Επιθεώρηση Εργασίας Ρόδου: “Μια καλή εισπρακτικά χρονιά έχει λιγότερες καταγγελίες”

Επιθεώρηση Εργασίας Ρόδου: “Μια καλή εισπρακτικά χρονιά  έχει λιγότερες καταγγελίες”

Επιθεώρηση Εργασίας Ρόδου: “Μια καλή εισπρακτικά χρονιά έχει λιγότερες καταγγελίες”

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 991 ΦΟΡΕΣ

Γράφει η
Πίτσα Χατζή

Αυτό ακριβώς επισήμανε ο Επιθεωρητής του γραφείου Εργασίας στην Ρόδο, κος Γιώργος Στάθης όταν του ζητήσαμε να μας ενημερώσει για την πορεία της φετινής χρονιάς σχετικά με τις εργασιακές σχέσεις εργαζομένων και εργοδοτών.

Όπως μας ανέφερε λοιπόν και βάσει των στοιχείων που μας έδωσε μπορούμε να πούμε οτι το 2018 εξελίχθηκε σε μια ήπια σχετικά χρονιά σε σχέση με το 2017 όσον αφορά τις παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας.

Αναλυτικά σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία που μας έδωσε ο Επιθεωρητής Εργασίας κ. Γιώργος Στάθης κατά τη διάρκεια του παρελθόντος έτους, πραγματοποιήθηκαν 553 έλεγχοι (400 το 2017) σε επιχειρήσεις του νησιού.

Διενεργήθηκαν 425 εργατικές διαφορές, επιβλήθηκαν 57 μηνυτήριες αναφορές και μηνύσεις και κατεβλήθησαν στους εργαζόμενους περίπου 650.000€.

Πιστοποιήθηκαν 82 πρόστιμα, συνολικού υψους 574.700 € για παραβάσεις του εργατικού δικαίου και κατά τη διάρκεια των ελέγχων βρέθηκαν 35 αδήλωτοι εργαζόμενοι κυρίως σε χώρους εστίασης.
Επίσης, σημαντικός αριθμός ελέγχων πραγματοποιήθηκε από τεχνικούς Επιθεωρητές και Ειδικούς Επιθεωρητές του ΣΕΠΕ, οι οποίοι έρχονται από Αθήνα και Πειραιά για να πιστοποιήσουν θέματα υγιεινής αλλά και θέματα που αφορούν την ασφάλεια των εργαζομένων στους χώρους εργασίας.

Με εντατικούς ρυθμούς θα συνεχισθούν οι έλεγχοι τόσο στη Ρόδο, όσο και στα υπόλοιπα νησιά, όπως μας διαβεβαίωσε ο προϊστάμενος του γραφείου Επιθεώρησης της Ρόδου κ. Γ. Στάθης, ώστε να εφαρμόζονται στο ακέραιο ολες οι διατάξεις του νόμου του εργατικού δικαίου.

Διαβάστε ακόμη

Στα ύψη οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων προς τα νησία μας

Συνεδριάζει την Τετάρτη η Δημοτική Επιτροπή Ρόδου

Συντάξεις Αυγούστου 2024: Οι ημερομηνίες πληρωμής

Στο φως οι «αθέατοι θησαυροί» από το Αρχαιολογικό της Ρόδου - Από το 500-550 π.Χ.

Ξεκινούν τη Δευτέρα οι θερινές εκπτώσεις των καταστημάτων στη Ρόδο

Έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Πογιατζής, σύμβουλος Μαθηματικών κατά το παρελθόν στα Δωδεκάνησα

Σύσκεψη στον δήμο με τους φορείς για τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια

Δεν υπάρχει θέμα στα νησιά μας με απλήρωτους λογαριασμούς από ΕΣΠΑ