Παρέμβαση στην Aegean για το θέμα των εισιτηρίων

Παρέμβαση στην Aegean  για το θέμα των εισιτηρίων

Παρέμβαση στην Aegean για το θέμα των εισιτηρίων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 4496 ΦΟΡΕΣ

Από τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γ. Χατζημάρκο

Παρέμβαση στην Aegean για την επάρκεια των θέσεων στη γραμμή Ρόδο-Αθήνα, έκανε ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος και το πρόβλημα φαίνεται να ομαλοποιείται από χθες.

Ο Περιφερειάρχης, στο πλαίσιο συνέντευξης Tύπου που παραχώρησε χθες, αναφέρθηκε στο πολύ μεγάλο πρόβλημα που έχει παρουσιάστει το τελευταίο διάστημα, ειδικά στη Ρόδο, όπου στο σκέλος Ρόδος-Αθήνα, στην αεροπορική συγκοινωνία, έγινε εξαιρετικά δύσκολο για τους συμπολίτες μας και όχι μόνο να βρουν μία θέση για να ταξιδέψουν. Ο λόγος είναι ότι οι πτήσεις της μίας ουσιαστικά μεγάλης αεροπορικής εταιρίας που σήμερα καλύπτει την εσωτερική γραμμή ήταν συνέχεια γεμάτες, ειδικά αυτό το τελευταίο χρονικό διάστημα το οποίο ήταν εξαιρετικά δύσκολο για όσους ήθελαν να ταξιδέψουν αεροπορικώς στην Αθήνα.

Όπως έκανε γνωστό, λοιπόν, ο Περιφερειάρχης, είχε μία συνεργασία με τον Δήμαρχο Ρόδου, κ. Αντώνη Καμπουράκη, και μετά από έναν πυρετό επαφών με την αεροπορική εταιρία Aegean, και τον ίδιο τον Πρόεδρό της, κ. Ευτύχη Βασιλάκη, έχουν πια τη διαβεβαίωση ότι από χθες θα ανέβαιναν στο σύστημα νέες πτήσεις για Αθήνα-Ρόδο-Αθήνα, δηλαδή διπλές, αλλά και για τις προγραμματισμένες πτήσεις που ήταν γεμάτες μέχρι και χθες και δεν μπορούσαν οι συμπατριώτες μας να βρουν θέση, τα αεροσκάφη θα αντικατασταθούν με μεγαλύτερα, ούτως ώστε να αυξηθεί σημαντικά η χωρητικότητα της γραμμής. Έτσι, θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα μέχρι τις 15 Νοεμβρίου μια και από τότε φαίνεται, από τα στατιστικά στοιχεία τουλάχιστον των τελευταίων ετών, ότι όλη αυτή η πίεση εξομαλύνεται.

Και δήλωσε, στη συνέχεια, ο κ. Χατζημάρκος: «Εγώ θέλω να ευχαριστήσω ακόμα και αυτούς που επιτίθενται με έναν τρόπο ανοίκειο γιατί πετυχαίνουν το εξής: Πετυχαίνουν, ακόμα και αν μετά δεν έχουν το θάρρος ή αν θέλετε την ευαισθησία να αναδείξουν ότι λύνονται κάποια θέματα από εμάς, καταφέρνουν ν’ αναδείξουν την αποτελεσματικότητά μας.

Το κάνουν βεβαίως για να μας βλάψουν αλλά επειδή ούτε και αυτό ξέρουν να κάνουν αποτελεσματικά, γιατί το κάνουν με ένα πολύ μίζερο, πολύ σκληρά κομπλεξικό τρόπο, τελικά το αποτέλεσμα είναι ν’ αναδεικνύουν ότι σ’ αυτό τον τόπο υπάρχουν οι δυνάμεις οι οποίες παρακολουθούν τα ζητήματα, παρεμβαίνουν, και βεβαίως δεν το κάνουν πάντα δημόσια και δεν το κάνουν πάντα στη λογική της παράστασης».

Ερωτηθείς, στη συνέχεια, αν έθεσε και το άλλο μείζον θέμα με τις τιμές των εισιτηρίων, ο Περιφερειάρχης είπε καταρχήν ότι το θέμα των τιμών είναι πάρα δύσκολο.

Στη συνέχεια, εξήγησε ότι υπάρχει ένας δείκτης από τον οποίο κρίνονται όλες οι αεροπορικές εταιρίες στον κόσμο. Αυτός έχει να κάνει με το ότι σε μία μεγάλη χρονική περίοδο παίρνεις το σύνολο των εσόδων που έχει μία εταιρία σε μία γραμμή με το σύνολο των επιβατών, το διαιρείς και βγαίνει ο μέσος όρος της τιμής του εισιτηρίου για ένα χρονικό διάστημα σε μία γραμμή. Έχοντας ίδια πείρα λόγω των πολύ συχνών και ξαφνικών μετακινήσεών του, σημείωσε ότι όταν τα εισιτήρια κλείνονται λίγο πριν την αναχώρηση οι τιμές μπορεί να είναι πολύ υψηλές και είναι ένα θέμα που έχει θέσει στην εταιρία. Ο δείκτης αυτός όμως της Aegean, δηλαδή ο μέσος όρος των τιμών, είναι χαμηλός.

Όπως εξήγησε ο κ. Χατζημάρκος, υπάρχει ένα μείγμα τιμών με ένα πακέτο εισιτηρίων σε τιμή προσφοράς, ένα ποσοστό των θέσεων που κλείνονται σε χρόνο ικανό με τιμή ικανοποιητική και υπάρχει βέβαια και ένα ποσοστό σ’ αυτές τις εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις που είναι σε μία πραγματικά υψηλή τιμή. Ο ίδιος ζήτησε να δει αυτόν τον στατιστικό δείκτη τις τελευταίες ημέρες και αφαιρουμένων των φόρων-που επίσης είναι ένα μεγάλο θέμα όπως είπε-ανέρχεται στα 38,7 ευρώ. Όπως είπε, λοιπόν, όταν ο δείκτης είναι εκεί οι παρεμβάσεις είναι δύσκολο να γίνουν.

Δεν παρέλειψε, επίσης, να δώσει και τη διάσταση ότι στην αγορά αυτό που δουλεύει πάντα είναι ο ανταγωνισμός και έχουν κάνει προσπάθειες στο παρελθόν, έχουν έρθει αεροπορικές εταιρίες και στην εσωτερική γραμμή από Αθήνα και είδαν ότι σε συγκεκριμένες χρονικές περιόδους, ακόμα και εταιρίες που έρχονται με τη φήμη των low cost έχουν εισιτήρια με πάρα πολύ υψηλή τιμή. Για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά, λοιπόν, σύμφωνα με τον κ. Χατζημάρκο θα πρέπει να υπάρξει ένα άλλο κανονιστικό πλαίσιο σε εθνικό επίπεδο και αυτό είναι πάρα πολύ δύσκολο στις ελεύθερες οικονομίες.

Για το περιφερειακό συμβούλιο
Όσο αφορά στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου στη Σύρο, όπως είπε λήφθησαν σημαντικές αποφάσεις. Αναφέρθηκε στον συμπαραστάτη της Περιφέρειας, κάνοντας λόγο για έναν θεσμό που ξεκίνησε τα τελευταία χρόνια και είχε πετύχει και η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του κ. Φίλιππου Τριομμάτη ανανεώθηκε και από το σημερινό π.σ. και τον ευχαρίστησε για τη δουλειά που έκανε τα προηγούμενα χρόνια.

Όσο αφορά στην ένταση στη συνεδρίαση που, όπως είπε, δημιούργησε για ακόμα μία φορά ένα κομμάτι της αντιπολίτευσης, «στην προσπάθειά τους να έρθουν στο προσκήνιο με οποιοδήποτε τρόπο», σχετικά με τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ, δήλωσε:

«Εγώ το μόνο που έχω να τους πω γι’ αυτό και για όλα αυτά τα οποία συζητήθηκαν είναι ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί και η δική μας η δουλειά πάνω σ’ αυτό το θέμα δεν μπορεί να κρίνεται και προφανώς δεν μπαίνει στη βάσανο της σκέψης των ανθρώπων που προθύμως συνεργάστηκαν με τους εγκληματίες…».

Διαβάστε ακόμη

Έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Πογιατζής, σύμβουλος Μαθηματικών κατά το παρελθόν στα Δωδεκάνησα

Σύσκεψη στον δήμο με τους φορείς για τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια

Δεν υπάρχει θέμα στα νησιά μας με απλήρωτους λογαριασμούς από ΕΣΠΑ

Γιάννης Παπαβασιλείου: Το νησί της Ρόδου δεν είναι κορεσμένο τουριστικά

Θεόδωρος Σκυλακάκης: Τεράστιο εργαλείο για την πράσινη μετάβαση στα νησιά το Ταμείο Απανθρακοποίησης

«Κλείνει το σχολείο»: Κυκλοφορία νέου σινγκλ

Συμβαίνει τώρα - Ρόδος: Εντοπίστηκε οβίδα στην παραλία της Ιαλυσού

Γιώργος Νικητιάδης: «Το λάθος της σοσιαλδημοκρατίας είναι ότι έβαλε πολύ νερό στο κρασί της»