Νεαρός Μαυροπετρίτης φιλοξενείται στα Πηγάδια Καρπάθου

Νεαρός Μαυροπετρίτης  φιλοξενείται στα Πηγάδια Καρπάθου

Νεαρός Μαυροπετρίτης φιλοξενείται στα Πηγάδια Καρπάθου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 425 ΦΟΡΕΣ

Έναν νεαρό και ταλαιπωρημένο Μαυροπετρίτη φιλοξενεί τις τελευταίες ημέρες το γραφείο του Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Καρπάθου Σαρίας, στα Πηγάδια. Το “γεράκι του Αιγαίου” βρέθηκε αδύναμο στη Σαρία. Αφού το φρόντισαν στη συνέχεια το μετέφεραν στην πρωτεύουσα του νησιού και τις επόμενες ημέρες θα φύγει για την Αθήνα, για να το παρακολουθήσουν στην ΑΝΙΜΑ.

Ο Μαυροπετρίτης, το «γεράκι του Αιγαίου», αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα είδη πουλιών της Ελλάδας καθώς στη χώρα μας και, συγκεκριμένα, στα νησιά και τις νησίδες του Αιγαίου φιλοξενείται περισσότερο από το 85% του συνολικού αναπαραγωγικού πληθυσμού του είδους παγκοσμίως.

Η προστατευόμενη περιοχή Καρπάθου – Σαρίας φιλοξενεί γύρω στα 250 ζευγάρια Μαυροπετριτών κάθε χρόνο. Αυτά τα πουλιά κάνουν την εμφάνισή τους αρχές Απριλίου, θα επιλέξουν τη θέση που θα φωλιάσουν, θα βρουν το ταίρι τους και οι περισσότεροι θα φύγουν για την Κρήτη, τη Ρόδο ή την Τουρκία, κανείς δε ξέρει ακριβώς, όπου θα περάσουν τους υπόλοιπους μήνες στα βουνά κυνηγώντας έντομα. Φτάνοντας ο Ιούνιος θα επιστρέψουν για ένα ακόμα πιο ενδιαφέρον κομμάτι της ζωής τους, την αναπαραγωγή.

Θα γεννήσουν τα αυγά τους αργά το καλοκαίρι, σε αντίθεση με όλα τα άλλα πουλιά, και όταν βγουν τα μικρά τους θα αλλάξουν την διατροφή τους και από εντομοφάγα θα αρχίσουν να τρέφονται με μεταναστευτικά μικρόπουλα.

Φωτογραφία από το video Giuseppe Baxiou (facebook)

Διαβάστε ακόμη

Εντοπίστηκε ζωντανός ο 27χρονος Πολωνός που για τέσσερις μέρες είχε χαθεί στο ακρωτήριο Τραγοπήδημα Καρπάθου!

Έρευνα για τους τουρίστες στην Κάρπαθο

Μονάδα Τεχνητού Νεφρού ζητούν οι αιμοδότες Καρπάθου

Ανακοίνωση για την έγκριση Προγραμματικής Σύμβασης για τη συντήρηση και επισκευή σχολικών μονάδων στην Κάρπαθο

Στα ίδια επίπεδα η κίνηση στο αεροδρόμιο Καρπάθου

Το Επαρχείο Καρπάθου-Η.Ν. Κάσου επισκέφθηκε ο πρέσβης της Πολωνίας στην Ελλάδα

Τελικά αποτελέσματα στην Όλυμπο Καρπάθου

Πώς ψήφισαν στην Κάρπαθο μέχρι στιγμής (2/15 ε.τ.)