Ελεύθερος ο 40χρονος που έχει καταδικαστεί για ληστείες

Ελεύθερος ο 40χρονος που έχει καταδικαστεί για ληστείες

Ελεύθερος ο 40χρονος που έχει καταδικαστεί για ληστείες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 406 ΦΟΡΕΣ

Υπό τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα αφήνεται ελεύθερος έως την εκδίκαση της υπόθεσης του στο Εφετείο, 40χρονος που έχει καταδικαστεί για ληστείες σε βάρος ανυποψίαστων γυναικών της περιοχής μας.

Συγκεκριμένα, ο 40χρονος τον Ιούλιο του 2019 καταδικάστηκε από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου για μία ληστεία, διακεκριμένη περίπτωση κλοπής και επικίνδυνη σωματική βλάβη σε συνολική ποινή κάθειρξης 5 ετών και 9 μηνών με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Ωστόσο ο 40χρονος προσέφυγε στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου ζητώντας με αίτησή του να αφεθεί ελεύθερος έως την εκδίκαση της υπόθεσής του από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Ο 40χρονος επικαλέστηκε σοβαρούς οικογενειακούς λόγους και έτσι το αίτημά του έγινε χθες αποδεκτό με τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Η σύλληψη του 40χρονου έγινε πριν από περίπου δύο χρόνια, με αφορμή τη ληστεία σε βάρος 77χρονης γυναίκας και τελικά διαπιστώθηκαν άλλες δύο ανάλογες περιπτώσεις.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από την αστυνομία, το πρωί του Σαββάτου 25 Αυγούστου 2018, ο 40χρονος επιβαίνοντας σε δίκυκλο μοτοποδήλατο πλησίασε 77χρονη και με τη χρήση βίας, της αφαίρεσε το πορτοφόλι της το οποίο περιείχε το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ!

Το περιστατικό καταγγέλθηκε στην αστυνομία, και προσωπικό της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου λίγες ώρες αργότερα, εντόπισαν τον 40χρονο και τον συνέλαβαν.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης που έγινε, διαπιστώθηκε ότι ο συλληφθείς είχε διαπράξει παρόμοια αδικήματα και το προηγούμενο διάστημα.

Έτσι στις 18 Αυγούστου 2018 ο ίδιος φέρεται να άρπαξε την τσάντα συμπολίτισσάς μας, η οποία περιείχε ένα κινητό τηλέφωνο, κλειδιά, έγγραφα, διάφορα προσωπικά αντικείμενα και το χρηματικό ποσό των 175 ευρώ.

Τέλος, και στις 22 Αυγούστου ο 40χρονος κατηγορείται ότι επιχείρησε να αρπάξει το πορτοφόλι ακόμα μίας γυναίκας, έγινε όμως αντιληπτός και τράπηκε σε φυγή.

Κατά τη σύλληψή του, στην κατοχή του συλληφθέντος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων δύο ναρκωτικά δισκία και δύο κινητά τηλέφωνα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου, σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και παραπέμφθηκε αρμοδίως.

Διαβάστε ακόμη

Ρόδος: Συνελήφθη 35χρονη γυναίκα που κατηγορείται ότι βίασε 20χρονη

Επί δύο χρόνια σπείρα Ρομά στη Ρόδο πραγματοποίησε 50 διαρρήξεις και κλοπές

Συνελήφθη 48χρονος που έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 7,7 ετών

69 αλλοδαπούς σε Ρόδο και Λέρο εντόπισαν χθες οι Λιμενικές Αρχές

Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική ομάδα που διέπραξε 50 κλοπές στη Ρόδο

Προφυλακίστηκαν δύο αλλοδαποί για τη μεταφορά μεταναστών στα νησιά μας

Εταιρεία δικαιώθηκε για πρόστιμο που αφορούσε ανασφάλιστη εργασία

Κινητοποίηση της Λιμενικής Αρχής Κάσου για μηχανική βλάβη σε σκάφος με 5 αλλοδαπούς επιβαίνοντες