Μ. Σπυράκη: Φόροι και εισφορές υπονομεύουν την ανάπτυξη στα νησιά

Μ. Σπυράκη: Φόροι και εισφορές υπονομεύουν  την ανάπτυξη στα νησιά

Μ. Σπυράκη: Φόροι και εισφορές υπονομεύουν την ανάπτυξη στα νησιά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1175 ΦΟΡΕΣ

Η ΝΔ θα μειώσει τον ΦΠΑ στο τουριστικό πακέτο στο 13%

Να διαλέξουν τους καλύτερους, που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στην Ευρωβουλή, κάλεσε τους κατοίκους της Δωδεκανήσου η ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη εκ νέου υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία.

Ειδικότερα η κ. Σπυράκη ευρισκόμενη στη Ρόδο και στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρηση χτες, πλαισιωμένη από τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Παύλο Μπακίρη και την πρώην βουλευτή Μίκα Ιατρίδη, υπογράμμισε ότι οι πολίτες και στην περιοχή μας θα πρέπει να αξιολογήσουν πρώτα κάθε υποψήφιο και να αποφασίσουν με πλήρη συνείδηση ότι η επιλογή που θα κάνουν είναι επιλογή εκπροσώπησης της χώρας στο εξωτερικό.

Ο κ. Μπακίρης χαρακτήρισε την κ. Σπυράκη σημαντικό στέλεχος της ΝΔ και επιτυχημένη εν ενεργεία ευρωβουλευτή, η οποία μάλιστα πρόσφατα πήρε το βραβείο του ευρωβουλευτή της χρονιάς, στην κατηγορία βιομηχανία έρευνα και καινοτομία καθώς ήταν η μοναδική Ελληνίδα υποψήφια από τους 45 που πέρασαν στην τελευταία φάση του διαγωνισμού και κατάφερε να διακριθεί.

Σύμφωνα μάλιστα με τον ίδιο, έχει έρθει πολλές φορές στην περιοχή και έχει στηρίξει αρκετά τα νησιά μας και τους κατοίκους τους. Από την πλευρά της η Μίκα Ιατρίδη, τόνισε ότι η κ. Σπυράκη είναι φίλη των νησιών μας και της Δωδεκανήσου και έχει σταθεί αρωγός και σύμμαχός τους εντός και εκτός Ελλάδας. Η ίδια παίρνοντας αμέσως μετά το λόγο, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη σημασία της χρηματοδότησης για τα νησιά και μάλιστα τόνισε ότι αλλάζει ο χάρτης της κοινοτικής χρηματοδότησης προς αυτά..

Ιδιαίτερη μνεία έκανε στην ευκαιρία που δίνει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων στις περιφέρεις για να τύχουν φθηνής χρηματοδότησης, και στη μεγάλη προσπάθεια των ευρωβουλευτών να πείσουν τις περιφέρειες να εκμεταλλευτούν αυτή την ευκαιρία, κάτι στο οποίο προχώρησε η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

«Μας βγήκε η ψυχή όλα αυτά τα χρόνια να συζητάμε για το σχέδιο Γιούνκερ ζητώντας από τις περιφέρειες να πάνε στην τράπεζα και να πάρουν φθηνή χρηματοδότηση για έργα είτε για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτηρίων είτε για τη ψηφιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, είτε για κατασκευή έργων για αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής» είπε χαρακτηριστικά.
Επίσης η κ. Σπυράκη αναρωτήθηκε τελικά γιατί δεν υπάρχει ανάπτυξη στα Δωδεκάνησα ενώ έρχεται τόσος πολύς κόσμος;

Η απάντηση είναι όπως είπε μία: φόροι και εισφορές, για να προσθέσει ότι η θέση της ΝΔ είναι ξεκάθαρα υπέρ της μείωσης του ΦΠΑ όχι μόνο στην εστίαση αλλά στο σύνολο του τουριστικού πακέτου. «Έχουμε εξαγγείλει ότι το τουριστικό πακέτο θα κατέβει στο 13% που δε θα αφορά μόνο στην εστίαση αλλά και στη φιλοξενία. Αυτό θα δώσει ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη των νησιών μας» δήλωσε.

Σε ό,τι αφορά τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ δήλωσε ότι η μεγάλη ιστορική υποχώρηση για τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ έγινε το Φεβρουάριο του 2015, όταν επί Βαρουφάκη υπεγράφη ο εναρμονισμός των συντελεστών ΦΠΑ σε όλες τις περιοχές καταργώντας τις εξαιρέσεις.

«Δυστυχώς για την Ελλάδα παραδώσαμε πολύ νωρίς τα όπλα γραπτά και με την υπογραφή μας. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να επιμείνουμε στην εξαίρεση των περιοχών μας και συγχρόνως να τις βοηθήσουμε με μία σειρά από μέτρα» είπε ενώ αναφερόμενη στο μεταναστευτικό είπε ότι ενώ θα μπορούσε να είναι ένα πολύ ισχυρό όπλο, εξελίσσεται σε μία εστία δυσφήμισης.

Πέρα από το ότι παραμένει ζητούμενο η διαφάνεια της χρήσης των χρημάτων που ήρθαν στη χώρα για τη διαχείριση του προβλήματος η κ. Σπυράκη υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δε φρόντισε να ξεχωρίσει τους παράτυπους μετανάστες από τους πρόσφυγες.

«Εκείνοι που χρήζουν προστασίας είναι όσοι πρέπει να πάρουν άσυλο και η απόδοση του ασύλου καθυστερεί πολύ. Εφόσον δε γίνεται ο διαχωρισμός τους δεν μπορεί να επιστρέψουν οι παράτυποι μετανάστες στην Τουρκία όπως προβλέπει η σχετική συμφωνία» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Παππάς: Θα ξεκινήσει η ψηφιοποίηση του αρχείου του Κτηματολογίου

Μ. Κόνσολας: «Δεν πρέπει να εφαρμοστούν οριζόντια κριτήρια για τα ολιγοθέσια σχολεία στα νησιά και στις δυσπρόσιτες περιοχές»

Ιωάννης Παππάς: Η ποιοτική αναβάθμιση της καθημερινότητας των νησιωτών αποδεικνύεται με πράξεις ουσίας και αποφάσεις

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για τα προβλήματα υδροδότησης στα άνυδρα νησιά

Βασίλης Α. Υψηλάντης: «Το ΝΣ για τη λειτουργία του Συμβουλίου της Επικρατείας ενισχύει τον αγώνα μας για καλύτερη, ποιοτικότερη και ταχύτερη απονομή δικαιοσύνης και συνάμα την προσπάθεια ανάπτυξης»

Γιάννης Παππάς: Συναντήσεις εργασίας για την αλιεία στο Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

Πρωτοβουλία του Μάνου Κόνσολα για να οργανωθούν επισκέψεις της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας στην Αστυπάλαια

Συγχαρητήρια του Ιωάννη Παππά προς όσους συνέδραμαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Κω