Σε διεθνή έκθεση στην Αθήνα θα παρουσιαστεί το «Rod.It»

Σε διεθνή έκθεση στην Αθήνα θα παρουσιαστεί το «Rod.It»

Σε διεθνή έκθεση στην Αθήνα θα παρουσιαστεί το «Rod.It»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 641 ΦΟΡΕΣ

Η εφαρμογή εξειδικεύεται στην τοπική κουζίνα

Στην 6η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών Food Expo Greece 2019, που θα πραγματοποιηθεί 16-18 Μαρτίου 2019 στο Αthens Metropolitan Expo στα Σπάτα (στην Αθήνα) θα βρεθούν οι έξι μαθήτριες από τη Ρόδο, που δημιούργησαν την εφαρμογή ‘’Rod.It”

Οι μαθήτριες θα βρεθούν στη διοργάνωση μαζί με δύο συνοδούς προκειμένου να παρουσιάσουν στο κοινό την εφαρμογή τους σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 του μήνα στα περίπτερα της περιφέρειας.

Ειδικότερα η εφαρμογή ‘’Rod.It” θα παρουσιαστεί στους εκθέτες που φιλοξενούνται στα περίπτερα της ΠΝΑΙ και στη γαστρονομική εκδήλωση παρουσίασης τοπικών προϊόντων και συνταγών της περιφέρειας, από τους σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων και Κυκλάδων, στην αίθουσα Mediterranean Gastronomy Forum.

Πρόκειται για μία καινοτόμα εφαρμογή για κινητά και τάμπλετς, την οποία δημιούργησαν οι μαθήτριες και καθηγητές του 1ου Γυμνασίου της Πόλεως Ρόδου στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων ΣΕΝ JA/GREECE, η οποία διευκολύνει την εξυπηρέτηση των πελατών εστιατορίου, προσθέτοντας στο μενού πληροφορίες με πολυμέσα.

Κατεβάζοντας την εφαρμογή αυτή δωρεάν στο κινητό και σαρώνοντας ένα σημείο σε σταντ που θα βρίσκεται πάνω στο τραπέζι ή τυπωμένο στον κατάλογο, θα μπορεί ο επισκέπτης να πλοηγείται στη γλώσσα του, στα συστατικά του πιάτου, στον τρόπο παρασκευής με βίντεο ή στο τρισδιάστατο μοντέλο του φαγητού που επιθυμεί να δοκιμάσει.

Πρόκειται για μία εξαιρετική ιδέα συγκερασμού του τουριστικού προϊόντος με την πλούσια και πολυδιάστατη γαστρονομική παράδοση και κουλτούρα των νησιών της Περιφέρειάς μας, καθώς στην εφαρμογή μπορούν να προστεθούν ανεξάρτητα και πιστοποιημένα προϊόντα, τρόπος παρασκευής και συνδυασμός τους σε παραδοσιακές καινοτόμες συνταγές.

Στη συγκεκριμένη Έκθεση συμμετέχουν περισσότεροι από 30 παραγωγοί της ΠΝΑΙ, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία μέσω αυτής της εφαρμογής να καταχωρήσουν χωρίς κόστος και να προβάλουν τα προϊόντα τους, στην δε γαστρονομική εκδήλωση θα γίνει παρουσίαση της εφαρμογής με τις συνταγές που θα εκτελέσουν οι σεφ της Λέσχης.

Πρόκειται για τις μαθήτριες, Ιζλάλ Μπάστιαλη, Γενική Διευθύντρια-Developer, Κωνσταντίνα Μαρίνου, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων, Ευαγγελία Στεφανάκη, Υπεύθυνη Marketing, Κατερίνα Τσίμπου, Υπεύθυνη Σχεδιασμού Προϊόντος, Χρυσαλένια Πλατανίτη, Υπεύθυνη Οικονομικών και Ελευθερία Παπαγιαννοπούλου, Υπεύθυνη Δημιουργικού. Στο πλευρό των μαθητριών, η καθηγήτρια, Αγγελική Νικολάου, Αρχιτέκτων Μηχανικός.

Η εφαρμογή έχει σκοπό την εξειδίκευση στην τοπική κουζίνα της Ρόδου και σε πιάτα πιο ιδιαίτερα, όχι τόσο γνωστά στους τουρίστες, με σκοπό να αναδείξουν το πανέμορφο νησί μας και να κάνουν τους τουρίστες να το αγαπήσουν ακόμα περισσότερο. Η εφαρμογή ‘’Rod.It” προσφέρει έναν καταπληκτικό τρόπο να ενημερωθούν οι ξένοι επισκέπτες για τα τοπικά πιάτα ενώ βρίσκονται στο εστιατόριο και να απασχοληθούν μέχρι να σερβιριστεί το γεύμα αλλά και στη διάρκειά του.

Διαβάστε ακόμη

Απαξιώνονται στη Ρόδο οι μαθητές των ολιγοθέσιων δημοτικών σχολείων

Σημαντικές οι επιτυχίες των μαθητών του Μουσικού Σχολείου της Ρόδου στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Βιωματικές Δράσεις και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση: Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Καλυθιών γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθµιας Εκπαίδευσης Ρόδου: Συγχωνεύσεις και υποβιβασμοί σχολείων

Αντιπροσωπεία του Καζουλλείου – 2ου ΓΕΛ Ρόδου στη Σεβίλλη της Ισπανίας

Το Καζούλλειο Γυμνάσιο ρίχνει τίτλους τέλους για το πρόγραμμα «Παιδαγωγικά εργαλεία για ένα σχολείο συμπερίληψης»

Εξαιρετικές επιδόσεις στο 3ο ΓΕΛ Ρόδου «Καπνοβιομηχανία»

Σε τμήματα ΑΕΙ μπορούν να καταταγούν οι απόφοιτοι της ΑΣΤΕΡ