Σιλουανή Βλάχου: Μία δυναμική σεφ που απογειώνει τις γεύσεις της ροδιακής γαστρονομίας

Σιλουανή Βλάχου: Μία δυναμική σεφ που απογειώνει τις γεύσεις της ροδιακής γαστρονομίας

Σιλουανή Βλάχου: Μία δυναμική σεφ που απογειώνει τις γεύσεις της ροδιακής γαστρονομίας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 4730 ΦΟΡΕΣ

«Με το πείσμα και την επιμονή μου καταφέρνω να πετυχαίνω και να προχωράω»

Συνέντευξη στη
Δήμητρα Στάγκα
dimitrastagka@rodiaki.gr

Ένα από τα βροχερά απογεύματα της τελευταίας εβδομάδας του Δεκέμβρη περνώντας μέσα από τα σοκάκια της Παλιάς Πόλης φτάνω στο φιλόξενο “Zebrano”, το νέο καφέ- μπαρ για να συναντήσω τη Σιλουανή Βλάχου, ιδιοκτήτρια και σεφ του καταστήματος.

Έχοντας υπηρετήσει για πολλά χρόνια την ελληνική γαστρονομία, θέλοντας από τότε που θυμάται τον εαυτό της να γίνει σεφ, κατάφερε να επικρατήσει σε ένα ανδροκρατούμενο, όπως λέει, επάγγελμα και σήμερα να προσφέρει τα υψηλής ποιότητας πιάτα της στον «Ρωμιό» και το “Zebrano”, τις δύο της επιχειρήσεις.

Μια δυναμική γυναίκα, επιχειρηματίας και σεφ που θέλει να προσφέρει πάντα το καλύτερο.

“Zebrano”: Το νέο της επιχειρηματικό βήμα
«Όταν μου λένε πως δεν μπορώ να κάνω κάτι, απαντώ κοίτα να μαθαίνεις!» μου λέει. Αυτό έκανε και το περασμένο καλοκαίρι όταν παρά την κρίση του κορωνοϊού αποφάσισε να κάνει το νέο της επαγγελματικό βήμα με το “Zebrano”.

«Προσπαθώ πάντα να ανακαλύπτω το κάτι διαφορετικό, κάτι που δεν είναι συνηθισμένο. Ήθελα να δημιουργήσω έναν μοντέρνο και σύγχρονο χώρο που θα λειτουργεί όλο τον χρόνο και όχι μόνο την τουριστική σεζόν».

Ένας χώρος που παντρεύει την κλασική μορφολογία και αρχιτεκτονική της Παλιάς Πόλης με τη μοντέρνα διακόσμηση χωρίς να έχει να ζηλέψει τίποτα από ένα all day καφέ σε μια μεγαλούπολη.

Ιδανικό για κάθε στιγμή της ημέρας. Τα πρωινά λειτουργεί ως cafe προσφέροντας εξαιρετικό καφέ, τσάι, ευρεία γκάμα αλμυρών και γλυκών επιλογών. Από το μεσημέρι έως και αργά το βράδυ προσφέρει πιάτα για όλα τα γούστα ενώ το μπαρ διαθέτει ποικιλία ποτών και σπέσιαλ κοκτέιλ που έχει επιμεληθεί ο Παναγιώτης Αγγέλου.

Στο πλούσιο μενού πιάτα σύγχρονης γαστρονομίας που επιμελήθηκε η κα Βλάχου με τις καλύτερες πρώτες ύλες.
«Μ’ αρέσει να δοκιμάζω και να δημιουργώ ιδιαίτερα πιάτα. Η μαγειρική τέχνη πάντα εξελίσσεται. Δεν σταματά πουθενά. Θέλω να προσφέρω το καλύτερο δυνατό».

Ένας ζεστός, φιλόξενος χώρος με θεματική διακόσμηση την οποία επιμελείται η κα. Βλάχου. «Η αισθητική είναι γένους θηλυκού!» μου λέει όταν την ρωτάω για τον προσεγμένο στολισμό του μαγαζιού.

«Η διακόσμηση συνυπάρχει με την μαγειρική! Θέλω να δώσω μια θεματική νότα στον χώρο, τώρα λόγω γιορτών έχουμε χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, ετοιμάζουμε ανάλογο στολισμό και για την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, το Πάσχα, τις απόκριες» εξηγεί.

Zebrano Restaurant- Bar

Πλ. Μεγάλου Αλεξάνδρου, Παλιά Πόλη

τηλ. 2241077125

Διαβάστε ακόμη

Καινοτόμος τεχνική που καταπολεμά το σκαθάρι των φοινικοειδών

Το νέο τεύχος του περιοδικού ΜΑΘΕ ΦΑΕ ΖΗΣΕ είναι άκρως καλοκαιρινό και απολαυστικό σε κάθε του σελίδα!

Το Φυλλάδιο Lidl έχει βγει

Οι πιο Δυνατές Καλοκαιρινές Προσφορές έφθασαν στα Super Market Παναγιωτάς

Το νέο της κατάστημα στη Ρόδο εγκαινιάζει την Πέμπτη 27/6 η Nautilus Yacht Equipment!

Χρυσό βραβείο απονεμήθηκε στη Ροδίτισσα κομμώτρια Άμπι Κοντουδάκη!

Le Boudoir: Τα μυστικά της παριζιάνικης αισθητικής στην «καρδιά» της Ρόδου

Φάρμα Ρόδου: Μειωμένο εισιτήριο με την κάρτα μέλους