Αιγαιοπελαγίτικοι 2010 και 2021 με δυνάμεις αντίρροπες και συμπτώσεις…

Αιγαιοπελαγίτικοι 2010 και 2021 με δυνάμεις αντίρροπες και συμπτώσεις…

Αιγαιοπελαγίτικοι 2010 και 2021 με δυνάμεις αντίρροπες και συμπτώσεις…

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 243 ΦΟΡΕΣ

Η …δίνη των εκλογών το 2009 συνεπήρε τη διοργάνωση των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων στίβου τότε και είχε ως αποτέλεσμα να ματαιωθούν για να γίνουν μια χρονιά αργότερα στη Ρόδο.

Το 2020 ο κορωνοϊός μάς οδήγησε σε άλλες ατραπούς αθλητικές και διέλυσε γενικώς τον αθλητισμό χωρίς διακρίσεις. Φέτος η σημαντική αυτή στιβική διοργάνωση φιλοξενήθηκε στη Χίο με απόλυτη επιτυχία προς απογοήτευση ακόμα κι ανθρώπων που υποτίθεται ότι αγαπούν το άθλημα…

Το 2010 οι αγώνες στο νησί μας έγιναν παρουσία του ΣΕΓΑΣ, Βασίλη Σεβαστή, ενώ στη Χίο ταξίδεψε πριν από μερικές μέρες η Σοφία Σακοράφα για να τιμηθεί η μνήμη του κορυφαίου παράγοντα... Πολλές ομοιότητες και διαφορές στις δύο αυτές διοργανώσεις και στη μέση ο κλασικός αθλητισμός να προσπαθεί να ισοσκελίσει τα σκέλη τα ανισοσκέλιστα, γιατί μπορεί κι έχει ανθρώπους στις τάξεις του για να το κάνει.

Τις εκλογές του 2009 ακλούθησαν το ΔΝΤ και τα μνημόνια και την πανδημία του 2020 μια γενικότερη κρίση σε όλα τα επίπεδα, χωρίς να ξέρουμε ούτε να μπορούμε να υπολογίσουμε ποια θα είναι η πορεία της. Όλος αυτός ο πρόλογος είναι κατ’ εμέ απαραίτητος και ουσιώδης για τους λάτρεις των συγκρίσεων κι ενός αθλήματος παράλληλα που προσπαθεί να παραμείνει αλώβητο, παρά τις επιθέσεις των σειρήνων με απαίσιους σκοπούς.

Την τελευταία λέξη ερμηνεύστε την όπως εσείς μπορείτε κι όπως σας συμφέρει, δεν έχετε άλλωστε να χάσετε τίποτε, μόνο λίγο χρόνο από κείνον τον χρήσιμο στη σπατάλη και τους λίβελους. Στη Χίο βρέθηκαν δυνάμεις αντίρροπες κι αυτό είναι καλό όταν από την αποφυγή της σύγκρουσης η ενέργεια εκλύεται με σκοπό τη δημιουργία αξιών.

Σημασία έχει ότι ο δωδεκανησιακός στίβος βγήκε πολύ δυνατότερος μετά από ενάμιση χρόνο απραξίας κι έχει να δώσει περισσότερα στοιχεία ανάδειξης της ανάπτυξης ως ένα σημαντικό μέρος της ύπαρξής του. Και τώρα δεν μένει τίποτε άλλο από την …αγρανάπαυση γι’ ακόμα περισσότερη δύναμη στο μέλλον.

*Έτσι ως …σουβενίρ, σας δίνω την αφίσα των Αιγαιοπελαγίτικων του 2010 στη Ρόδο, μήπως και θυμηθείτε κι άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία από εκείνη την εποχή.

ΤΣΑΜΠΙΚΟΣ ΠΑΤΣΑΪΣ

Διαβάστε ακόμη

ΟΜΙΛΟΣ MITSIS: Έναρξη του ποδοσφαιρικού camp σε συνεργασία με το Real Madrid Foundation στην Κω!

Ξεχωριστή δυναμική και συμμετοχές στη φετινή Aegean Regatta στα Δωδεκάνησα

Η Εθνική μπάσκετ στους Ολυμπιακούς Αγώνες, διέλυσε την Κροατία!

Ο Αντρέ Ντρέγκε, νικητής στον ποδηλατικό Γύρο Ρόδου, έχασε τη ζωή του σε αγώνα στην Αυστρία!

Β' Κατηγορία ΕΠΣΔ: Πήρε τον Κριπιντίρη ο «Άγιος»

Τουρνουά open από τον Όμιλο Αντισφαίρισης Πεταλούδων

Απίστευτο ντέρμπι στο Εργασιακό με νικήτρια τη Dodekanisos Seaways!

Ιάλυσος: Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ.