Oι επιπτώσεις στην ψυχική υγεία

Oι επιπτώσεις στην ψυχική υγεία

Oι επιπτώσεις στην ψυχική υγεία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 181 ΦΟΡΕΣ

Μπροστά στον αγώνα για επιβίωση, τη βαρβαρότητα της οικονομικής ένδειας και το άγχος για την επόμενη ημέρα, και όλα αυτά στη μεγαλύτερη ένταση, οι επιπτώσεις από την πανδημία στην ψυχική υγεία μοιάζουν να έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Και όμως δεν είναι έτσι αφού η ψυχική υγεία είναι εξίσου σημαντική όσο και ευάλωτη και τα συμπτώματα που προκαλούνται από την πανδημία ή έχουν βγει στην επιφάνεια πιο έντονα λόγω των συνθηκών ζωής μας τον τελευταίο χρόνο, δυστυχώς θέλουν καιρό και δουλειά για να τα διώξουμε.

Μπορεί για τη Ρόδο να μην υπάρχουν ακόμη στοιχεία, όμως σύμφωνα με την εικόνα που έχουν σχηματίσει αυτό τον τελευταίο χρόνο τα στελέχη της «Διόδου», καταρχάς είναι πολύ αυξημένο το ενδιαφέρον από τους γονείς για τις δράσεις της. Όσο για τα θέματα που τους απασχολούν περισσότερο είναι τρία: αυτό των ορίων μέσα στην οικογένεια, της χρήσης του διαδικτύου που τον τελευταίο καιρό φαίνεται να έχει χαθεί το μέτρο και η ανάπτυξη της αυτοεκτίμησης. Το ίδιο ενδιαφέρον παρουσιάζεται και από τα υπόλοιπα, μικρότερα, νησιά του νοτίου συγκροτήματος της Δωδεκανήσου.

Και βέβαια αυτό δείχνει ότι τα συμπτώματα που σχετίζονται με την ψυχική υγεία έχουν αυξηθεί και στα νησιά μας. Το γεγονός, όμως, ότι ολοένα και περισσότεροι συμπολίτες μας ενδιαφέρονται να μάθουν γι’ αυτό ή ακόμα και να αναζητήσουν βοήθεια, αν μη τι άλλο είναι ένα πρώτο θετικό βήμα…

Κυρ. Π.

Διαβάστε ακόμη

Τουρκικά ΜΜΕ: «Μετά από 4 χρόνια, ελληνικά και τουρκικά πολεμικά πλοία ξανά αντιμέτωπα στην Αν. Μεσόγειο»

Κλειστή συνάντηση για την αποτίμηση της πυρκαγιάς συγκαλεί ο δήμαρχος Κω

Συνάντηση με στελέχη τουριστικού οργανισμού

Αφιέρωμα στην Τήλο από το κρατικό κανάλι της Γαλλίας

Καθαρίστηκε ο χώρος στο «Καστρί»

Έχει παραγίνει το κακό με τους ασυνείδητους και τα σκουπίδια τους!

Υγειονομικό υλικό στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Κω

Το Καστελλόριζο και τα Φυλάκια Στρογγύλης-Ρω επισκέφθηκε ο Αρχηγός ΓΕΣ Γεώργιος Κωστίδης