Στη Χάλκη ο δήμαρχος της Σητείας

Στη Χάλκη ο δήμαρχος της Σητείας

Στη Χάλκη ο δήμαρχος της Σητείας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 423 ΦΟΡΕΣ

Ο Δήμαρχος Χάλκης, κ. Φραγκάκης Ευάγγελος υποδέχθηκε προχθές το πρωί τον Δήμαρχο Σητείας, κ. Γεώργιο Ζερβάκη.

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας και αναγνωρίστηκε και από τις δύο πλευρές, η καταλυτικής σημασίας διασύνδεση της Δωδεκανήσου με την Κρήτη, τόσο για τους επισκέπτες όσο και για τους μόνιμους κατοίκους. Αναφορικά με τον τομέα του τουρισμού, η διασύνδεση των νοτίων νησιών της Δωδεκανήσου με το νησί της Κρήτης δημιουργεί έναν νέο δίαυλο τουριστικής επικοινωνίας μεταξύ δύο διαφορετικών παραθεριστικών επιλογών.

Στα πλαίσια της ανάπτυξης, εξέλιξης και υποστήριξης του ελληνικού πρωτογενούς τομέα υπάρχει η δυνατότητα να επέλθει ένα νέο άνοιγμα διακίνησης των τοπικών προϊόντων από και προς τα νησιά μας.

Ελλείψει Πανεπιστημιακών δομών υγείας στη Δωδεκάνησο οι βαριά ασθενείς περιθάλπονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Κρήτης, ως εκ τούτου μετακινούνται συχνά προς την Κρήτη με ότι συνεπάγεται αυτό στον ανθρώπινο και οικονομικό τομέα, γεγονός το οποίο στις μέρες της πανδημίας γίνεται ακόμα πιο επιβεβλημένο.

Τέλος, με αφορμή τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά που ξεκινάει έγινε αναφορά στην αμεσότερη, γρηγορότερη και ποιοτικότερη μετακίνηση των Κρητικών και Δωδεκανήσιων φοιτητών αμφότερων προς τα Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα οπως επίσης και η μετακίνηση των οπλιτών θητείας καθ’ όλη την διάρκεια του έτους.

Η διασύνδεση, η επικοινωνία, η συνεργασία και η ανάπτυξη αισθήματος ασφάλειας μεταξύ των νησιών μας είναι μείζονος σημασίας ιδιαίτερα στις μέρες εθνικής αναταραχής που βιώνουμε όλοι ως λαός και αυτό μπορεί να επιτευχθεί όταν όλοι μας γνωρίζουμε ότι έχουμε πρόσβαση σε αξιόπλοες και σύγχρονες από θαλάσσης μετακινήσεις όλο τον χρόνο.

Διαβάστε ακόμη

Συνάντηση με τον Carsten Rasmussen είχε χθες ο δήμαρχος Χάλκης

Σταθερά στην ενεργειακή και «πράσινη» πρωτοπορία ο δήμος Χάλκης με την απόκτηση ηλεκτροκίνητου σκάφους

Ο ρόλος της Καινοτομίας και της Τοπικής Κοινωνίας στη Βιώσιμη Μετάβαση των Νησιών το επίκεντρο του Θερινού Σχολείου Χάλκης

Πώς ψήφισε η Χάλκη (τελικό αποτέλεσμα)

Χάλκη: Πρότυπο πράσινης μετάβασης σε όλη την Ευρώπη

Ευ. Φραγκάκης: Η Χάλκη μπορεί να αποτελέσει φάρο ελπίδας για ένα μέλλον όπου η αρμονική συνύπαρξη ανθρώπου και περιβάλλοντος κυριαρχεί

Συνάντηση δημάρχου Χάλκης και τον υφυπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Παππά

Τιμώμενος δήμος η Χάλκη στην 3η "Attica Green Expo"