Nα πώς φορολογείται ο Έλληνας: Aξία καυσίμου 20,18, φόροι-δασμοί 29,82, σύνολο 50,00 ευρώ

Nα πώς φορολογείται ο Έλληνας: Aξία καυσίμου 20,18, φόροι-δασμοί 29,82, σύνολο 50,00 ευρώ

Nα πώς φορολογείται ο Έλληνας: Aξία καυσίμου 20,18, φόροι-δασμοί 29,82, σύνολο 50,00 ευρώ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 239 ΦΟΡΕΣ

Γράφει ο Γεώργιος Β. Παπαγεωργίου


Τα καύσιμα γενικώς και η βενζίνη ειδικότερα είναι το αγαθό - και βέβαια μόνο αγαθό δεν είναι - που φορολογείται με τόσο μεγάλο ποσοστό, που ειλικρινά ντρέπομαι και συνάμα φοβούμαι να το μετατρέψω σε ακριβή ποσοστά, είναι υπερβολή, είναι ένα δείγμα φοροαρπαγής που προσεγγίζει τα όρια της ληστείας, κατατρώει το ελάχιστο εισόδημα των πολιτών, είναι ανυπόφορο.

Αναστενάζει πραγματικά ο πολίτης αυτής της χώρας όταν είναι υποχρεωμένος για λόγους κυρίως εργασίας και μεταφοράς να μεταβαίνει στα πρατήρια υγρών καυσίμων, για να προμηθευτεί κάτι αναγκαίο, κάτι απαραίτητο για τον τρόπο ζωής του, για την επιβίωσή του, μοιάζει με την ανάγκη αγοράς ενός κιλού ψωμιού κάθε μέρα αναγκαίου για να ζήσει η οικογένειά του, απαραίτητο εφόδιο, καθημερινά.

Αν σκεφτεί κανείς ότι τα ελληνικά καύσιμα, υγρά και αέρια, χρησιμοποιούνται στον τομέα της παραγωγής, βιομηχανία, βιοτεχνία, εμπόριο, γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία και βέβαια μεταφορές τότε θα αντιληφθεί γιατί στην Ελλάδα οι επενδύσεις είναι στο μηδέν, και βέβαια πώς είναι δυνατόν σε γειτονικές βαλκανικές χώρες με χαμηλότερο εισόδημα, οι τιμές να είναι σχεδόν μισές.

Είχα την τύχη να ζήσω για 50 χρόνια στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, κεντρική και δυτική, και συγκεκριμένα στην Καστοριά, όπου ο χειμώνας είναι δριμύς και βαρύς και διαρκεί περισσότερο από έξι μήνες για να υποστώ, για να υφίσταμαι κάθε χρόνο το αναγκαίο μεγάλο οικονομικό κόστος και βάρος της θέρμανσης κατοικίας και επαγγελματικού χώρου, που ανεβάζει στα ύψη το κόστος της ζωής και της ανάγκης για επιβίωση.

Η υψηλή, υψηλότατη εν γένει γενική φορολογία των Ελλήνων πολιτών που μέχρι σήμερα αγογγύστως υποφέρουν για το καλό του Κράτους Έθνους της χώρας μας, εύχομαι και ευχόμαστε να αποδώσει τα αναμενόμενα θετικά αποτελέσματα για το τέλος της κρίσης, έτσι που η Παιδεία, η Υγεία, η Ασφάλεια, η Κοινωνική Δικαιοσύνη, οι Δημόσιες Επενδύσεις να ξαναβρούν την ποιότητα που τους λείπει μαζί με την αναγκαία αποτελεσματικότητα, αλλά και την εκλογίκευση της παράλογης φορολογίας.

Διαβάστε ακόμη

Βασίλης Παπανικόλας: Η «πασαρέλα» των υποψηφίων αρχηγών

Φίλιππος Ζάχαρης: Εμείς και οι άλλοι την επόμενη μέρα

Δημήτρης Προκοπίου: Δελφίνια και αλιεία

Μαρία Καρίκη: Πώς έρχεται η «ψυχική ανάταση»;

Θάνος Ζέλκας: Ξέρω ποιος είσαι και τι πρεσβεύεις

Δρ. Ιωάννης Ηλ. Βολανάκης: Δαύκος ο άγριος (Daucus sylvestris), κοινώς σταφυλίνος, σταφυλίνακας, σταφυλινάκι, άγριο καρότο

Κατερίνα Τζωρτζινάκη: Το καλοκαίρι είναι ακριβό

Νίκος Μυλωνάς: Μετά την 4η φωτιά στον ΧΥΤΑ... θα κάνει επιτέλους κάτι της προκοπής ο δήμος Κω;