Έπαυσε η δίωξη για δύο Αλβανούς που είχαν συλληφθεί για κλοπές

Έπαυσε η δίωξη για δύο Αλβανούς που είχαν συλληφθεί για κλοπές

Έπαυσε η δίωξη για δύο Αλβανούς που είχαν συλληφθεί για κλοπές

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 441 ΦΟΡΕΣ

Έπαυσε οριστικά η ποινική δίωξη από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου για έναν 35χρονο και έναν 33χρονο αλλοδαπό Αλβανικής καταγωγής, οι οποίοι είχαν συλληφθεί πριν από εννέα χρόνια από τις διωκτικές αρχές Καλύμνου, την ώρα που φόρτωναν σε πλοίο της γραμμής για τον Πειραιά, όλα όσα προηγουμένως είχαν κλέψει από σπίτια του νησιού!


Εκτός από τους δύο άνδρες στην ίδια υπόθεση κατηγορούνταν και ένας 30χρονος Ρομά, ο οποίος μαζί με τον 35χρονο ομόφυλό του και τον 33χρονο αλλοδαπό δικάστηκαν τον Οκτώβριο του 2018 από το Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου Κακουργημάτων (μεταβατικό Κω), κρίθηκαν ένοχοι και επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 6 ετών στον καθένα με την έφεση ωστόσο να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής τους μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.


Οι τρεις καταδικασθέντες άσκησαν εφέσεις και για τον 30χρονο κρίθηκε ανυποστήρικτη ενώ του 35χρονου και του 33χρονου αλλοδαπού δικάστηκαν προχθές από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου. Το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία σε απλή κλοπή και έπαυσε οριστικά η ποινική δίωξη λόγω παραγραφής.


Το περιστατικό για το οποίο κατηγορούνταν οι τρεις άνδρες είχε σημειωθεί τον Φεβρουάριο του 2013 και μάλιστα οι κατηγορούμενοι είχαν σκεπάσει για να μην φαίνονται τα κλοπιμαία που δεν ήταν άλλα από 4 τηλεοράσεις και έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή!


Για τους τρεις εμπλεκομένους όλα ξεκίνησαν όταν στις 25 Φεβρουαρίου 2013 το βράδυ, προσωπικό του Λιμεναρχείου Καλύμνου είδε τους τρεις άνδρες να μεταβαίνουν στο λιμάνι του νησιού με το αγροτικό αυτοκίνητό τους και εκεί επιχείρησαν να φορτώσουν σε πλοίο που εκτελούσε το δρομολόγιο Κάλυμνος – Πειραιάς, διάφορες ηλεκτρικές συσκευές! Σε έλεγχο που τους έγινε από τους λιμενικούς οι δράστες δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν τις συσκευές και έτσι προσήχθησαν για έλεγχο.


Άμεσα ενημερώθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Καλύμνου και στο πλαίσιο συνδυαστικής αστυνομικής έρευνας διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθέντες, πρωινές ώρες στις 24 Φεβρουαρίου 2013, διέρρηξαν δυο σπίτια (των οποίων οι ένοικοι απουσίαζαν) και αφαίρεσαν μέσα από αυτά συνολικά (4) τηλεοράσεις.

Οι κλεμμένες τηλεοράσεις αναγνωρίστηκαν και αποδόθηκαν στους δικαιούχους. Ο υπολογιστής, καθώς και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που είχαν στην κατοχή τους κατασχέθηκαν.


Επιπλέον κατά τη διάρκεια του αστυνομικού έλεγχου προέκυψε ότι σε βάρος του 35χρονου Ρομά εκκρεμούσε και μια καταδικαστική απόφαση.


Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω και σε βάρος τους κινήθηκε η προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία.

Διαβάστε ακόμη

"Πρωτιά" στον καύσωνα είχε σήμερα η Λίνδος – Τα 40άρια επέστρεψαν από σήμερα

Συνεχίζονται οι καθημερινές περιπολίες πυροσβεστικών αεροσκαφών πάνω από το νησί μας

ΓΕΑ: Ο Σμήναρχος Μαυραγάνης νέος Διοικητής του Κέντρου Ετοιμότητας Διασποράς Αεροπορίας Ρόδου

Νέα τραγωδία στη Ρόδο - 28χρονη βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της

Σύλλογος ΑμεΑ Ρόδου: Ενημέρωση για τα προβλήματα στα συστήματα πρόσβασης ΑμεΑ και εμποδιζόμενων ατόμων στη θάλασσα

Αναστέλλεται η λειτουργία του δημοσίου ΚΤΕΟ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη Ρόδο

Συνάντηση δημάρχου Ρόδου με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Κ. Χαλκιάς προς Τ. Σπανό: «Θα είστε πάντα υπόλογοι για την κακοδιαχείριση και την κακοδιοίκηση του Δήμου Ρόδου»