Ελεύθερος αφέθηκε ο Σουηδός που κατηγορείται για βιασμό

Ελεύθερος αφέθηκε ο Σουηδός  που κατηγορείται για βιασμό

Ελεύθερος αφέθηκε ο Σουηδός που κατηγορείται για βιασμό

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 449 ΦΟΡΕΣ

Αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται κατά την απολογία του

Ελεύθερος χωρίς όρους αφέθηκε χθες μετά την απολογία του ο 23χρονος Σουηδός που συνελήφθη μετά από καταγγελία που έκανε σε βάρος του για βιασμό, 19χρονη από τη Νορβηγία!

Ο αλλοδαπός κατηγορούμενος, συνοδευόμενος από το συνήγορό του κ. Στέλιο Αλεξανδρή προσήχθη χθες ενώπιον του ανακριτή Ρόδου για να απολογηθεί για τα όσα του καταλογίζονται, τα οποία και αρνήθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 23χρονος δήλωσε μεταξύ άλλων πως διαμένει μαζί με την οικογένεια του και εργάζεται στη Σουηδία σε εταιρεία μεταφορών. Λόγω όμως περικοπών ο εργοδότης του, του ζήτησε να πληρώνεται το μισό μισθό για τους τρεις μήνες του καλοκαιριού (Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο) και να μην δουλεύει. Εκείνος δέχτηκε και προκειμένου να αυξήσει το εισόδημα του αποφάσισε να εργαστεί στις δημόσιες σχέσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος με Σουηδούς πελάτες, στη Ρόδο. Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα μοιράζουν και φυλλάδια με τα happenings των καταστημάτων αυτών και έτσι γνωρίστηκε με την 19χρονη από τη Νορβηγία και τις φίλες της, τις οποίες και ενημέρωσε για ένα πάρτι που θα γινόταν το βράδυ της 31ης Ιουλίου.

Πράγματι οι κοπέλες πήγαν στο πάρτι και αφού κατανάλωσαν δύο ποτά, ο 23χρονος με την 19χρονη βγήκαν έξω από το μαγαζί για να μιλήσουν. Η αλλοδαπή ζήτησε από τον Σουηδό να πάνε κάπου πιο ήσυχα και έτσι πήγαν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διαμένει, όπου εκεί ήταν και ο συγκάτοικος του ο οποίος στη συνέχεια έφυγε. Οι δύο αλλοδαποί κάθισαν για ώρα στο μπαλκόνι και καθώς ήταν κουρασμένοι και οι δύο (ο ένας από τη δουλειά και η άλλη από το ταξίδι) μπήκαν μέσα και ξάπλωσαν στο κρεβάτι. Λίγη ώρα αργότερα επέστρεψε στο δωμάτιο και ο συγκάτοικος μαζί με την κοπέλα του οι οποίοι ξάπλωσαν στο διπλανό κρεβάτι.

Ο 23χρονος ισχυρίζεται ότι στη συνέχεια τους πήρε ο ύπνος και το πρωί όταν ξύπνησαν η κοπέλα πήρε τα ρούχα της και έφυγε, ενώ ο ίδιος δεν μπορεί να πει ότι είχαν ερωτική επαφή αφού ήταν ντυμένος με τα ρούχα του, ενώ και ο συγκάτοικος του, του δήλωσε ότι απλώς κοιμόντουσαν όση ώρα εκείνος συζητούσε με την κοπέλα του.
Μετά την απολογία, με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή ο 23χρονος αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να του επιβληθεί κάποιος όρος.

Ως πολιτική αγωγή στην υπόθεση για λογαριασμό της 19χρονης παρίσταται ο κ. Μηνάς Τσέρκης. Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης μετά από καταγγελία που έκανε στις 31 Ιουλίου 2017 το πρωί η 19χρονη αλλοδαπή στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και είχε ως αποτέλεσμα το απόγευμα της ίδιας ημέρας, τη σύλληψη του Σουηδού.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί η 19χρονη διασκέδαζε έως προχθές τα ξημερώματα σε μπαρ στη πόλη της Ρόδου όταν ξαφνικά αισθάνθηκε αδιαθεσία και βγήκε έξω. Λίγα λεπτά αργότερα την ακολούθησε και ο 23χρονος Σουηδός ο οποίος έδειξε να ενδιαφέρθηκε για την υγεία της ενώ της πρότεινε να μεταβούν στο σπίτι του προκειμένου να ξεκουραστεί. Η 19χρονη αλλοδαπή δέχτηκε και σύμφωνα πάντα με την καταγγελία που έκανε, εκεί ο 23χρονος συνευρέθηκε ερωτικά μαζί της παρά τη θέλησή της.

Διαβάστε ακόμη

Σύλληψη τεσσάρων αλλοδαπών για κλοπή και πλαστογραφία στην Κω

Κινητοποίηση του Λιμενικού για διάσωση 4 Ιρλανδών που το σκάφος τους αναποδογύρισε σε θαλάσσια περιοχή της Ρόδου

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων που πραγματοποιήθηκαν στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου το διάστημα από 1 έως 7 Ιουλίου 2024

Συνελήφθη 18χρονος για ληστεία

Κάθειρξη 38,5 ετών σε αλλοδαπό για τη μεταφορά μεταναστών στην Κω

Στο εδώλιο ιδιοκτήτης καταλύματος για τη φιλοξενία 90 μεταναστών

Δικάζεται ιδιοκτήτης ξενοδοχείου για τη διαμονή 84 μεταναστών

Στον ανακριτή 31χρονος αλλοδαπός για απόπειρα ανθρωποκτονίας