Εκδήλωση στο Ευρωκοινοβούλιο για την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου

Εκδήλωση στο Ευρωκοινοβούλιο για την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου

Εκδήλωση στο Ευρωκοινοβούλιο για την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 617 ΦΟΡΕΣ

Ιδιαίτερα τιμητικό είναι ασφαλώς το γεγονός ότι, στο πλαίσιο του επετειακού εορτασμού των εβδομήντα χρόνων από την επανένωση των Δωδεκανήσων με την Ελλάδα, εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη στις 7 Μαρτίου και στο Ευρωκοινοβούλιο με οικοδεσπότη τον ευρωβουλευτή κ. Στέλιο Κούλογλου!

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει την προβολή ντοκιμαντέρ, γευσιγνωσία και παραδοσιακούς χορούς ενώ βέβαια θα προηγηθούν ομιλίες για την επέτειο της Ενσωμάτωσης. Μάλιστα, από την περιοχή μας και ειδικά τη Ρόδο θα μεταβεί εκεί αντιπροσωπεία.
Πιο συγκεκριμένα, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Yehudi Menuhin του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 6:30 το απόγευμα της Τετάρτης.

Θα μιλήσουν:
Στέλιος ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ, Ευρωβουλευτής GUE/NGL
Δημήτρης ΓΑΚΗΣ, Βουλευτής Δωδεκανήσου
Φιλήμωνας ΖΑΝΝΕΤΙΔΗΣ, Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου
Νικόλαος ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων
Ευδοκία ΒΟΥΒΑΛΗ, Πολιτιστική Ομάδα «ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ»
Θα ακολουθήσει η προβολή ντοκιμαντέρ με θέμα «Το Χρονικό της Ενσωμάτωσης» και η εκδήλωση θα κλείσει με παραδοσιακούς χορούς και μουσικές από τα Δωδεκάνησα.

Συμμετέχουν:
ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ Βρυξελλών
Γιώργος ΠΑΡΑΓΥΙΟΣ, Λύρα
Βαγγέλης ΞΕΠΑΠΑΔΑΚΗΣ, Λαούτο
Νικόλαος ΧΑΣΑΠΗΣ, Κρουστά

ΛΥΚΕΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ
Το Λύκειο των Ελληνίδων Βρυξελλών το οποίο ιδρύθηκε το Δεκέμβριο του 1992, κλείνει φέτος 24 χρόνια λειτουργίας και δυναμικής παρουσίας στην πρωτεύουσα της Ευρώπης.
Το Λύκειο των Ελληνίδων, πολιτιστικό σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που κρατάει ζωντανή την ελληνική παράδοση στην πιο δυναμική της έκφραση, μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Λυκείων και Λεσχών, ιδρύθηκε το 1911 από την πρωτοπόρο του φεμινιστικού κινήματος στην Ελλάδα, την πρώτη Ελληνίδα δημοσιογράφο Καλλιρόη Παρρέν. Σκοπός του είναι η μελέτη, επιστημονική καταγραφή, ενδυνάμωση και διατήρηση των ελληνικών εθίμων και παραδόσεων, μέσα στα πλαίσια της εθνικής μας ζωής· η εξύψωση της Eλληνίδας· η ηθική συμπαράσταση στη μητέρα και το παιδί και η ισότητα των φύλων. Το έργο του Λυκείου των Eλληνίδων στηρίζουν εκτός από τα Παραρτήματά του σε όλη την Ελλάδα, τα Γραφεία του στο εξωτερικό τα οποία διαπνέονται από τις ίδιες ιδέες, και επιτελούν έργο μεγάλης εθνικής σημασίας.

Πολιτιστική Ομάδα “Αρχιπέλαγος”
Η Πολιτιστική Ομάδα “Αρχιπέλαγος”, ασχολείται με την προβολή και διάδοση των παραδόσεων, ηθών-εθίμων, της ιστορίας και του πολιτισμού του Αιγαίου και ειδικότερα των Δωδεκανήσων. Συμμετέχει σε εκθέσεις κι εκδηλώσεις, κάνει παραστάσεις, εκπομπές σε ραδιόφωνο και τηλεόραση, γράφει άρθρα σε περιοδικά και εφημερίδες, συμμετείχε σε πέντε παραγωγές CD με παραδοσιακή μουσική, αλλά το κυριότερο επισκέπτεται σχολεία της Αττικής, όπου κάνει επιμορφωτικές παρουσιάσεις για τις παραδόσεις και τα ήθη-έθιμα των νησιών μας.

Διαβάστε ακόμη

Έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Πογιατζής, σύμβουλος Μαθηματικών κατά το παρελθόν στα Δωδεκάνησα

Σύσκεψη στον δήμο με τους φορείς για τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια

Δεν υπάρχει θέμα στα νησιά μας με απλήρωτους λογαριασμούς από ΕΣΠΑ

Γιάννης Παπαβασιλείου: Το νησί της Ρόδου δεν είναι κορεσμένο τουριστικά

Θεόδωρος Σκυλακάκης: Τεράστιο εργαλείο για την πράσινη μετάβαση στα νησιά το Ταμείο Απανθρακοποίησης

«Κλείνει το σχολείο»: Κυκλοφορία νέου σινγκλ

Συμβαίνει τώρα - Ρόδος: Εντοπίστηκε οβίδα στην παραλία της Ιαλυσού

Γιώργος Νικητιάδης: «Το λάθος της σοσιαλδημοκρατίας είναι ότι έβαλε πολύ νερό στο κρασί της»