Έξι χρόνια κάθειρξη για έκδοση εικονικών φορολογικών στοιχείων

Έξι χρόνια κάθειρξη για έκδοση εικονικών φορολογικών στοιχείων

Έξι χρόνια κάθειρξη για έκδοση εικονικών φορολογικών στοιχείων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 747 ΦΟΡΕΣ

Για την έκδοση εικονικών φορολογικών στοιχείων κατ’ εξακολούθηση για ανύπαρκτες συναλλαγές ύψους άνω των 500.000 ευρώ, κατηγορείται 61χρονος που καταδικάστηκε σε έξι χρόνια κάθειρξη από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Νικηφόρου Παπανικόλα, με την ίδια απόφαση έκρινε η έφεση του 61χρονου να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τη διαχειριστική περίοδο από τον Ιανουάριο έως και το Δεκέμβριο του 2007, ο 61χρονος ως διαχειριστής στην επιχείρηση της κόρης του η οποία εμπορεύονταν ρολόγια και κοσμήματα εξέδωσε επτά εικονικά δελτία αποστολής – τιμολόγια για ανύπαρκτες συναλλαγές στο σύνολό τους που αφορούσαν πωλήσεις εμπορευμάτων. Τα τιμολόγια αυτά «κόπηκαν» στο όνομα της κόρης του, θέτοντας ο 61χρονος κατ’ απομίμηση την υπογραφή της. Τα επτά εικονικά τιμολόγια – δελτία αποστολής ήταν συνολικής αξίας 343.820 ευρώ χωρίς ΦΠΑ.

Επίσης, ο 61χρονος κατηγορείται ότι έπραξε το ίδιο και κατά τη διαχειριστική περίοδο από τον Ιανουάριο έως και το Δεκέμβριο του 2008, οπότε και εξέδωσε άλλα οχτώ εικονικά δελτία αποστολής – τιμολόγια για ανύπαρκτες συναλλαγές στο σύνολό τους, που αφορούσαν πωλήσεις εμπορευμάτων συνολικής αξίας 244.850 ευρώ χωρίς τον ΦΠΑ. Και σε αυτές τις περιπτώσεις ο 61χρονος κατηγορείται ότι έθεσε κατ’ απομίμηση την υπογραφή της κόρης του.

Συνολικά και τα 15 εικονικά φορολογικά στοιχεία ήταν αξίας 588.670 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη

Σύλληψη τεσσάρων αλλοδαπών για κλοπή και πλαστογραφία στην Κω

Κινητοποίηση του Λιμενικού για διάσωση 4 Ιρλανδών που το σκάφος τους αναποδογύρισε σε θαλάσσια περιοχή της Ρόδου

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων που πραγματοποιήθηκαν στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου το διάστημα από 1 έως 7 Ιουλίου 2024

Συνελήφθη 18χρονος για ληστεία

Κάθειρξη 38,5 ετών σε αλλοδαπό για τη μεταφορά μεταναστών στην Κω

Στο εδώλιο ιδιοκτήτης καταλύματος για τη φιλοξενία 90 μεταναστών

Δικάζεται ιδιοκτήτης ξενοδοχείου για τη διαμονή 84 μεταναστών

Στον ανακριτή 31χρονος αλλοδαπός για απόπειρα ανθρωποκτονίας