Ελεύθερος ο ιδιοκτήτης καφενείου που είχε συλληφθει για παράνομα παίγνια

Ελεύθερος ο ιδιοκτήτης καφενείου που είχε συλληφθει για παράνομα παίγνια

Ελεύθερος ο ιδιοκτήτης καφενείου που είχε συλληφθει για παράνομα παίγνια

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 602 ΦΟΡΕΣ

Ελεύθερος χωρίς όρους αφέθηκε χθες μετά την απολογία του ο 75χρονος υπεύθυνος λειτουργίας καφενείου στη Ρόδο μέσα στο οποίο εντοπίστηκαν οκτώ άτομα να παίζουν χαρτιά.

Σε βάρος του 75χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και χθες συνοδευόμενος από τον συνήγορό του κ. Αχιλλέα Δασκαλάκη προσήχθη ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου, όπου και απολογήθηκε αρνούμενος τα όσα του καταλογίζονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 75χρονος ισχυρίστηκε ότι στο καφενείο δεν διενεργούνταν κάποιο τυχερό παιχνίδι και ότι απλώς μερικές φορές ορισμένοι πελάτες παίζουν χωρίς χρήματα καμιά παρτίδα «Θανάση» ή «πόκα». Έτσι έγινε και την ημέρα του αστυνομικού ελέγχου, οι θαμώνες του που ήταν εκεί έπαιζαν με μάρκες και άνευ χρηματικού αντιτίμου τουρνουά «πόκερ».

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, ο 75χρονος αφέθηκε ελεύθερος χωρίς όρους.

Υπενθυμίζεται ότι όλα ξεκίνησαν όταν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου πραγματοποίησαν στις 12 Δεκεμβρίου 2021 τα ξημερώματα, «έφοδο» στο καφενείο 44χρονου στην πόλη της Ρόδου όπου και εντόπισαν τον 75χρονο ο οποίος φέρεται ως υπεύθυνος λειτουργίας της επιχείρησης και οκτώ άτομα - παίκτες, (συνολικά έξι ημεδαπούς και δυο αλλοδαπούς).

Από την έρευνα των αστυνομικών διαπιστώθηκε η ύπαρξη ειδικά διαμορφωμένου χώρου στον οποίο διεξαγόταν το τυχερό παιχνίδι “TEXAS HOLDEM” με τη συμμετοχή επτά παικτών χρησιμοποιώντας μάρκες.

Κατασχέθηκαν:

• Το χρηματικό ποσό των 163,33 ευρώ
• 1.079 μάρκες διαφόρων χρωμάτων και αξίας
• Τραπέζι, σχήματος οβάλ επενδυμένο με τσόχα, για διενέργεια παιγνίων
• Καταγραφικό με δύο κάμερες.

Επιπλέον, εντός του καταστήματος παρευρισκόταν άλλα δύο άτομα-πελάτες.

Από τους αστυνομικούς επιβλήθηκαν διοικητά πρόστιμα, 5.000 ευρώ και δεκαπέντε ημέρες σφράγιση του καταστήματος, καθώς και από 300 ευρώ στους δύο παρευρισκομένους, για εξυπηρέτηση πελατών χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου, όπου σε βάρος του 75χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και παραπέμφθηκε στην ανάκριση, ενώ στους πελάτες – παίχτες ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος και δόθηκε ρητή δικάσιμος για την υπόθεσή τους, για τον Ιανουάριο του 2023.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συλλήψεις είναι απότοκος επιχειρησιακού σχεδιασμού και δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου για την επιτήρηση των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τη διάδοση του κορωνοϊού και την καταπολέμηση του φαινομένου της παράνομης διεξαγωγής τυχερών παιχνιδιών.

Διαβάστε ακόμη

Σύλληψη τεσσάρων αλλοδαπών για κλοπή και πλαστογραφία στην Κω

Κινητοποίηση του Λιμενικού για διάσωση 4 Ιρλανδών που το σκάφος τους αναποδογύρισε σε θαλάσσια περιοχή της Ρόδου

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων που πραγματοποιήθηκαν στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου το διάστημα από 1 έως 7 Ιουλίου 2024

Συνελήφθη 18χρονος για ληστεία

Κάθειρξη 38,5 ετών σε αλλοδαπό για τη μεταφορά μεταναστών στην Κω

Στο εδώλιο ιδιοκτήτης καταλύματος για τη φιλοξενία 90 μεταναστών

Δικάζεται ιδιοκτήτης ξενοδοχείου για τη διαμονή 84 μεταναστών

Στον ανακριτή 31χρονος αλλοδαπός για απόπειρα ανθρωποκτονίας