Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο «τσιλιαδόρος» των ληστών

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο «τσιλιαδόρος» των ληστών

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο «τσιλιαδόρος» των ληστών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 511 ΦΟΡΕΣ

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε χθες μετά την απολογία του ο 29χρονος που φέρεται ως ο «τσιλιαδόρος» στην υπόθεση ληστείας που έγινε σε μίνι μάρκετ στην πόλη της Ρόδου.

Όπως είναι γνωστό σε βάρος του 29χρονου αλλά και των δύο συγκατηγορουμένων του (στον 36χρονο και στον 32χρονο) ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και παραπέμφθηκαν στην ανάκριση.
Χθες συνοδευόμενος από το συνήγορό του κ. Βασίλη Μπέη προσήχθη ενώπιον της ανακρίτριας ο 29χρονος για να απολογηθεί για τα αδικήματα της συνέργειας σε ληστεία, παράνομη οπλοφορία και διάθεση όπλου replica σε τρίτο, τις οποίες και αρνήθηκε όπως αυτές του αποδίδονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 29χρονος δήλωσε ότι είναι οικογενειάρχης και εργάζεται ανελλιπώς προκειμένου να στηρίξει εκτός από τη σύζυγο και τα δύο ανήλικα παιδιά του και τους γονείς του οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με την υγεία τους.

Ο ίδιος είπε πως το θολωμένο μυαλό του από το ποτό και τα προβλήματά του αυτά τον οδήγησαν να συμμετάσχει σε μία πράξη που δεν τον χαρακτηρίζει διόλου και για την οποία έχει μετανιώσει. Σε ό,τι αφορά το όπλο, παραδέχτηκε ότι πράγματι το είχε αγοράσει μέσω διαδικτύου πριν από δύο χρόνια, για να παίζει όταν έχει χρόνο στη γειτονιά του καθώς υπάρχει μεγάλη ακατοίκητη έκταση.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο 29χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής του δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 500 ευρώ.

Σήμερα στην ανακρίτρια οι άλλοι δύο
Στο μεταξύ, σήμερα αναμένεται να περάσουν την πόρτα της ανακρίτριας Ρόδου για να δώσουν τις δικές τους εξηγήσεις αναφορικά με το περιστατικό της ληστείας στο μίνι μάρκετ, οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι, ο 36χρονος και ο 32χρονος.

Υπενθυμίζεται ότι προανακριτικά και οι τρεις έχουν παραδεχτεί τις πράξεις τους, ενώ παράλληλα έχουν δηλώσει μετανιωμένοι και ζήτησαν συγγνώμη. Περισσότερες εξηγήσεις ο 36χρονος και ο 32χρονος θα δώσουν σήμερα στην ανακρίτρια Ρόδου, συνοδευόμενοι από τους συνηγόρους τους κ.κ. Φώτη Κωστόπουλο και Μαρία Κορακάκη.

Υπενθυμίζεται πως όλα ξεκίνησαν στις 21 Ιανουαρίου 2020 τα ξημερώματα, οπότε και συναντήθηκαν οι τρεις άνδρες προκειμένου να διαπράξουν τη ληστεία. Χρησιμοποιώντας ο 29χρονος το δίκυκλό του και οι άλλοι δύο με την «εντούρο» μηχανή του 32χρονου μετέβησαν στην περιοχή «Μήδεια» όπου βρίσκεται το μίνι μάρκετ.

Δέκα λεπτά πριν από τις 3 τα ξημερώματα ο 36χρονος φορώντας γάντια, κουκούλα (φουλ φέις) και κρατώντας ένα όπλο στα χέρια του εισήλθε στο κατάστημα το οποίο είναι εικοσιτετράωρης λειτουργίας.
Εκεί χωρίς να μιλήσει υπέδειξε στην υπάλληλο και την ανάγκασε να του δώσει όσα χρήματα είχε στην ταμειακή μηχανή!

Όπως διαπιστώθηκε αργότερα, το ποσό ήταν μόλις 292 ευρώ! Ο δράστης πήρε τα χρήματα και βγήκε έξω από το κατάστημα όπου εκεί επιβιβάστηκε στη μηχανή του 32χρονου και τράπηκαν σε φυγή μαζί με τον 29χρονο που ακολούθησε με το δικό του δίκυκλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις άνδρες μετέβησαν στην περιοχή του Μόντε Σμιθ, όπου έγινε η μοιρασιά. Βάσει των ίδιων πληροφοριών, ο 32χρονος πήρε 100 ευρώ και οι άλλοι δύο μοίρασαν τα υπόλοιπα. Λίγο πριν αναχωρήσουν από εκεί, ο 32χρονος έδωσε τη μοτοσικλέτα του στον 36χρονο και πήγε ο καθένας σπίτι του.

Περίπου στις 10 το πρωί στις 21 Ιανουαρίου 2020, ο 32χρονος μετέβη στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και δήλωσε ότι άγνωστος δράστης του είχε αφαιρέσει τη δίκυκλη μοτοσικλέτα του! Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών, ο 32χρονος προέβη σε αυτή την πράξη θέλοντας να αποπροσανατολίσει τις έρευνές τους αλλά και να αποποιηθεί την όποια ευθύνη, αν τυχόν διαπιστώνονταν η εμπλοκή του οχήματος του στη ληστεία.

Παράλληλα οι αστυνομικοί είχαν ενημερωθεί και για ληστεία και ξεκίνησαν τη διερεύνηση των δύο υποθέσεων. Εξετάζοντας όλα τα στοιχεία που είχαν στη διάθεσή τους γρήγορα οδηγήθηκαν στους τρεις δράστες οι οποίοι εξεταζόμενοι, αρχικά, υπέπεσαν σε αρκετές αντιφάσεις και τελικά ομολόγησαν την πράξη τους, ενώ υπέδειξαν και τα σημεία απόκρυψης των πειστηρίων.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• Ένα αεροβόλο πιστόλι
• Δύο δίκυκλες μοτοσικλέτες
• Κουκούλα «full face» και γάντια
• Μέρος των αφαιρεθέντων χρημάτων, τα οποία αποδόθηκαν στην υπεύθυνη του καταστήματος.

Διαβάστε ακόμη

Σύλληψη τεσσάρων αλλοδαπών για κλοπή και πλαστογραφία στην Κω

Κινητοποίηση του Λιμενικού για διάσωση 4 Ιρλανδών που το σκάφος τους αναποδογύρισε σε θαλάσσια περιοχή της Ρόδου

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων που πραγματοποιήθηκαν στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου το διάστημα από 1 έως 7 Ιουλίου 2024

Συνελήφθη 18χρονος για ληστεία

Κάθειρξη 38,5 ετών σε αλλοδαπό για τη μεταφορά μεταναστών στην Κω

Στο εδώλιο ιδιοκτήτης καταλύματος για τη φιλοξενία 90 μεταναστών

Δικάζεται ιδιοκτήτης ξενοδοχείου για τη διαμονή 84 μεταναστών

Στον ανακριτή 31χρονος αλλοδαπός για απόπειρα ανθρωποκτονίας