Σουηδός κατηγορείται για ληστεία σε βάρος Νορβηγού

Σουηδός κατηγορείται για ληστεία σε βάρος Νορβηγού

Σουηδός κατηγορείται για ληστεία σε βάρος Νορβηγού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 837 ΦΟΡΕΣ

Του επιτέθηκε την ώρα που έβγαζε χρήματα από ΑΤΜ

Ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 1500 ευρώ, αφέθηκε χθες μετά την απολογία του 23χρονος αλλοδαπός από τη Σουηδία που κατηγορείται για ληστεία και επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος 24χρονου Νορβηγού!

Ο αλλοδαπός συνελήφθη μετά από καταγγελία που έκανε στην αστυνομία ο 24χρονος Νορβηγός, ο οποίος και δήλωσε ότι την ώρα που έβγαζε χρήματα από ΑΤΜ, ο δράστης τον χτύπησε στο κεφάλι και του τα αφαίρεσε!

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα καταγγέλθηκαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, ο Νορβηγός τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου, 18 Αυγούστου, διασκέδαζε σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην πόλη της Ρόδου, όπου εργαζόταν και ο 23χρονος Σουηδός. Προκειμένου να συμμετάσχει σε συγκεκριμένη εκδήλωση ο Νορβηγός θα έπρεπε να αγοράσει εισιτήριο.

Όμως δεν είχε το απαιτούμενο χρηματικό ποσό.
Έτσι μετέβη σε κοντινό ΑΤΜ όπου – όπως ισχυρίστηκε- έκανε ανάληψη 200 ευρώ. Την ώρα εκείνη ο 24χρονος δήλωσε ότι τον πλησίασε ο κατηγορούμενος και αφού τον χτύπησε στο κεφάλι, του αφαίρεσε τα χρήματα που είχε βγάλει από το μηχάνημα καθώς και 70 ευρώ που κρατούσε επάνω του και τράπηκε σε φυγή.

Ο Νορβηγός μετέβη στην αστυνομία, όπου κατήγγειλε το περιστατικό και το βράδυ της 18ης Αυγούστου οι αστυνομικοί εντόπισαν τον Σουηδό και τον συνέλαβαν.

Σε βάρος του, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ληστεία και επικίνδυνη σωματική βλάβη και χθες το μεσημέρι συνοδευόμενος από τη συνήγορό του κα Βαλεντίνα Βαβούλη προσήχθη ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου, όπου και απολογήθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 23χρονος αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται και δήλωσε ότι ο Νορβηγός επρόκειτο να αγοράσει εισιτήριο από αυτό όμως επειδή δεν είχε χρήματα του ζήτησε να πάει μαζί του για να βγάλει από το μηχάνημα αυτόματης ανάληψης.

Ο ίδιος είπε πως ο Νορβηγός ουδέποτε του έδωσε τα χρήματα αν και είχε πάρει το εισιτήριο και μάλιστα εκείνος τράπηκε σε φυγή.

Έτσι ο 23χρονος Σουηδός αναγκάστηκε να τον κυνηγήσει και ακολούθησε διαπληκτισμός μεταξύ τους, κατά τον οποίο και ο κατηγορούμενος κατάφερε να πάρει πίσω το εισιτήριο που του είχε δώσει. Ο ίδιος αρνήθηκε όλα τα λοιπά που έχουν καταγγελθεί σε βάρος του.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, ο 23χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της καταβολής εγγύησης ποσού 1500 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη

Σύλληψη τεσσάρων αλλοδαπών για κλοπή και πλαστογραφία στην Κω

Κινητοποίηση του Λιμενικού για διάσωση 4 Ιρλανδών που το σκάφος τους αναποδογύρισε σε θαλάσσια περιοχή της Ρόδου

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων που πραγματοποιήθηκαν στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου το διάστημα από 1 έως 7 Ιουλίου 2024

Συνελήφθη 18χρονος για ληστεία

Κάθειρξη 38,5 ετών σε αλλοδαπό για τη μεταφορά μεταναστών στην Κω

Στο εδώλιο ιδιοκτήτης καταλύματος για τη φιλοξενία 90 μεταναστών

Δικάζεται ιδιοκτήτης ξενοδοχείου για τη διαμονή 84 μεταναστών

Στον ανακριτή 31χρονος αλλοδαπός για απόπειρα ανθρωποκτονίας