Καταδικάστηκαν δύο Αλβανοί που επιτέθηκαν σε αρχιτέκτονα

Καταδικάστηκαν δύο Αλβανοί  που επιτέθηκαν σε αρχιτέκτονα

Καταδικάστηκαν δύο Αλβανοί που επιτέθηκαν σε αρχιτέκτονα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3755 ΦΟΡΕΣ

Την ποινή των 20 μηνών φυλάκισης μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα, διατηρεί 46χρονος αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής ο οποίος μαζί με τον θείο του έχει καταδικαστεί για το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία, σε βάρος αρχιτέκτονα της περιοχής μας.

Το περιστατικό είχε εκτυλιχθεί σε κεντρικό δρόμο της πόλης της Ρόδου τον Απρίλιο του 2014 και η υπόθεση εκδικάστηκε τον Δεκέμβριο του 2019 από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου, αν και αρχικά οι δύο Αλβανοί κατηγορούμενοι είχαν παραπεμφθεί σε βαθμό κακουργήματος.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχους και τους δύο εμπλεκόμενους και επέβαλε ποινή φυλάκισης 20 μηνών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα στον καθένα.
Κατά της απόφασης αυτής ο 46χρονος αλλοδαπός άσκησε έφεση η οποία προσδιορίστηκε να εκδικαστεί χθες από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων, ωστόσο καθώς ουδείς (κατηγορούμενος ή συνήγορος) εμφανίστηκε ενώπιόν του, η αίτηση απορρίφθηκε ως ανυποστήρικτη.

Ως εκ τούτου ο 46χρονος διατηρεί την πρωτόδικη ποινή που του έχει επιβληθεί. Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης μετά από μήνυση που υπέβαλε ο αρχιτέκτονας κατά των δύο αλλοδαπών Αλβανικής καταγωγής, στην οποία κατήγγειλε ότι τον χτύπησαν με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν και να χρειαστεί μάλιστα η μεταφορά του και η νοσηλεία του στο νοσοκομείο της Ρόδου.

Πάντως απολογούμενοι και οι δύο κατηγορούμενοι τον Αύγουστο του 2017 είχαν αρνηθεί τις κατηγορίες όπως αυτές τους αποδίδονταν.

Πρώτος απολογήθηκε ο θείος και σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται και εξιστόρησε τα όσα συνέβησαν στις 29 Απριλίου 2014 στις 10.30 το βράδυ επί κεντρικής οδού στην πόλη της Ρόδου. Ο αλλοδαπός είχε πει λοιπόν ότι επέβαινε σε όχημα που οδηγούσε η ανιψιά του και μαζί τους ήταν ο άνδρας της και το τρίχρονο αγοράκι τους.

Στην πορεία τους ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο που βρισκόταν στη λωρίδα κυκλοφορίας της ανιψιάς του, άνοιξε την πόρτα και βγήκε από αυτό ο αρχιτέκτονας ο οποίος μιλούσε στο κινητό του. Αντιδρώντας άμεσα η ανιψιά του έστριψε το τιμόνι αριστερά για να μην τον χτυπήσει μπήκε στο αντίθετο ρεύμα όπου ερχόταν άλλο αυτοκίνητο και φρενάρισε αυτή και το άλλο αυτοκίνητο.

Αγανακτισμένος από την επικίνδυνη αυτή ενέργεια του αρχιτέκτονα ο σύζυγος της ανιψιάς του, αφού θα μπορούσε είτε να χτυπήσει με το αυτοκίνητο τον αρχιτέκτονα και να τον σκοτώσει ή τον τραυματίσει, είτε να τραυματιστούν και να σκοτωθούν εκείνοι, διαμαρτυρήθηκε έντονα στον οδηγό του σταθμευμένου αυτοκινήτου στα ελληνικά.

Ο κατηγορούμενος είπε πως δεν γνωρίζει τι ειπώθηκε, καθώς δεν ξέρει ελληνικά, ενώ δήλωσε πως στη συνέχεια το παιδί άρχισε να κλαίει με τις φωνές και ακολούθησε καβγάς που ξεκίνησε – σύμφωνα με την απολογία του αλλοδαπού θείου- ο αρχιτέκτονας ο οποίος χτύπησε τον Αλβανό ανιψιό στο πρόσωπο κοντά στο αριστερό μάτι με το χέρι του όπου κρατούσε κλειδιά, προκαλώντας αιμορραγία στον αλλοδαπό.

Στη μέση για να τους χωρίσει μπήκε και η οδηγός του αυτοκινήτου την οποία ο αρχιτέκτονας φέρεται – σύμφωνα με τον αλλοδαπό κατηγορούμενο- να έσπρωξε, κάτι που έκανε και στον ίδιο όταν επιχείρησε επίσης να τους σταματήσει.

Ο αλλοδαπός είπε ότι αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας που σε κάθε περίπτωση τον εμποδίζουν να έχει τη παραμικρή ανάμιξη σε εμπλοκές και πως στη συνέχεια μπήκαν στο αμάξι και έφυγαν. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα ο αλλοδαπός θείος αφέθηκε ελεύθερος χωρίς όρους.

Τα ίδια περίπου υποστήριξε στην απολογία του στην ανακρίτρια Ρόδου και ο ανιψιός κατηγορούμενος ο οποίος και τόνισε μεταξύ άλλων πως ο αρχιτέκτονας ήταν αυτός που αρχικά τον εξύβρισε και εν συνεχεία τον χτύπησε στο πρόσωπο με το χέρι του στο οποίο κρατούσε και τα κλειδιά του, με αποτέλεσμα να του προκαλέσει τραύμα και να αιμορραγήσει. Και αυτός ο αλλοδαπός είχε αφεθεί ελεύθερος με τον όρο της εμφάνισής του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Διαβάστε ακόμη

Σύλληψη τεσσάρων αλλοδαπών για κλοπή και πλαστογραφία στην Κω

Κινητοποίηση του Λιμενικού για διάσωση 4 Ιρλανδών που το σκάφος τους αναποδογύρισε σε θαλάσσια περιοχή της Ρόδου

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων που πραγματοποιήθηκαν στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου το διάστημα από 1 έως 7 Ιουλίου 2024

Συνελήφθη 18χρονος για ληστεία

Κάθειρξη 38,5 ετών σε αλλοδαπό για τη μεταφορά μεταναστών στην Κω

Στο εδώλιο ιδιοκτήτης καταλύματος για τη φιλοξενία 90 μεταναστών

Δικάζεται ιδιοκτήτης ξενοδοχείου για τη διαμονή 84 μεταναστών

Στον ανακριτή 31χρονος αλλοδαπός για απόπειρα ανθρωποκτονίας