Τμήμα Επειγόντων περιστατικών στην παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου της Ρόδου

Τμήμα Επειγόντων περιστατικών στην παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου της Ρόδου

Τμήμα Επειγόντων περιστατικών στην παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου της Ρόδου

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3266 ΦΟΡΕΣ

Εγκαινιάστηκε χθες και φτιάχτηκε με τη συνεργασία του συλλόγου «Νοιάζομαι»

Εγκαινιάστηκε χθες το μεσημέρι στο νοσοκομείο της Ρόδου, ένα νέο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, που ανήκει στην Παιδιατρική Κλινική του νοσηλευτικού μας ιδρύματος.

Ο χώρος διαμορφώθηκε μετά τη σημαντική συνεργασία που είχε η διοίκηση του νοσοκομείου δια του διοικητή του κ. Γρηγόρη Ρουμάνη, οι γιατροί της Παιδιατρικής Κλινικής δια της διευθύντριας κας Ειρήνης Παπανικήτα με το φιλανθρωπικό σύλλογο «Νοιάζομαι» δια του προέδρου και της Ταμία κ.κ. Φώτη και Όσα Ζαγοριανού.


Πρόκειται για ένα νέο Τμήμα που έχει να κάνει με τα παιδιά τα οποία πλέον για την αντιμετώπιση του όποιου επείγοντος περιστατικού δεν θα χρειάζεται να μεταβαίνουν στην Παιδιατρική Κλινική όπως γινόταν έως σήμερα, αλλά πλέον θα έχουν το δικό τους χώρο στα Επείγοντα.

Το Τμήμα Επειγόντων της Παιδιατρικής Κλινικής του νοσοκομείου Ρόδου, βρίσκεται ακριβώς δίπλα από τα Επείγοντα του νοσηλευτικού μας ιδρύματος και είναι ένας χώρος, καθαρός, φωτεινός, χαρούμενος με όλον τον απαραίτητο εξοπλισμό, κατάλληλος για να φιλοξενήσει παιδιά.

Μιλώντας στη «Ροδιακή» η διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής κα Ειρήνη Παπανικήτα είπε μεταξύ άλλων: «Είναι κάτι πολύ σημαντικό για το νοσοκομείο μας καθώς κάθε χρόνο αντιμετωπίζουμε δεκάδες επείγοντα περιστατικά. Δυστυχώς όλα αυτά τα χρόνια κακώς τα αντιμετωπίζαμε στον ίδιο χώρο με τα νοσηλευόμενα παιδιά, λόγω έλλειψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Τώρα είμαστε στην ευχάριστη θέση με το διορισμό παιδιάτρων να αξιοποιήσουμε το χώρο αυτό που τόσα χρόνια ήταν κλειστός».

Η κα Παπανικήτα δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τη διοίκηση του νοσοκομείου αλλά και όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση του έργου και ιδιαίτερα το φιλανθρωπικό σύλλογο «Νοιάζομαι».


Δηλώσεις στη «Ροδιακή» έκανε και η ταμίας του συλλόγου «Νοιάζομαι» η κα Όσα Ζαγοριανού η οποία και αυτή που «έτρεξε» την όλη προσπάθεια σε συνεργασία με τον πρόεδρο και τα άλλα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

«Είχαμε ξεκινήσει μετά τα Χριστούγεννα να κάνουμε ανακαίνιση στην Παιδιατρική Κλινική (είχαμε βάλει κουρτίνες συσκότισης και θέλαμε να βαφτεί και να γίνει λίγο πιο χαρούμενη η ατμόσφαιρα). Λόγω κορωνοϊού όμως σταματήσανε και οι χορηγίες από τις επιχειρήσεις, σταματήσαμε και εμείς.

Έχοντας μία επικοινωνία με την κα Παπανικήτα που είναι Διευθύντρια της Παιδιατρικής αποφασίσαμε αντί επάνω, να κάνουμε το χώρο αυτό που είναι πιο επείγον. Θα έπρεπε να είχαν λειτουργήσει εδώ και χρόνια, όμως τώρα με τον κορωνοϊό η ανάγκη αυτή ήταν πιο επιτακτική προκειμένου τα παιδιά να είναι πιο ασφαλής, να μην χρειάζεται να ανέβουν επάνω και αυτά που νοσηλεύονται στην Παιδιατρική να μην διακινδυνεύουν και να μην είναι μαζί με τους μεγάλους στο ΤΕΠ».


Ερωτηθείσα η κα Ζαγοριανού πόσο δύσκολο ήταν το όλο εγχείρημα απάντησε πως ήταν αρκετά. Όμως όπως χαρακτηριστικά είπε «όταν υπάρχει θέληση και το κάνεις με την καρδιά σου νομίζω ότι τα καταφέρνεις».

Η κα. Ζαγοριανού ρωτήθηκε και για τον επόμενο στόχο του συλλόγου:
«Ο γενικός στόχος μας είναι να βοηθάμε πολλά παιδιά. Δηλαδή εκτός από το νοσοκομείο βοηθάμε πολλά παιδάκια που έχουν προβλήματα υγείας, όπως η Ελευθερία που έχει κάποιο καρκίνο, το Δημητράκη μας (που σήμερα έχει και γενέθλια) που έχει εγκεφαλίτιδα, ένα άλλο κοριτσάκι τη Μαρία που πάσχει από λευχαιμία…

Οι οικογένειες αυτές χρειάζονται στήριξη κάθε μήνα από εμάς και ο στόχος βασικά είναι να βοηθάμε πολλά παιδιά και να μπορούμε να το συνεχίσουμε δυνατά και στο μέλλον. Σκέψεις πάντα υπάρχουν αλλά θα δούμε».

Την ικανοποίηση του εξέφρασε μιλώντας στη «Ροδιακή» για τη λειτουργία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών της Παιδιατρικής Κλινικής και ο διοικητής του νοσοκομείου Ρόδου κ. Γρηγόρης Ρουμάνης ο οποίος και έκανε επίσης γνωστό πως στην ίδια κλινική έχει δημιουργηθεί ειδικό τμήμα COVID -19 για την αντιμετώπιση περιστατικού εφόσον χρειαστεί.


«Σήμερα μία πολύ ευχάριστη ημέρα για εμάς γιατί ολοκληρώνεται ένας κύκλος προσπαθειών για την αναβάθμιση της Παιδιατρικής κλινικής και της παροχές υγείας προς το νέο πληθυσμό του νησιού μας. Ήδη ξέρετε ότι λειτουργούν τα εξωτερικά μας ιατρεία σε καθημερινή βάση, έχουμε δημιουργήσει το ΤΕΠ κορωνοϊού για το Παιδιατρικό Τμήμα, έχουμε κάνει στην Παιδιατρική κλινική ένα ξεχωριστό τμήμα COVID εφόσον χρειαστεί και σήμερα βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να ξεκινήσουμε τη λειτουργία των Επειγόντων Περιστατικών της Παιδιατρικής Κλινικής. Επομένως κλείνουμε ένα κύκλο προσπάθειας με επιτυχία και με μεγάλη συνεισφορά και συμμετοχή του προσωπικού της Παιδιατρικής Κλινικής, με την κα. Παπανικήτα, ούτως ώστε να είμαστε έτοιμοι να λειτουργήσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα» είπε ο κ. Ρουμάνης.

Για «ουσιαστική αναβάθμιση του νοσοκομείου της Ρόδου» έκανε λόγο με δηλώσεις του στη «Ροδιακή» ο γνωστός γιατρός και εντεταλμένος σύμβουλος πρωτογενή τομέα και εμπορίου κ. Σάββας Καραταπάνης προσθέτοντας πως «απευθύνεται στους μικρούς ασθενείς μας, τους οποίους πρέπει να τους προσέχουμε περισσότερο από όλους και είμαι πολύ χαρούμενος που βλέπω αυτό το χώρο για τα παιδιά γιατί ήταν κάτι που έλλειπε. Ευχαριστούμε τους ανθρώπους που δούλεψαν, τους παιδίατρους και τη δωρεά που έκαναν οι άνθρωποι αυτοί, τους ευχαριστούμε να είναι καλά και πάντα τέτοια για το νοσοκομείο».

Διαβάστε ακόμη

Δήμος Πάτμου: Δέσμευσε τους τραπεζικούς λογαριασμούς 62 επιχειρήσεων και κατοικιών του νησιού

6.500 νέα ψηφιακά υδρόμετρα θα αντικαταστήσουν τα συμβατικά στην πόλη της Ρόδου

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ρόδου ζητά διευκρινίσεις για τους λογαριασμούς ρεύματος με αιτιολογία "Επιστροφή Διαφοράς Κρατικής Επιδότησης"

Συνεδριάζει αύριο η Δημοτική Επιτροπή του δήμου Ρόδου

Παραγωγικό τριήμερο Γ. Νικητιάδη στη Ρόδο

"Μέτρα προστασίας από την εκδήλωση υψηλών θερμοκρασιών».

Ανακοίνωση του Αντώνη Καμπουράκη για την τουριστική κίνηση στη Ρόδο

Νεκρός ανασύρθηκε 23χρονος αλλοδαπός από τη θαλάσσια περιοχή της Λίνδου