Χαστούκισε ηλικιωμένη για να της πάρει δέκα ευρώ

Χαστούκισε ηλικιωμένη  για να της πάρει δέκα ευρώ

Χαστούκισε ηλικιωμένη για να της πάρει δέκα ευρώ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1086 ΦΟΡΕΣ

Στη φυλακή παραμένει με απόφαση του Τριμελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, 33χρονος που έχει καταδικαστεί για το χαστούκι που έδωσε πριν από έξι χρόνια, σε ηλικιωμένη τρόφιμο του Θεραπευτηρίου Λέρου, προκειμένου να της αποσπάσει το χρηματικό ποσό των 10 ευρώ.

Ο 33χρονος έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε κάθειρξη 8 ετών με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη και χθες εξετάστηκε από το δικαστήριο η αίτηση που είχε καταθέσει με την οποία και ζητούσε να ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής αυτής έως την εκδίκαση της υπόθεσής του από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Η αίτηση απορρίφθηκε, ενώ συνήγορος υπεράσπισης παραστάθηκε ο κ. Παναγιώτης Αβρίθης.

Η υπόθεση εκδικάστηκε για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2020 από το Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου Κακουργημάτων (μεταβατικό Κω), ενώπιον του οποίου δεν εμφανίστηκε ο 33χρονος, ωστόσο δικάστηκε ωσεί παρών, κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 8 ετών με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.
Φυσικά ο 33χρονος εντοπίστηκε, συνελήφθη και οδηγήθηκε στη φυλακή.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην ίδια υπόθεση κατηγορούνταν και ένας 38χρονος ο οποίος βρέθηκε ενώπιον του πρωτόδικου δικαστηρίου, αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται και κρίθηκε αθώος.

Το περιστατικό είχε σημειωθεί στις 30 Σεπτεμβρίου 2015 τα ξημερώματα και το πρωί καταγγέλθηκε στο αστυνομικό Τμήμα Λέρου, προσωπικό του οποίου λίγες ώρες αργότερα εντόπισε και συνέλαβε τον 38χρονο, ενώ ο συνεργός του αναζητούνταν στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι δύο άνδρες τα ξημερώματα της 30ή Σεπτεμβρίου 2015 μετέβησαν στο Κρατικό Θεραπευτήριο Λέρου όπου φιλοξενούνταν η 75χρονη -τότε- γυναίκα και αφού την χαστούκισαν στο πρόσωπο τής αφαίρεσαν το ποσό των 10 ευρώ που είχε σε κέρματα!

Οι δύο δράστες τράπηκαν σε φυγή, όμως τελικά ο ένας εξ αυτών εντοπίστηκε και συνελήφθη την ίδια ημέρα το μεσημέρι και έτσι η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Διαβάστε ακόμη

Σύλληψη τεσσάρων αλλοδαπών για κλοπή και πλαστογραφία στην Κω

Κινητοποίηση του Λιμενικού για διάσωση 4 Ιρλανδών που το σκάφος τους αναποδογύρισε σε θαλάσσια περιοχή της Ρόδου

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων που πραγματοποιήθηκαν στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου το διάστημα από 1 έως 7 Ιουλίου 2024

Συνελήφθη 18χρονος για ληστεία

Κάθειρξη 38,5 ετών σε αλλοδαπό για τη μεταφορά μεταναστών στην Κω

Στο εδώλιο ιδιοκτήτης καταλύματος για τη φιλοξενία 90 μεταναστών

Δικάζεται ιδιοκτήτης ξενοδοχείου για τη διαμονή 84 μεταναστών

Στον ανακριτή 31χρονος αλλοδαπός για απόπειρα ανθρωποκτονίας