Επαφές στη Νέα Υόρκη είχε ο σύλλογος Αρχιτεκτόνων

Επαφές στη Νέα Υόρκη είχε ο σύλλογος Αρχιτεκτόνων

Επαφές στη Νέα Υόρκη είχε ο σύλλογος Αρχιτεκτόνων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 508 ΦΟΡΕΣ

Στόχος η ανάδειξη του έργου του Δωδεκανήσιου αρχιτέκτονα

Κύκλο επαφών με ομογενείς Δωδεκανήσιους Αρχιτέκτονες στη Νέα Υόρκη είχε ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων. Μεταξύ των στόχων που τέθηκαν, ήταν η ανάδειξη του έργου των συναδέλφων που εργάζονται και δραστηριοποιούνται τόσο στην Αμερική, όσο και στα Δωδεκάνησα.

Τα κύρια θέματα που συζητήθηκαν ήταν:
• Η επιμέλεια και η δημιουργία έκθεσης Αρχιτεκτονικού έργου στη Νέα Υόρκη, στην οποία θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν οι Δωδεκανήσιοι Αρχιτέκτονες που εργάζονται στην Ελλάδα και στην Αμερική.
• Η επιμέλεια και η δημιουργία έκθεσης Αρχιτεκτονικού έργου στη Ρόδο, στην οποία θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν οι Δωδεκανήσιοι Αρχιτέκτονες που εργάζονται στην Ελλάδα και στην Αμερική.
• Οι προοπτικές συνεργασίας μέσα στο πλαίσιο του επερχόμενου 4ου Συνεδρίου Αρχιτεκτονικής και Τουρισμού που θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο στο τέλος Οκτωβρίου του 2020.

Μεταξύ των Αρχιτεκτόνων με τους οποίους πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις, ξεχωρίζει ο κ. Δημήτρης Κόκκινος, ο οποίος είχε αναγνωριστεί διεθνώς κυρίως για τους νέους ουρανοξύστες που χτίστηκαν στη θέση των δίδυμων πύργων στη Νέα Υόρκη. Την παρούσα περίοδο κατέχει θέσει ανώτερου Αντιπροέδρου στην JLL, εταιρεία που ειδικεύεται στην ανάπτυξη και ανάληψη έργων, καθώς και σε μεσιτικές υπηρεσίες. Η εταιρεία έχει 220 γραφεία, προσωπικό 300 ατόμων στη Νέα Υόρκη και 90.000 σε όλον τον κόσμο.

Ο κ. Κόκκινος ξενάγησε τον κ. Σκιαδόπουλο σε 3 πρόσφατα εμβληματικά έργα – τοπόσημα, τα οποία έχει επιβλέψει προσωπικά ο ίδιος ως διευθυντής έργων και διευθυντής Αρχιτέκτων. Πρόκειται για τα Manhattan West, Moynihan Station και Hudson Yards.

Το Moynihan Station αποτελεί ένα ιστορικό κτήριο στο οποίο πλέον επισκευάζεται και ανακαινίζεται, ώστε να στεγάσει τον νέο κεντρικό σταθμό τρένων και μετρό της Νέας Υόρκης. Το Hudson Yards αποτελεί ένα σύστημα κτηρίων με εμπορικές χρήσεις στους πρώτους ορόφους, ενώ το Tower A, στεγάζει κυρίως χρήσεις γραφείων. Πρόκειται για τα εικονιζόμενα στις φωτογραφίες κτήρια.

Τέλος, συμφωνήθηκε στις αρχές του νέου έτους να υπάρξουν εξελίξεις σχετικά με τις δυνατότητες και το πλαίσιο συνεργασίας που πλέον χτίζεται μεταξύ Δωδεκανήσιων Αρχιτεκτόνων στην Αμερική και στην Ελλάδα.

Διαβάστε ακόμη

"Πρωτιά" στον καύσωνα είχε σήμερα η Λίνδος – Τα 40άρια επέστρεψαν από σήμερα

Συνεχίζονται οι καθημερινές περιπολίες πυροσβεστικών αεροσκαφών πάνω από το νησί μας

ΓΕΑ: Ο Σμήναρχος Μαυραγάνης νέος Διοικητής του Κέντρου Ετοιμότητας Διασποράς Αεροπορίας Ρόδου

Νέα τραγωδία στη Ρόδο - 28χρονη βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της

Σύλλογος ΑμεΑ Ρόδου: Ενημέρωση για τα προβλήματα στα συστήματα πρόσβασης ΑμεΑ και εμποδιζόμενων ατόμων στη θάλασσα

Αναστέλλεται η λειτουργία του δημοσίου ΚΤΕΟ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη Ρόδο

Συνάντηση δημάρχου Ρόδου με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Κ. Χαλκιάς προς Τ. Σπανό: «Θα είστε πάντα υπόλογοι για την κακοδιαχείριση και την κακοδιοίκηση του Δήμου Ρόδου»