Μέσα στις επόμενες ημέρες θα κληθεί να απολογηθεί στην ανακρίτρια ο γυναικολόγος

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα κληθεί να απολογηθεί στην ανακρίτρια ο γυναικολόγος

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα κληθεί να απολογηθεί στην ανακρίτρια ο γυναικολόγος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 614 ΦΟΡΕΣ

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να κληθεί, από την ανακρίτρια Ρόδου για να απολογηθεί, ο γυναικολόγος που υπηρετεί στο νησί μας και κατηγορείται από είκοσι μέχρι στιγμής γυναίκες για ασελγείς πράξεις σε βάρος τους κατά τη διάρκεια της εξέτασης που τους έκανε.

Όπως είναι γνωστό, από τις μηνύσεις που έχουν υποβληθεί έχουν σχηματιστεί τρεις δικογραφίες, οι οποίες και τελικά προχθές συγχωνεύθηκαν σε μία η οποία και παραπέμφθηκε στην ανάκριση, καθώς σε βάρος του γιατρού η αρμόδια Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ρόδου άσκησε προχθές (13 Ιανουαρίου 2021), ποινικές διώξεις για βιασμό κατ' εξακολούθηση, κατάχρηση σε ασέλγεια κατ' εξακολούθηση και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας κατ' εξακολούθηση.

Για αυτά τα αδικήματα αναμένεται να δώσει εξηγήσεις αναλυτικά, στην ανακρίτρια Ρόδου το επόμενο διάστημα που θα κληθεί σε απολογία ο γιατρός.
Πάντως όπως έχει δημοσιευθεί στο protothema.gr, o γυναικολόγος στο απολογητικό του υπόμνημα επιρρίπτει ευθύνες στην πρώτη μηνύτρια, μία 55χρονη με την οποία αναφέρει ότι είχαν σχέσεις.

Ο γιατρός κατηγορεί την πρώην ερωμένη του, για μεθόδευση της υπόθεσης με σκοπό την εξόντωσή του. Υποστηρίζει ότι το έκανε, προκειμένου να τον εκδικηθεί επειδή διέκοψε σχέσεις μαζί της τον περασμένο Φεβρουάριο. Ωστόσο, τα όσα ισχυρίζεται ο γιατρός δεν έπεισαν ανακριτή και εισαγγελέα, με αποτέλεσμα να ασκηθούν διώξεις εναντίον του.

Εν τω μεταξύ, μετά τη δημοσιοποίηση, από το «Πρώτο ΘΕΜΑ, τμημάτων από τις έγγραφες εξηγήσεις που έδωσε ο γυναικολόγος, η πρώτη γυναίκα που τον καταμήνυσε και η οποία φέρεται από τους ισχυρισμούς του να διατηρούσε σχέση μαζί του, προχθές υπέβαλε, διά της συνηγόρου της, Εύης Αρνιθενού, αίτημα ενώπιον της ανακρίτριας, προκειμένου να της χορηγηθούν αντίγραφα των έγγραφων εξηγήσεων του ιατρού, προκειμένου να ασκήσει νέα μήνυση εις βάρος του για συκοφαντική δυσφήμηση. Η γυναίκα υποστηρίζει ότι έχει αδιάσειστα στοιχεία, από τα οποία προκύπτει ότι η σχέση τους ήταν τυπική και ότι μάλιστα μιλούσαν ο ένας στον άλλο στον πληθυντικό.

Υπενθυμίζεται πως η υπόθεση άρχισε να απασχολεί τη δικαιοσύνη τον περασμένο Αύγουστο (2020) οπότε και κατατέθηκε η πρώτη μήνυση σε βάρος του γιατρού. Αυτή αποτέλεσε και την αφορμή να ακολουθήσουν οι υπόλοιπες διαδοχικά, ενώ μέχρι σήμερα έχουν κατατεθεί συνολικά είκοσι μηνύσεις που γυναίκες διαφόρων ηλικιών.

Οι μηνύτριες αναφέρονται στα δικόγραφά τους, σε περιστατικά που φέρονται να βίωσαν από τον γιατρό κατά τη διάρκεια γυναικολογικής εξέτασής τους και τα οποία αφορούν ασελγείς πράξεις σε βάρος τους. Οι μηνύσεις υποβλήθηκαν για λογαριασμό τους από τους δικηγόρους κ.κ. Εύη Αρνιθενού, Μύριαμ Τομαρά και Στέλιο Αλεξανδρή, ενώ την υπεράσπιση του γιατρού έχουν αναλάβει οι κ.κ. Μανώλης Κουτσούκος και Κώστας Αβδελλής.

Διαβάστε ακόμη

Συνελήφθη 18χρονος για ληστεία

Κάθειρξη 38,5 ετών σε αλλοδαπό για τη μεταφορά μεταναστών στην Κω

Στο εδώλιο ιδιοκτήτης καταλύματος για τη φιλοξενία 90 μεταναστών

Δικάζεται ιδιοκτήτης ξενοδοχείου για τη διαμονή 84 μεταναστών

Στον ανακριτή 31χρονος αλλοδαπός για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Ελεύθερος με όρους αφέθηκε ο κατηγορούμενος για απόπειρα εμπρησμού

Σε τρία χρόνια και τρεις μήνες καταδικάστηκε 35χρονος τσαντάκιας

Αθωώθηκε Καλύμνιος για διακίνηση ναρκωτικών