Χωρίς ψυχική υγεία δεν υπάρχει υγεία

Χωρίς ψυχική υγεία δεν υπάρχει υγεία

Χωρίς ψυχική υγεία δεν υπάρχει υγεία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 678 ΦΟΡΕΣ

Tο προσωπικό του Κέντρου Ημέρας για άτομα με ψυχοκοινωνικά προβλήματα «Κορωνίς», του Ξενώνα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης «Μελίτη» και του «Πανάκεια κατ' οίκον» μοίρασε χθες το πρωί σε κεντρικό σημείο της πόλης το νέο ενημερωτικό φυλλάδιο στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας (10 Οκτωβρίου).

Παράλληλα, ψυχολόγοι του Κέντρου βρέθηκαν στα εκπαιδευτήρια «Ροδίων Παιδεία» και απάντησαν σε ερωτήματα των παιδιών του ομίλου ψυχολογίας με την καθοδήγηση του κ. Ρούσου, τον οποίον ευχαριστούν για την πολύχρονη συνεργασία.

«Χρειάζεται όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν υπάρχει υγεία χωρίς ψυχική υγεία. Είναι ανάγκη να αντιληφθούμε τη σημασία της ψυχικής υγείας, να πάμε ένα βήμα μπροστά και να καταλάβουμε κοιτώντας γύρω μας ότι οι άνθρωποι καθορίζονται πλέον από την ψυχική τους υγεία και όχι από την κοινωνική, οικονομική ή οικογενειακή τους κατάσταση.

Αποτελεί πλέον επιτακτική ανάγκη να ακούμε τις πραγματικές μας ανάγκες και να ζητάμε τη βοήθεια ειδικού όταν χρειάζεται, χωρίς ταμπού, χωρίς συστολές.

Και όλα αυτά γιατί είναι πραγματικά απαραίτητο να νιώθουμε και να είμαστε καλά... Για εμάς και για τους ανθρώπους που μας νοιάζονται.
Καλή προσπάθεια σε όλους μας!» αναφέρει το Κέντρο Ημέρας «Κορωνίς».

Διαβάστε ακόμη

Τουρκικά ΜΜΕ: «Μετά από 4 χρόνια, ελληνικά και τουρκικά πολεμικά πλοία ξανά αντιμέτωπα στην Αν. Μεσόγειο»

Κλειστή συνάντηση για την αποτίμηση της πυρκαγιάς συγκαλεί ο δήμαρχος Κω

Συνάντηση με στελέχη τουριστικού οργανισμού

Αφιέρωμα στην Τήλο από το κρατικό κανάλι της Γαλλίας

Καθαρίστηκε ο χώρος στο «Καστρί»

Έχει παραγίνει το κακό με τους ασυνείδητους και τα σκουπίδια τους!

Υγειονομικό υλικό στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Κω

Το Καστελλόριζο και τα Φυλάκια Στρογγύλης-Ρω επισκέφθηκε ο Αρχηγός ΓΕΣ Γεώργιος Κωστίδης