Έθνος και δείχνει ακριβώς τον υπέρτατο σεβασμό όλων, του Έθνους, στην Χριστιανική Ορθόδοξη Θρησκεία και εκκλησία που τόσο συνέβαλε στην Ελευθερία της Πατρίδας και στην ομόνοια των Ελλήνων υπό την σκέπη της.

Το πρώτο άρθρο αναφέρεται στα περί Θρησκείας όπως και στο δεύτερο, και αυτό ακριβώς δείχνει την αξίαν της μεγάλης του Χριστού Ορθόδοξης εκκλησίας, που ενώνει όλους του Έλληνες χωρίς ιδιότητες, ειδικότητες, αρετές ή κακίες, φτωχούς ή πλούσιους και μάλιστα χωρίς ίχνος πολιτικής ή κομματικής σκέψης, ένας λαός, ένα έθνος, όλοι οι Έλληνες ενωμένοι για μια μεγάλη Δημοκρατική ελεύθερη και Ανεξάρτητη Ελλάδα, όπως θα πρέπει να συμβαίνει και σήμερα.

Η πολιτεία, το πολιτικό σύστημα της προεδρικής Δημοκρατίας πρέπει να βασανισθεί πολύ και να σκεφτεί βασανιστικά, αν θα πρέπει να ισχύει αυτό που αποτελεί πρόθεσιν, δηλαδή τον χωρισμό κράτους και εκκλησίας, αλλά αντιθέτως να παραδειγματισθεί ότι το Εθνικό συναίσθημα που εμφρείται κυρίως από την Χριστιανική Ορθόδοξη πίστην όλων των Ελλήνων, για να είμαστε πάντα ενωμένοι.

Η Θρησκεία μας, η εκκλησία της Ελλάδος ανέδειξε σπουδαίους ηγέτες οι οποίοι σήκωσαν σε δύσκολες στιγμές το βάρος της Διακυβέρνησης, της χώρας σε ιστορικά δύσκολες στιγμές, ηγέτες θρησκευτικοί αλλά με πολιτικές Διοικητικές ικανότητες, Παλαιών Πατρών Γερμανός, Αρχιεπίσκοπος Δαμασκηνός, Γερμανός Καραβαγγέλης, αλλά και δικοί μας τοπικοί φωτισμένοι ιεράρχες, όπως ο Απόστολος και άλλοι, σε περιόδους σκλαβιάς και κατοχής σήκωσαν όλο το βάρος.

Ένας απερίσκεπτος χωρισμός Κράτους και Εκκλησίας, εγκληματική και μή σάφρων ενέργεια, θα χωρίσει τον Ελληνικό Λαό σε δύο πολύ μεγάλα κομμάτια δυστυχώς, και που να είσθε πάντα σίγουροι οτι η Εκκλησία μας θα είναι πάντα πιο δυνατή και πιο ικανή από ταλαντευόμενο συχνά πολιτικό σύστημα, γιατί ο ελληνικός λαός καθημερινά και πάγια βασανισμένος βρίσκει πιο εύκολα θαλπωρή και βοήθεια στους κόλπους της εκκλησίας, είναι φύση βαθειά θρησκευόμενος λαός, μην τα βάζεται και σε άλλες ταλαιπωρίες, περιπέτειες.

Όλοι λοιπόν εσείς οι πολιτικοί συντάκτες και συμμέτοχοι της αλλαγής στο Σύνταγμα, συμβουλευτείτε μετά επιμελείας το σύνταγμα του 1884, και για τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής μας Δημοκρατίας, και για το εκλογικό σύστημα, αλλά και τον Εθνικό Πατριωτικό τρόπο διακυβέρνησης της χώρας, αφού οι στιγμές που διανύουμε είναι ιστορικές και αν η Ελλάδα είναι ασφαλής το οφείλει στις βασικές αρχές του συντάγματος, στον λαό της, ομόθρησκος, ομόγλωσσο και ομόχρωμο, όπου λαός, πολιτεία και εκκλησία εργάζονται από κοινού για το Έθνος.

Όσες συχνές αλλαγές θέλετε να επιφέρετε στο Σύνταγμα δυστυχώς υποκρύπτουν πολιτικές και κομματικές σκοπιμότητες που δημιουργούν νέα δυσεπίλοτα προβλήματα, που κάποτε δεν θα αντέξει ο ελληνικός λαός και τότε είναι βέβαιο ότι θα πληρώσετε βαρύ το τίμημα της απερισκεψίας σας.

Υ.Γ.: Ο χωρισμός Κράτους και Εκκλησίας δεν θα χωρίσει τον λαό σε κομμάτια Χριστιανούς και Αντίχριστους αλλά και σε δύο κόμματα, χριστιανών Ορθόδοξων και ΜΗ, ο Θεός να βάλει το χέρι του.


Του Γεωργίου Β. Παπαγεωργίου

Διαβάστε ακόμη

Βασίλης Παπανικόλας: Η «πασαρέλα» των υποψηφίων αρχηγών

Φίλιππος Ζάχαρης: Εμείς και οι άλλοι την επόμενη μέρα

Δημήτρης Προκοπίου: Δελφίνια και αλιεία

Μαρία Καρίκη: Πώς έρχεται η «ψυχική ανάταση»;

Θάνος Ζέλκας: Ξέρω ποιος είσαι και τι πρεσβεύεις

Δρ. Ιωάννης Ηλ. Βολανάκης: Δαύκος ο άγριος (Daucus sylvestris), κοινώς σταφυλίνος, σταφυλίνακας, σταφυλινάκι, άγριο καρότο

Κατερίνα Τζωρτζινάκη: Το καλοκαίρι είναι ακριβό

Νίκος Μυλωνάς: Μετά την 4η φωτιά στον ΧΥΤΑ... θα κάνει επιτέλους κάτι της προκοπής ο δήμος Κω;