Συνελήφθη με ευρωπαϊκό ένταλμα για κλοπές και διαρρήξεις στη Ρόδο

Συνελήφθη με ευρωπαϊκό ένταλμα για κλοπές και διαρρήξεις στη Ρόδο

Συνελήφθη με ευρωπαϊκό ένταλμα για κλοπές και διαρρήξεις στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 580 ΦΟΡΕΣ

Στα χέρια των διωκτικών αρχών της περιοχής μας βρίσκεται 38χρονος Ουκρανός που αναζητούνταν με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για να εκτίσει την ποινή του για υπόθεση διακεκριμένων κλοπών.

Πιο αναλυτικά, ο αλλοδαπός είχε συλληφθεί τον Δεκέμβριο του 2004 μαζί με έναν 37χρονο συμπατριώτη του (τότε ήταν ηλικίας 21 και 20 ετών αντίστοιχα) για σειρά κλοπών και διαρρήξεων σε αυτοκίνητα στο νησί μας.

Μάλιστα ο 38χρονος αλλοδαπός μετά την απολογία του στις 17 Δεκεμβρίου 2004 είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος και είχε οδηγηθεί στη φυλακή έως και τις αρχές Ιουνίου 2005, οπότε και αφέθηκε ελεύθερος.

Αρχές Σεπτεμβρίου 2005 οι δύο Ουκρανοί δικάστηκαν από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, και ο 38χρονος κρίθηκε ένοχος και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4 ετών, την οποία δεν είχε εκτίσει.

Με την πάροδο των χρόνων σε βάρος του 38χρονου Ουκρανού εκδόθηκε από την Εισαγγελία Εφετών Δωδεκανήσου Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης το οποίο και εκτελέστηκε με αποτέλεσμα τον εντοπισμό του αλλοδαπού και την προσαγωγή του χθες ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου προκειμένου να κινηθεί η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία.

Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά από την αστυνομία, οι δύο Ουκρανοί είχαν συλληφθεί απογευματινές ώρες της 17ης Δεκεμβρίου 2004, από τους αστυνομικούς της –τότε- Ασφάλειας Ρόδου, ως οι δράστες σειράς κλοπών και διαρρήξεων αυτοκινήτων.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία και με αυτήν προσήχθησαν ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο –τότε- νεαροί (ηλικίας 21 και 20 ετών αντίστοιχα) που τους τελευταίους μήνες πριν από τη σύλληψή τους διέμεναν στη Ρόδο, είχαν εντοπιστεί έπειτα από διάρρηξη που πραγματοποίησαν δύο ημέρες νωρίτερα σε καφενείο που ανήκε σε 40χονο στην πόλη της Ρόδου.

Αρχικά οι δύο αλλοδαποί, έσπασαν το τζάμι της εισόδου του καταστήματος και αφού μπήκαν μέσα σε αυτό, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ, καθώς επίσης και διάφορες φιάλες με οινοπνευματώδη ποτά.

Στη διάρκεια της προανάκρισης όμως, οι δύο τους, ομολόγησαν ότι τα ξημερώματα της 5ης Δεκεμβρίου 2004, παραβίασαν το παράθυρο Ι.Χ. αυτοκινήτου που ανήκε σε 46χρονη συμπολίτισσά μας και αφαίρεσαν ένα ραδιοκασετόφωνο, ένα κινητό τηλέφωνο αλλά και τα κλειδιά άλλου Ι.Χ. αυτοκινήτου που ανήκε στην ίδια. Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν μέσα στο κλεμμένο αυτοκίνητο και άρχισαν τις... βόλτες.

Στην οδό Βορείου Ηπείρου όμως, συγκρούστηκαν με άλλο Ι.Χ. αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο, με αποτέλεσμα να το εγκαταλείψουν επιτόπου.

Οι ίδιοι είχαν ομολογήσει επίσης ότι δώρισαν τα κλοπιμαία σε άλλον –τότε- 20χρονο Μολδαβό που κατοικούσε στη Ρόδο, ο οποίος το είχε παραλάβει γνωρίζοντας ότι είναι κλεμμένο.

Προέκυψε επίσης ότι στις 28 Νοεμβρίου 2004 οι δύο Ουκρανοί από κοινού παραβίασαν παράθυρο Ι.Χ. αυτοκινήτου που ανήκε σε 33χρονο Αλβανό και του έκλεψαν ένα ραδιοκασετόφωνο. Την ίδια ημερομηνία, παραβίασαν επίσης παράθυρο Ι.Χ. αυτοκινήτου ιδιοκτησίας 36χρονης Ροδίτισσας και αφαίρεσαν από αυτό ένα ραδιοσιντί και τα κλειδιά της οικίας της.

Στις 22 Νοεμβρίου επίσης παραβίασαν το παράθυρο Ι.Χ. αυτοκινήτου ιδιοκτησίας 23χρονου ημεδαπού, αφαιρώντας και πάλι ραδιοσιντί και το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ που βρίσκονταν μέσα σε αυτό καθώς επίσης και έναν ελβετικό σουγιά.

Αλλά και τον Σεπτέμβριο του 2004, από ανασφάλιστο Ι.Χ. φορτηγό ιδιοκτησίας 35χρονου Ροδίτη, αφαίρεσαν επίσης ένα ραδιοσιντί και διάφορα κλειδιά με μπρελόκ. Ο 20χρονος υπήκοος Μολδαβίας, δεν είχε συλληφθεί λόγω παρέλευσης των χρονικών ορίων του αυτοφώρου. Στην κατοχή των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν όλα τα κλοπιμαία, τα οποία και αποδόθηκαν στους παθόντες.

Διαβάστε ακόμη

Σύλληψη τεσσάρων αλλοδαπών για κλοπή και πλαστογραφία στην Κω

Κινητοποίηση του Λιμενικού για διάσωση 4 Ιρλανδών που το σκάφος τους αναποδογύρισε σε θαλάσσια περιοχή της Ρόδου

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων που πραγματοποιήθηκαν στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου το διάστημα από 1 έως 7 Ιουλίου 2024

Συνελήφθη 18χρονος για ληστεία

Κάθειρξη 38,5 ετών σε αλλοδαπό για τη μεταφορά μεταναστών στην Κω

Στο εδώλιο ιδιοκτήτης καταλύματος για τη φιλοξενία 90 μεταναστών

Δικάζεται ιδιοκτήτης ξενοδοχείου για τη διαμονή 84 μεταναστών

Στον ανακριτή 31χρονος αλλοδαπός για απόπειρα ανθρωποκτονίας