Ρόδος: Αναδασωτέα θα κηρυχθεί άμεσα η έκταση που κάηκε

Ρόδος: Αναδασωτέα θα κηρυχθεί άμεσα η έκταση που κάηκε

Ρόδος: Αναδασωτέα θα κηρυχθεί άμεσα η έκταση που κάηκε

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3760 ΦΟΡΕΣ

Ξεκινούν αυτοψίες για τα αντιπλημμυρικά έργα που πρέπει να γίνουν

Αναδασωτέα θα κηρυχθεί η περιοχή του νησιού που κάηκε, όπως δήλωσε χθες ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, και η οποία ανέρχεται σε περίπου 11.000 στρέμματα, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις.

Μάλιστα η ανησυχία που υπάρχει πλέον είναι ότι θα αντιμετωπιστούν ενδεχόμενα πλημμυρικά φαινόμενα, λόγω της μεγάλης καταστροφής που σημειώθηκε και για τον λόγο αυτό ο περιφερειάρχης έδωσε εντολή στις τεχνικές υπηρεσίες να δημιουργηθούν κλιμάκια που θα πραγματοποιήσουν αυτοψίες το επόμενο διάστημα για να καταλήξουν στα τεχνικά έργα που πρέπει να γίνουν.

«Έχω δώσει ήδη εντολή στη διεύθυνση Τεχνικών Έργων το επόμενο διάστημα να δημιουργηθούν κλιμάκια με τεχνικούς για να δούμε τι εργασίες και παρεμβάσεις πρέπει να κάνουμε καθώς η πρώτη σκέψη όλων είναι ότι τον χειμώνα θα πρέπει να προνοήσουμε ώστε να αντιμετωπίσουμε πλημμυρικά φαινόμενα λόγω της καταστροφής περίπου 11.000 στρεμμάτων δάσους.

Είναι προφανές ότι η περιοχή θα κηρυχτεί αναδασωτέα και ήδη δύο δημοτικές ενότητες κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου χθες ο κ. Χατζημάρκος. Παράλληλα αναφέρθηκε και στα σχόλια που αποτυπώθηκαν όλες αυτές τις ημέρες γύρω από τον τρόπο αντιμετώπισης της φωτιάς λέγοντας τα εξής:

«Στο μέτωπο η Κοιλάδα των Πεταλούδων έμεινε άθικτη, στο ίντερνετ έγινε στάχτη. Στο μέτωπο το στρατόπεδο στον Καλαμώνα επίσης έμεινε άθικτο ενώ στο ίντερνετ και αυτό κάηκε ολοσχερώς. Στο μέτωπο υπήρχε απόλυτος συντονισμός, στο ίντερνετ ήταν σκορποχώρι.

Στο μέτωπο υπήρχαν καύσιμα, στο Facebook δεν υπήρχε ούτε σταγόνα. Στο μέτωπο υπήρχαν φαγητό και νερό, ενώ στο ίντερνετ αφυδατώθηκαν και λιμοκτονούσαν όσοι επιχειρούσαν εκεί. Στο μέτωπο η φωτιά πιάστηκε σε λιγότερο από 20 ώρες ενώ στο ίντερνετ μπορεί και να καίει ακόμη.

Και σίγουρα αναπολούν κάποιοι τις εποχές που αυτού του τύπου τα μέτωπα έκαιγαν 8 έως 12 μέρες. Στο μέτωπο δεν τραυματίστηκε κανείς, στο ίντερνετ χτύπησαν όλοι. Τελικά πιστεύω ότι το μέτωπο είναι πιο ασφαλές μέρος από τους… καναπέδες της ανοησίας. Είμαστε περήφανοι για τους ανθρώπους μας, ένστολους και εθελοντές. Είμαστε δίπλα τους. Ήταν άριστη η συνεργασία και τα αποτελέσματα απολύτως ορατά».

Φώ́το: Ντόβελλου Μαρία
Φώ́το: Ντόβελλου Μαρία

Διαβάστε ακόμη

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του ΚΓ’ πολιτιστικού συμπόσιου της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών

Καταδίωξη και σύλληψη δυο διακινητών από το Λιμεναρχείο Ρόδου

Ξεναγοί: «Σθεναρό όχι» στο νομοσχέδιο που υποβαθμίζει το επάγγελμα

Σε λειτουργία το «Ψηφιακό Μητρώο Μελών Λεσχών Φιλάθλων»

Διαγωνισμός για την προστασία των ακτών σε Σορωνή και Καλαβάρδα

Απόφαση για επιστροφή χρημάτων εξαιτίας της πυρκαγιάς στη Ρόδο

Τροχαίο ατύχημα πριν από λίγο στην περιοχή Τραουνού

Έκτακτη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου