Η σύλληψη στη Ρόδο το 1960 νεαρών που έκλεβαν κοσμήματα μεγάλης αξίας

Η σύλληψη στη Ρόδο το 1960 νεαρών που έκλεβαν κοσμήματα μεγάλης αξίας

Η σύλληψη στη Ρόδο το 1960 νεαρών που έκλεβαν κοσμήματα μεγάλης αξίας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 337 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Σάββατον 30 Ιουλίου 1960 Αριθ. Φύλλου 2794

ΥΠΟ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΡΟΔΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΝΕΑΡΟΙ ΚΛΕΠΤΑΙ ΚΟΣΜΗΜΑΤΩΝ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΞΙΑΣ

Αντί κατόπιν καταγγελίας του θύματος να αναζητηθούν οι κλέπται, η Αστυνομία συνέλαβε τους κλέπτας και ανεζήτει τον... ιδιοκτήτην

Το Τμήμα Ασφαλείας Ρόδου συνέλαβε χθες την πρωΐαν δύο ανηλίκους, κατέχοντας χρυσά κοσμήματα προερχόμενα εκ κλοπής και επί τρίωρον τουλάχιστον ανεζήτει τον «νοικοκύρην» των κοσμημάτων, ο οποίος τελικώς ανευρέθη και είναι ο κ. Μπέμπης Ζησιμάτος.

Η ΚΛΟΠΗ
Συγκεκριμένως, ως εγνώσθη, προχθές την νύκτα δύο δωδεκαετείς έθραυσαν τους υαλοπίνακας των παραθύρων του κέντρου «Μπέμπης Κλάμπ» και αφού εισήλθον εντός αυτού και ηρεύνησαν, ανεκάλυψαν την θέσιν όπου ο κ. Μπέμπης εφύλαττε κοσμήματα, δακτυλίδια και άλλα τιμαλφή μεγάλης αξίας, υπολογιζομένης πέραν των 10.000 δρχ.
Οι εν λόγω νεαροί παρέλαβον όλα τα κοσμήματα και ανεχώρησαν ήσυχοι, χωρίς να τους αντιληφθεί οιοσδήποτε.

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΙΣ
Την 6ην πρωϊνήν χθες αστυνομικός αντελήφθη περιέργους κινήσεις των δύο μικρών, τους οποίους συνέλαβε και τότε διεπίστωσεν ότι ούτοι κατείχον κοσμήματα μεγάλης αξίας, τα οποία όμως δεν ήτο γνωστόν εις ποίον ανήκον και διά τα οποία οι μικροί δεν ωμίλουν.
Ούτω, αντί το θύμα να καταγγείλη την πράξιν και η αστυνομία να αναζητή τους κλέπτας, έγινε το αντίστροφον, ήτοι η αστυνομία συνέλαβε τους κλέπτας και ανεζήτησε τον νοικοκύρην.

Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ
Τελικώς κατόπιν ερεύνης τριών ωρών υπό την εποπτείαν του Διοικητού Ασφαλείας κ. Δρεμπέλα, ανεκαλύφθη ο ιδιοκτήτης κ. Μπέμπης Ζησιμάτος, ο οποίος, ως λέγεται, ηγνόει την κλοπήν. Όταν όμως ενημερώθη ότι κλέπται εισήλθον εντός του κέντρου του παρά το «Μιραμάρε» εξεδήλωσεν αμέσως ανησυχίαν διά τα κοσμήματά του, αλλά καθησυχάσθη υπό των αξιωματικών με την διαβεβαίωσιν ότι πράγματι εκλάπησαν τα κοσμήματα αλλ’ ανευρέθησαν μετ’ ολίγας ώρας.

ΣΕΣΗΜΑΣΜΕΝΟΙ
Σημειωτέον ότι οι δύο ανήλικοι είναι σεσημασμένοι, δεδομένου ότι έχουν διαπράξει και άλλας κλοπάς. Οι δύο μικροί κλέπται τελικώς ωμολόγησον την πράξιν των.
Κατόπιν αυτού αμφότεροι απεστάλησαν μετά της σχηματισθείσης δικογραφίας εις τον κ. Εισαγγελέα διά τα περαιτέρω.

ΧΡΥΣΟΧΟΟΙ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΡΟΔΟΥ ΘΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΟΥΝ ΕΙΣ ΒΡΑΖΙΛΙΑΝ
Η ΔΕΜΕ δι’ εγγράφου της προς την Διεύθυνσιν των Τεχνικών Σχολών ο «Νηρεύς» εγνώρισε ότι η Βραζιλία εζήτησε χρυσοχόους εξ Ελλάδος. Προς τούτο πολλοί μαθηταί του τμήματος χρυσοχοΐας αποφοιτούντες εξ αυτού θα μεταναστεύσουν.

ΤΟ ΕΡΓΑΤ. ΚΕΝΤΡΟΝ Β. ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΖΗΤΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΔΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΝ
Κατά πληροφορίας μας εκ Κω, το Εργατικόν Κέντρον Βορείου συγκροτήματος διά τηλεγραφήματός του προς το Υπουργείον Εργασίας διεμαρτυρήθη διότι παρελείφθη υπό της Εργατικής Εστίας από την γενομένην κατανομήν του κονδυλίου του προοριζομένου ειδικής διά την ψυχαγωγίαν των εργαζομένων.

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑΝ ΕΓΕΝΕΤΟ ΧΘΕΣ Η ΕΚΘΕΣΙΣ ΕΙΣ ΑΓΙΟΝ ΣΟΥΛΑΝ
ΜΕΤΕΣΧΟΝ ΚΑΙ 10.000 ΠΟΛΙΤΩΝ

Την 4.30 απογευματινήν χθες έλαβε χώραν με μεγάλην επιτυχίαν η 5η Κτηνοτροφική Έκθεσις Ρόδου εις Άγιον Σουλάν Σορωνής, παρουσία του κ. Νομάρχου, των βουλευτών κ.κ. Κωτιάδη και Χαρίτου, του Ανωτέρου Διοικητού Χωροφυλακής και άλλων επισήμων. Η έναρξις εγένετο με παρέλασιν, παράταξιν και έπαρσιν σημαίας, επηκολούθησαν ομιλία του διευθυντού Γεωργίας και εν συνεχεία ο κ. Νομάρχης εκήρυξε την έναρξιν αυτής.
Κατά την διάρκειαν της εορτής έλαβε χώραν παρέλασις οικοσίτων ζώων, πολλά των οποίων θα βραβευθούν διά διαφόρων ποσών. Επίσης εγένοντο ιπποδρομίαι και αγώνες δρόμου, αθλητικαί επιδείξεις αγροτοπαίδων και επίδειξις Δωδεκανησιακών χορών υπό των αγροτονεανίδων, εν συνεχεία δέ εγένετο υποστολή της σημαίας και απονομή επάθλων.
Αργότερον ετελέσθη Μέγας Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτου κ. Σπυρίδωνος, επ’ ευκαιρία της Πανηγύρεως της ιεράς Μονής Αγίου Σουλά.

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1963: Τα αποτελέσματα εις τα χωριά της Ρόδου

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Εις Ρόδον ο ηθοποιός Βουλγαρίδης

Φλας στο παρελθόν, 1964: Οι αριστεύσαντες μαθηταί του Οικονομικού Γυμνασίου

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Οι αριστεύσαντες και οι απολυόμενοι, εξεδόθησαν τα αποτελέσματα των σχολείων μέσης εκπαιδεύσεως

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Εξεδόθησαν χθες τα αποτελέσματα της παιδαγ. ακαδημίας

Φλας στο παρελθόν, 1964: Από της Πέμπτης αρχίζει η γραμμή Ρόδου Τελ-Αβίβ

Φλας στο παρελθόν, 1964: Διακρίσεις Ροδίου, δύο βραβεία εκέρδισεν ο κ. Κ. Φίνας

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Στο Φαληράκι Γερμανίδα ενεφανίσθη με "Γυμνόστηθο", δεν θα το φορέση όμως άλλη φορά