Ελεύθεροι με όρους οι τρεις Αλβανοί που κατηγορούνται για διακίνηση ναρκωτικών

Ελεύθεροι με όρους οι τρεις Αλβανοί που κατηγορούνται για διακίνηση ναρκωτικών

Ελεύθεροι με όρους οι τρεις Αλβανοί που κατηγορούνται για διακίνηση ναρκωτικών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 519 ΦΟΡΕΣ

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν χθες μετά τις απολογίες τους οι τρεις αλλοδαποί Αλβανικής καταγωγής οι οποίοι συνελήφθησαν την προηγούμενη εβδομάδα, να κατέχουν περισσότερα από 200 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης καθώς και τρία δενδρύλλια κάνναβης!

Όπως είναι γνωστό, σε βάρος των τριών εμπλεκομένων, ηλικίας 35, 22 και 20 ετών αντίστοιχα, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών από κοινού και καθ’ υποτροπή (για τον 35χρονο) με την ειδικότερη περίπτωση της κατοχής ναρκωτικών ουσιών και οπλοκατοχή (για τον 35χρονο ένα μαχαίρι και για τον 22χρονο μία σιδερογροθιά). Έτσι χθες το μεσημέρι, συνοδευόμενοι από το συνήγορό τους κ. Στέλιο Αλεξανδρή προσήχθησαν ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου και απολογήθηκαν, αρνούμενοι τις κατηγορίες όπως αυτές τους αποδίδονται.
Σύμφωνα με πληροφορίες και οι τρεις δήλωσαν πως είναι περιστασιακοί χρήστες κάνναβης και πως την ποσότητα την είχαν για αποκλειστικά και μόνο δική τους χρήση.

Μάλιστα ο 35χρονος δήλωσε στην ανακρίτρια πως είναι αυτός που την είχε προμηθευτεί από έναν Ρομά και πως για αυτό και η ποιότητα δεν ήταν καλή (είχε κλαδιά, φύλλα κ.α.) γεγονός που μειώνει και το πραγματικό βάρος της κάνναβης.
Τους ίδιους ισχυρισμούς είχαν και οι άλλοι δύο συγκατηγορούμενοί του και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα και οι τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισής τους μίας φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Υπενθυμίζεται πως η υπόθεση εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, μετά την αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων που είχαν στη διάθεσή τους.
Πιο συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί πληροφορήθηκαν ότι ο 35χρονος ο οποίος είναι γνωστός στις διωκτικές αρχές της περιοχής μας καθώς έχει και στο παρελθόν απασχολήσει για παρόμοιες υποθέσεις, κατείχε και διακινούσε ναρκωτικά σε τοξικομανείς της περιοχής μας.
Οι αστυνομικοί έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση το σπίτι του 35χρονου και διαπίστωσαν πως οι κατηγορούμενοι διέθεταν ουσίες σε άτομα που μετέβαιναν εκεί.

Έτσι στις 7 Μαΐου 2020 πραγματοποιήθηκε «έφοδος» των αστυνομικών στο συγκεκριμένο σπίτι όπου και εντοπίστηκαν οι τρεις κατηγορούμενοι. Σε έρευνα δε που ακολούθησε, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν τέσσερις πλαστικές αυτοσχέδιες συσκευασίες που περιείχαν αντίστοιχα, 162 γραμμάρια, 31,6 γραμμάρια, 16 γραμμάρια και 4,2 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, ένα τσιγάρο ακατέργαστης κάνναβης, μία σιδερογροθιά, ένα μαχαίρι με πλαστική λαβή συνολικού μήκους 18 εκατοστών και μήκος λάμας 9 εκατοστών, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και τρία δενδρύλλια κάνναβης. Όλα τα παραπάνω κατασχέθηκαν, ενώ τα δενδρύλλια εκριζώθηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξεταζόμενοι από τους αστυνομικούς ο 35χρονος και ο 20χρονος δήλωσαν πως τα ναρκωτικά είναι δικά τους, ανήκουν και στους τρεις και πως τα είχαν αποκλειστικά και μόνο για δική τους χρήση.
Ωστόσο ο 22χρονος προανακριτικά διαχώρισε τη θέση του, αρνήθηκε ότι έχει την παραμικρή σχέση με τα ναρκωτικά και φέρεται να δήλωσε ότι στο σπίτι των συγκατηγορούμενων του διαμένει τις τελευταίες δύο εβδομάδες για να προστατευθεί από την πανδημία. Τη θέση αυτή άλλαξε απολογούμενος ενώπιον της ανακρίτριας όπου και ο 22χρονος ισχυρίστηκε ότι τα ναρκωτικά ανήκαν και στους τρεις τους.

Διαβάστε ακόμη

Σύλληψη τεσσάρων αλλοδαπών για κλοπή και πλαστογραφία στην Κω

Κινητοποίηση του Λιμενικού για διάσωση 4 Ιρλανδών που το σκάφος τους αναποδογύρισε σε θαλάσσια περιοχή της Ρόδου

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων που πραγματοποιήθηκαν στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου το διάστημα από 1 έως 7 Ιουλίου 2024

Συνελήφθη 18χρονος για ληστεία

Κάθειρξη 38,5 ετών σε αλλοδαπό για τη μεταφορά μεταναστών στην Κω

Στο εδώλιο ιδιοκτήτης καταλύματος για τη φιλοξενία 90 μεταναστών

Δικάζεται ιδιοκτήτης ξενοδοχείου για τη διαμονή 84 μεταναστών

Στον ανακριτή 31χρονος αλλοδαπός για απόπειρα ανθρωποκτονίας