Προφυλακίστηκαν οι δύο Παλαιστίνιοι για τις διαρρήξεις στις βίλες

Προφυλακίστηκαν οι δύο Παλαιστίνιοι για τις διαρρήξεις στις βίλες

Προφυλακίστηκαν οι δύο Παλαιστίνιοι για τις διαρρήξεις στις βίλες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 600 ΦΟΡΕΣ

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν χθες μετά τις απολογίες τους οι δύο αλλοδαποί από την Παλαιστίνη οι οποίοι κατηγορούνται συνολικά – έως τώρα- για έντεκα κλοπές από πολυτελείς βίλες στη Νότια Ρόδο, καθώς χθες εξιχνιάστηκε ακόμα μία περίπτωση.

Οι δύο κατηγορούμενοι, πάντως αποδέχονται μόνο μία κλοπή και αρνούνται όλες τις λοιπές, δηλώνοντας αθώοι.
Ο 23χρονος Παλαιστίνιος και ο 27χρονος συγκατηγορούμενός του, σε βάρος των οποίων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακεκριμένες κλοπές από κοινού και κατ’ επάγγελμα, προσήχθησαν χθες το μεσημέρι, διαδοχικά, συνοδευόμενοι από τους συνηγόρους τους κ.κ. Ειρήνη Φιλίππου και Νικηφόρο Παπανικόλα ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου για να απολογηθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι δύο αρνήθηκαν τα όσα τους καταλογίζονται και μόνο ο 23χρονος αποδέχτηκε την απόπειρα κλοπής κατά την οποία και έγινε αντιληπτός από φύλακα ξενοδοχείου στο Πλημμύρι, αυτή από την οποία και ξεκίνησε η διερεύνηση της υπόθεσης.

Ο 23χρονος μάλιστα φέρεται να ζήτησε από την ανακρίτρια να γίνει κατά αντιπαράθεση εξέταση με οποιονδήποτε μάρτυρα υπάρχει από τις λοιπές δέκα περιπτώσεις κλοπών που του καταλογίζονται, ή να προσκομιστεί οπτικοακουστικό υλικό με το οποίο και να αποδεικνύεται ότι είναι αυτός ο δράστης.

Αλλά και ο 27χρονος Παλαιστίνιος συγκατηγορούμενός του αρνήθηκε πλήρως την όποια ανάμιξη θα μπορούσε να έχει στην υπόθεση και ισχυρίστηκε ότι δεν γνωρίζει το παραμικρό. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι βρέθηκε μπλεγμένος επειδή ο 23χρονος συμπατριώτης του, πήρε στις 26 Σεπτεμβρίου 2020 το βράδυ, την ώρα που εκείνος κοιμόταν, το αυτοκίνητό του και αφού πήγε στη Νότια Ρόδο επιχείρησε να ανοίξει την πόρτα βίλας που ανήκει σε ξενοδοχειακή μονάδα της περιοχής και έγινε αντιληπτός.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα και οι δύο κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι και πήραν το δρόμο για τις φυλακές.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από την αστυνομία, εξιχνιάστηκε ακόμα μία περίπτωση κλοπής που φέρονται να διέπραξαν οι δύο αλλοδαποί κατηγορούμενοι.

Ειδικότερα, οι δράστες φέρονται να εισήλθαν νυκτερινές ώρες της 25ης προς 26ης Σεπτεμβρίου 2020 σε τουριστικό κατάλυμα στη Νότια Ρόδο και να αφαίρεσαν αντικείμενα και χρήματα και από εκεί. Η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Νότιας Ρόδου προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις.
Υπενθυμίζεται ότι η σύλληψη των δύο ανδρών έγινε το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020 το βράδυ στη Ρόδο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νότιας Ρόδου, και σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για διάπραξη κλοπών.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από την αστυνομία, όπως εξακριβώθηκε στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, οι κατηγορούμενοι κατά το χρονικό διάστημα των τελευταίων 30 ημερών χρησιμοποιώντας ενοικιαζόμενα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα μετέβαιναν συστηματικά σε περιοχές της Νότιας Ρόδου όπου διέπρατταν κλοπές από τουριστικά καταλύματα.

Από την αποδόμηση της εγκληματικής τους δραστηριότητας εξιχνιάστηκαν συνολικά έντεκα περιπτώσεις κλοπών, οι οποίες περιλαμβάνουν αφαίρεση χρημάτων, κοσμημάτων, ηλεκτρονικών συσκευών και ταξιδιωτικών εγγράφων, συνολικής εκτιμώμενης αξίας πάνω από 28.500 ευρώ.
Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν προϊόντα κλοπών, ενώ με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη.

Διαβάστε ακόμη

Ελεύθερος με όρους ο Πακιστανός που καλλιεργούσε 28 χασισόδενδρα

Προφυλακίστηκαν Ουκρανός και Λιβανέζος που προσπάθησαν να εμβολίσουν σκάφος του Λιμενικού

Πέντε συλλήψεις για ναρκωτικά

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τους δύο Τούρκους διακινητές

Αστυνομικοί έλεγχοι στα νησιά

Συνελήφθη 67χρονος για υποκλοπή μεταφορικού έργου στη Ρόδο

Συνελήφθησαν στην Κω δύο ημεδαποί για κατοχή, διακίνηση ναρκωτικών και καλλιέργεια κάνναβης

Κάθειρξη έξι ετών σε 24χρονο για τη μεταφορά 2.686 γραμμαρίων ηρωίνης