Και φέτος οι Αιγαιοπελαγίτικοι βάλθηκαν να μας …ταλαιπωρήσουν

Και φέτος οι Αιγαιοπελαγίτικοι βάλθηκαν να μας …ταλαιπωρήσουν

Και φέτος οι Αιγαιοπελαγίτικοι βάλθηκαν να μας …ταλαιπωρήσουν

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 207 ΦΟΡΕΣ

Δεν γίνεται να διεξαχθούν μια χρονιά οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες Στίβου χωρίς τη «σπαζοκεφαλιά» και τη γέννηση μιας ανάγκης να παρθούν αποφάσεις άμεσα για τις μετακινήσεις. Κάθε φορά η διοργάνωση αυτή, μας κάνει να δούμε τη ζωή με άλλο… μάτι και να εκτιμήσουμε τα κεκτημένα τόσων ετών από ανθρώπους-πραγματικούς λάτρεις του στίβου.

Οι αγώνες φέτος θα διεξαχθούν στη Χίο, και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, θέλοντας πάντα να είναι δίπλα στην ανάπτυξη, πήρε απόφαση χρηματοδότησης των μετακινήσεων σωματείων από τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες.

Το γεγονός όμως ότι οι αγώνες δεν γίνονται εντός των γεωγραφικών ορίων της, είναι τροχοπέδη ώστε να εγκριθεί τελικώς το ποσό των 20 χιλιάδων ευρώ. Κι εδώ είναι που μπαίνει μέσα στο… κόλπο η εμπειρία των παραγόντων του στίβου από τα Δωδεκάνησα, των …μπαρουτοκαπνισμένων κι εκείνων που έχουν δει τόσα τα μάτια τους, ώστε τίποτε πια δεν τους προκαλεί έκπληξη.

Εδώ είναι και πάλι τα δύσκολα και το «σταυρόλεξο» αυτό μπορεί να λυθεί μετά από ώρες μελέτης και χωρίς τη βοήθεια μιας εγκυκλοπαίδειας ή του διαδικτύου. Τις επόμενες μέρες θα γίνουν κινήσεις… διάσωσης του δωδεκανησιακού τουλάχιστον και του κυκλαδίτικου στίβου, γιατί οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες είναι συνυφασμένοι με την ανάπτυξη και πάντα λειτουργούσαν έτσι.

Σε καμία των περιπτώσεων και κανείς δεν επιρρίπτει ευθύνες στην Περιφέρεια, αφού και σ’ άλλους αγώνες στίβου κι όχι μόνο, έδειξε ότι στηρίζει όποιο εγχείρημα έχει αληθινή αξία. Είναι όμως η συγκυρία άλλη μια ευκαιρία να φανεί η ετοιμότητα της «μηχανής» αυτής του στίβου στην περιοχή μας. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι και στο πρόσφατο παρελθόν τα Δωδεκάνησα έσωσαν την κατάσταση με τη φιλοξενία των αγώνων, όταν κανείς δεν ήθελε να τους αναλάβει για πολλούς και διάφορους λόγους.

Φέτος στη Χίο οι αγώνες θα γίνουν, εκτός αν υπάρξουν πάλι περιοριστικά μέτρα για την πανδημία. Φαντάζεστε τι θα γίνει αν βρεθούν τα λεφτά των μετακινήσεων τελικώς και να ματαιωθούν πάλι οι αγώνες; Αυτό είναι κομματάκι αγριευτικό τις ήσυχες μέρες του Αυγούστου.

ΤΣΑΜΠΙΚΟΣ ΠΑΤΣΑΪΣ

Διαβάστε ακόμη

ΟΜΙΛΟΣ MITSIS: Έναρξη του ποδοσφαιρικού camp σε συνεργασία με το Real Madrid Foundation στην Κω!

Ξεχωριστή δυναμική και συμμετοχές στη φετινή Aegean Regatta στα Δωδεκάνησα

Η Εθνική μπάσκετ στους Ολυμπιακούς Αγώνες, διέλυσε την Κροατία!

Ο Αντρέ Ντρέγκε, νικητής στον ποδηλατικό Γύρο Ρόδου, έχασε τη ζωή του σε αγώνα στην Αυστρία!

Β' Κατηγορία ΕΠΣΔ: Πήρε τον Κριπιντίρη ο «Άγιος»

Τουρνουά open από τον Όμιλο Αντισφαίρισης Πεταλούδων

Απίστευτο ντέρμπι στο Εργασιακό με νικήτρια τη Dodekanisos Seaways!

Ιάλυσος: Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ.