Προφυλακίστηκαν οι δύο Αλβανοί, εκμισθωτές ξενοδοχείου στην πόλη της Ρόδου για τα 324 κιλά καθαρής κοκαΐνης

Προφυλακίστηκαν οι δύο Αλβανοί, εκμισθωτές ξενοδοχείου στην πόλη της Ρόδου για τα 324 κιλά καθαρής κοκαΐνης

Προφυλακίστηκαν οι δύο Αλβανοί, εκμισθωτές ξενοδοχείου στην πόλη της Ρόδου για τα 324 κιλά καθαρής κοκαΐνης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 23620 ΦΟΡΕΣ

Πρόκειται για άτομα που είχαν μισθώσει μικρή τουριστική μονάδα στην πόλη της Ρόδου

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν χθες αργά το μεσημέρι, μετά τις απολογίες τους, οι τρεις συλληφθέντες κατηγορούμενοι στην υπόθεση με τα 324 κιλά καθαρής κοκαΐνης που εντοπίστηκε και κατασχέθηκε τις προηγούμενες ημέρες κατά τη διάρκεια επιχείρησης, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για τον αλλοδαπό Αλβανικής καταγωγής και τον ομογενή από την Αλβανία που δραστηριοποιούνταν επαγγελματικά στο νησί μας, τον τελευταίο χρόνο, μισθώνοντας μικρή τουριστική μονάδα, εντός πόλεως Ρόδου καθώς και για έναν ακόμα αλλοδαπό από την Κροατία. Και οι τρεις με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα πήραν τον δρόμο για τις φυλακές.

Σημειώνεται πως στην ίδια υπόθεση, φέρεται να εμπλέκεται και ένας 33χρονος από την Κροατία ο οποίος ωστόσο διαφεύγει τη σύλληψη καθώς κατά τη διάρκεια της επιχείρησης των αστυνομικών πήδηξε από το μπαλκόνι διαμερίσματος και τράπηκε σε φυγή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της απολογίας τους και οι τρεις άνδρες αρνήθηκαν τις κατηγορίες όχι μόνο όπως αυτές τους αποδίδονται αλλά και ότι έχουν την παραμικρή εμπλοκή στην υπόθεση.
Πιο συγκεκριμένα, τόσο ο Αλβανός όσο και ο ομογενής από την Αλβανία δήλωσαν στην 7η Ανακρίτρια Θεσσαλονίκης όπου απολογήθηκαν, ότι διαθέτουν ξενοδοχείο στη Ρόδο και προκειμένου να αγοράσουν εξοπλισμό για την επιχείρησή τους αυτή, πραγματοποίησαν το ταξίδι τους αυτό στη Θεσσαλονίκη, τονίζοντας πως ουδεμία σχέση έχουν με την ποσότητα κοκαΐνης που κατασχέθηκε.

Σε ό,τι αφορά τον αλλοδαπό από την Κροατία συγκατηγορούμενό τους, αποδέχτηκε μέρος των κατηγοριών που τον βαραίνουν.
Όπως είναι γνωστό, σε βάρος των τριών ανδρών έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις για διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης, αποθήκευσης και μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών, όπως επίσης για εγκληματική συμμορία και κατά περίπτωση για αντίσταση.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου Εισαγγελέα, και οι τρεις κατηγορούμενοι κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι παίρνοντας τον δρόμο για τις φυλακές.

Στο μεταξύ σε εξέλιξη είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό του 33χρονου που διέφυγε πηδώντας από μπαλκόνι διαμερίσματος, το οποίο είχε νοικιάσει μαζί με τον συλληφθέντα συμπατριώτη του, μέσω βραχυπρόθεσμης μίσθωσης.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, σε συνεργασία με το γραφείο DEA Αθηνών (την αμερικανική υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών) και τα Τμήματα Άμεσης Επέμβασης και Δίωξης Ναρκωτικών Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε ακόμη

Σύλληψη τεσσάρων αλλοδαπών για κλοπή και πλαστογραφία στην Κω

Κινητοποίηση του Λιμενικού για διάσωση 4 Ιρλανδών που το σκάφος τους αναποδογύρισε σε θαλάσσια περιοχή της Ρόδου

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων που πραγματοποιήθηκαν στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου το διάστημα από 1 έως 7 Ιουλίου 2024

Συνελήφθη 18χρονος για ληστεία

Κάθειρξη 38,5 ετών σε αλλοδαπό για τη μεταφορά μεταναστών στην Κω

Στο εδώλιο ιδιοκτήτης καταλύματος για τη φιλοξενία 90 μεταναστών

Δικάζεται ιδιοκτήτης ξενοδοχείου για τη διαμονή 84 μεταναστών

Στον ανακριτή 31χρονος αλλοδαπός για απόπειρα ανθρωποκτονίας