Τυφώνας, κεραυνοί, θύελλα και σεισμοί στα Δωδεκάνησα

Τυφώνας, κεραυνοί, θύελλα και σεισμοί στα Δωδεκάνησα

Τυφώνας, κεραυνοί, θύελλα και σεισμοί στα Δωδεκάνησα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 366 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 1961 Αριθ. Φύλλου 2949

Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΕΙΣ ΤΗΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΝ

ΤΥΦΩΝ, ΚΕΡΑΥΝΟΙ ΚΑΙ ΣΕΙΣΜΟΙ ΕΣΗΜΕΙΩΘΗΣΑΝ ΕΙΣ ΚΑΛΥΜΝΟΝ
Μεγάλης εντάσεως θύελλα εις Αστυπάλαιαν

ΚΑΛΥΜΝΟΣ (του ανταποκριτού μας).
Προχθές την 7.30 εσπερινήν τυφών εσημειώθη εις την θαλασσίαν περιοχήν Καλύμνου, χωρίς να προκληθούν ζημίαι. Αργότερον κατά την διάρκειαν ραγδαίας βροχοπτώσεως, κατέπεσε κεραυνός εις το κτίριον του ληξιαρχείου Καλύμνου προκαλέσας ελαφράς ζημίας.
Εξ άλλου, μεταξύ 10ης και 12ης νυκτερινής εσημειώθησαν τρεις ελαφραί σεισμικαί δονήσεις, αι οποίαι προεκάλεσαν πανικόν μεταξύ των κατοίκων οι οποίοι έντρομοι εξήλθον εις τας οδούς. Θύματα ή ζημίαι εκ των δονήσεων δεν υπάρχουν.
Σ.Ν.Α.

ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ
Χθές την πρωΐαν, λόγω της επικρατούσης κακοκαιρίας εις την θαλασσίαν περιοχήν του Αιγαίου, το αεροπλάνον της γραμμής Αθηνών Ρόδου έφθασεν ενταύθα με καθυστέρησιν μιας περίπου ώρας.
Εξ άλλου χθες το απόγευμα εσημειώθη εις Ρόδον βροχόπτωσις, συνοδευομένη υπό κεραυνών, οι οποίοι κατέπεσαν πλησίον αλλ’ άνευ ζημιών.

ΕΙΣ ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑΝ
ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ (Ιδ. τηλεγρ.)
Μεγάλης εντάσεως θύελλα εσημειώθη ενταύθα χθες το εσπέρας, προκαλέσασα ζημίας εις δένδρα, εκ των οποίων άνω των 20 εξερριζώθησαν. Θύματα δεν υπάρχουν.

ΝΑΥΠΗΓΕΙΟΝ ΔΙΑ ΣΚΑΦΗ ΜΕΧΡΙ 500 ΤΟΝΝΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΥΠΟ ΙΔΙΩΤΩΝ ΕΙΣ ΣΥΜΗΝ
Μεταδίδεται εκ Σύμης ότι υπό τριών Συμαίων απεφασίσθη η κατασκευή μεγάλου ναυπηγείου εις την τοποθεσίαν Πέδι της νήσου, ιδρύθη δέ εταιρεία με κεφάλαιον 300 και πλέον χιλιάδων δραχμών. Το εν λόγω ναυπηγείον θα δύναται να πραγματοποιή επισκευάς σκαφών μέχρι και 500 τόννων.
Οι ιδρυταί του ναυπηγείου είναι οι Αγαπητός Μανωλέσκος, Ηλίας Χάσκας και Εμμανουήλ Μαλλιάκας, οι οποίοι προσεφέρθησαν να ηλεκτροφωτίσουν και τον συνοικισμόν Πέδι.

ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΑΛΑΧΙ ΕΘΕΑΘΗ ΥΠΟ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΥ ΑΛΙΕΩΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΡΩ
Μεταδίδεται εκ Καστελλορίζου ότι ανοικτά της ερημονησίδας Ρω εθεάθη παρά του αλιέως Κωνσταντίνου Αμυγδάλου προ ημερών μέγα θαλάσσιον κήτος, είδος Σαλαχοειδούς, μήκους 5 μέτρων, πλάτους 4 μέτρων και βάρους 1.000 περίπου κιλών.
Το εν λόγω σπάνιον είδος εξηφανίσθη απομακρυνθέν.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙ ΔΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗΝ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ 17.000.000 ΔΡΧ ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ
Κατά πληροφορίας εξ Αθηνών ο Δήμαρχος Ρόδου θα επανέλθη ενταύθα εντός της αρξαμένης εβδομάδος, πιθανώτατα δέ την προσεχή Τετάρτην.
Ο κ. Δήμαρχος ασχολείται με το θέμα της αποστολής του ποσού των 17 εκατομμυρίων δραχμών εις Ρόδον, το οποίον, ως γνωστόν, εχορηγήθη ως δάνειον εις τον Δήμον διά την εκτέλεσιν διαφόρων έργων.

ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΔΙ’ ΕΚΤΕΛΕΣΙΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ
Ως πληροφορούμεθα, διετέθη πίστωσις 180.000 δραχμών εις την Αρχαιολογικήν Υπηρεσίαν Δωδεκανήσου, ως πρώτη δόσις, διά την διενέργειαν διαφόρων αναστηλωτικών και ανασκαφικών εργασιών.
Εν τω μεταξύ, ως εγνώσθη, εζητήθη η διάθεσις σημαντικής πιστώσεως, διά την εκτέλεσιν ευρυτέρου προγράμματος ανασκαφών εις Ρόδνο, βάσει των υπαρχόντων δεδομένων.

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: Οι αριστεύσαντες μαθηταί του Οικονομικού Γυμνασίου

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Οι αριστεύσαντες και οι απολυόμενοι, εξεδόθησαν τα αποτελέσματα των σχολείων μέσης εκπαιδεύσεως

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Εξεδόθησαν χθες τα αποτελέσματα της παιδαγ. ακαδημίας

Φλας στο παρελθόν, 1964: Από της Πέμπτης αρχίζει η γραμμή Ρόδου Τελ-Αβίβ

Φλας στο παρελθόν, 1964: Διακρίσεις Ροδίου, δύο βραβεία εκέρδισεν ο κ. Κ. Φίνας

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Στο Φαληράκι Γερμανίδα ενεφανίσθη με "Γυμνόστηθο", δεν θα το φορέση όμως άλλη φορά

Φλας στο παρελθόν, 1964: Η χθεσινή συγκέντρωσις εις το Πίνδος - Πετρίδης: Είμαι ένα οκταπόδι και θα συντρίψω τον αστακό!

Φλας στο παρελθόν, 1964: Εις τα εγκαίνια του εκλογ. κέντρου ο κ. Πετρίδης μεθαύριον θα εκφωνήση λόγον