Ελεύθεροι οι δύο κατηγορούμενοι για την υπόθεση με τα «φρουτάκια»

Ελεύθεροι οι δύο κατηγορούμενοι για την υπόθεση με τα «φρουτάκια»

Ελεύθεροι οι δύο κατηγορούμενοι για την υπόθεση με τα «φρουτάκια»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 464 ΦΟΡΕΣ

Ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου βρέθηκε χθες για να απολογηθεί ο 52χρονος υπεύθυνος καταστήματος στο οποίο διενεργούνταν το τυχερό παιχνίδι «φρουτάκια».

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, οι οποίοι συνέλαβαν τον 52χρονο ως προσωρινά υπεύθυνο του καταστήματος και έναν 40χρονο που εντοπίστηκε να παίζει την ώρα του ελέγχου στην επιχείρηση.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τον 52χρονο, στην οποία περιλαμβάνεται και ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, ενώ σε ό,τι αφορά τον 40χρονο παίχτη η υπόθεση διαχωρίστηκε καθώς κατηγορείται σε βαθμό πλημμελήματος.

Ο 40χρονος μετά την προσαγωγή του προχθές, ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος, ενώ ο 52χρονος κρατήθηκε έως χθες το πρωί οπότε και συνοδευόμενος από τον συνήγορό του κ. Στέλιο Αλεξανδρή, οδηγήθηκε ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 52χρονος αρνήθηκε την κατηγορία της άμεσης συνέργειας σε διοργάνωση και διεξαγωγή τεχνικών παιγνίων που έχει ασκηθεί σε βάρος του και μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος χωρίς όρους.

Πιο συγκεκριμένα, ο 52χρονος είπε πως είναι εποχικά εργαζόμενος και μετά την ολοκλήρωση της τουριστικής περιόδου ο ιδιοκτήτης του καφενείου που είναι φίλος του τού πρότεινε να ασχοληθεί περιστασιακά στο internet café που διατηρεί στο χωριό που διαμένει.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η συμφωνία σε ό,τι αφορά τα καθήκοντά του ήταν να σερβίρει καφέδες και αναψυκτικά στους πελάτες, ενώ τις φορές που θα έλειπε ο ιδιοκτήτης θα έπρεπε να σημειώνει την ώρα που χρησιμοποιούσε ένας πελάτης τον υπολογιστή και να τον χρεώνω ανάλογα.

Ο 52χρονος επεσήμανε το γεγονός της έλλειψης γνώσεων από την πλευρά του σε ό,τι αφορά τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, αλλά και ότι ουδέποτε παρατήρησε κάποιους να ποντάρουν σε «φρουτάκια» ή ρουλέτα και η μόνη διευκόλυνση που έκανε το κατάστημα ήταν να βάζει ποσό μέχρι 5 ευρώ σε κάποια τυχερά παιχνίδια που απαιτούσαν πιστωτική κάρτα, αν δε διέθετε τέτοια ο πελάτης.

Μάλιστα προς ενίσχυση των ισχυρισμών του αυτών, ο 52χρονος επικαλέστηκε το ότι δεν βρέθηκε κάποιο χρηματικό ποσό στο κατάστημα εκτός από 50 ευρώ τα οποία ήταν για να δίνουν ρέστα στους πελάτες όταν πλήρωναν τον καφέ τους ή τη χρήση του υπολογιστή. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, ο 52χρονος αφέθηκε ελεύθερος χωρίς όρους.

Σημειώνεται ότι το επόμενο διάστημα θα κληθεί για να απολογηθεί για την ίδια υπόθεση και ο ιδιοκτήτης του καταστήματος που επίσης κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε διοργάνωση και διεξαγωγή τυχερών παιγνίων.

Υπενθυμίζεται ότι όλα ξεκίνησαν περίπου στις 8.30 το βράδυ του περασμένου Σαββάτου (20 Νοεμβρίου 2021) όταν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου πραγματοποίησαν αιφνιδιαστικό έλεγχο στο κατάστημα στο οποίο είναι προσωρινά υπεύθυνος για τη λειτουργία του, ο 52χρονος.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου εντοπίστηκε ειδικά διαμορφωμένος χώρος, στον οποίο λειτουργούσαν 4 πλήρεις ηλεκτρονικοί υπολογιστές με δομημένη σύνδεση σε κεντρική μονάδα «σέρβερ» και εγκατεστημένο λογισμικό πρόγραμμα διεξαγωγής ηλεκτρονικών τυχερών παιγνίων «φρουτάκια», σε διάφορες παραλλαγές.

Επίσης, στον ίδιο χώρο βρέθηκε ηλεκτρονικό παιγνιομηχάνημα το οποίο κατά τη στιγμή του ελέγχου χρησιμοποιούσε ένας πελάτης, δηλαδή ο 40χρονος, ως παίκτης.

Τα ανευρεθέντα μηχανήματα - ηλεκτρονικοί υπολογιστές, καθώς και χρήματα που βρέθηκαν στην κατοχή του υπευθύνου, κατασχέθηκαν.

Σε ό,τι αφορά τον 52χρονο προσωπικά υπεύθυνο του καταστήματος αλλά και τον 40χρονο παίχτη, συνελήφθησαν κατηγορούμενοι κατά περίπτωση για λειτουργία καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος χωρίς άδεια και παραβίαση της νομοθεσίας για τα παίγνια.

Διαβάστε ακόμη

Προκάλεσαν επεισόδιο σε βάρος αστυνομικών

Ρόδος: Καταδίωξη ταχυπλόου με σύγκρουση - Τραυματίστηκε ελαφρά στέλεχος του Λιμενικού

Κως: Συνελήφθη 17χρονος και η μητέρα του (για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου) για πρόκληση τροχαίου ατυχήματος

Πολωνός επιτέθηκε με σπρέι πιπεριού σε 57χρονο

Προφυλακίστηκε 37χρονος για τη μεταφορά 27 μεταναστών στη Σύμη

Για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκου κατηγορείται 33χρονος

Κάθειρξη 48 ετών και 27 ετών επιβλήθηκε σε δύο Σύριους

Ρόδος: Στον ανακριτή 35χρονη Αγγλίδα που κατηγορείται για βιασμό 20χρονης