Καταδικάστηκαν δύο Αλβανοί που μετέφεραν δέμα με 1,5 κιλό χασίς

Καταδικάστηκαν δύο Αλβανοί που μετέφεραν δέμα με 1,5 κιλό χασίς

Καταδικάστηκαν δύο Αλβανοί που μετέφεραν δέμα με 1,5 κιλό χασίς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 776 ΦΟΡΕΣ

Ένοχοι κρίθηκαν από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου δύο αλλοδαποί Αλβανικής καταγωγής ηλικίας 23 και 24 ετών που συνελήφθησαν το περασμένο καλοκαίρι να παραλαμβάνουν δέμα που περιείχε περισσότερο από ενάμισι κιλό ακατέργαστης κάνναβης, ενώ ο πρώτος είχε βρεθεί να κατέχει και περισσότερα από 90 γραμμάρια κοκαΐνης!

Οι δύο αλλοδαποί, διά του δικηγόρου τους κ. Στέλιου Αλεξανδρή προέβησαν σε ποινική διαπραγμάτευση και έτσι το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 40 μηνών στον 24χρονο και ποινή φυλάκισης 3 ετών στον 23χρονο η οποία αναστέλλεται επί τριετία υπό τον όρο της εμφάνισής του μία φορά το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Για τους δύο αλλοδαπούς όλα ξεκίνησαν στις 11 Αυγούστου 2021 όταν στο πλαίσιο τακτικών ελέγχων που διενεργούνται σε εταιρείες μεταφορών, με τη συνδρομή ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, εντοπίστηκε σε μία τέτοια εταιρεία στο νησί μας, ύποπτο δέμα και άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή επιχείρηση διακριτικής επιτήρησης.

Την επόμενη ημέρα το απόγευμα (12 Αυγούστου 2021), μετέβησαν στη μεταφορική εταιρεία οι δύο κατηγορούμενοι με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και όταν ο 24χρονος παρέλαβε το δέμα, αστυνομικοί που χειρίζονταν την υπόθεση επενέβησαν και τους ακινητοποίησαν.
Κατά τον έλεγχο που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι το δέμα περιείχε μια συσκευασία με κάνναβη βάρους 1 κιλού και 523 γραμμαρίων.

Παράλληλα στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροσυσκευασία που περιείχε κοκαΐνη βάρους 2,6 γραμμαρίων και δύο κινητά τηλέφωνα.
Όλα τα ανευρεθέντα πειστήρια κατασχέθηκαν και οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου όπου και τους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις.

Ωστόσο σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του 23χρονου πριν την απολογία του παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:
• Κοκαΐνη βάρους 93,5 γραμμαρίων
• Κάνναβη βάρους 3 γραμμαρίων
• 2 Ζυγαριές ακριβείας
• Κινητό τηλέφωνο.

Όλα τα παραπάνω κατασχέθηκαν, και σε βάρος του 23χρονου ασκήθηκε συμπληρωματική ποινική δίωξη για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, εξεταζόμενοι προανακριτικά από τους αστυνομικούς ο 24χρονος είχε ισχυριστεί ότι είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών και προκειμένου να πάρει τη δόση του, που δεν ήταν άλλη από τα 2,6 γραμμάρια κοκαΐνης που βρέθηκε στην κατοχή του, δέχτηκε να παραλάβει για λογαριασμό άλλου ατόμου, που δεν γνωρίζει, το δέμα.

Ο ίδιος δήλωσε ότι ο 23χρονος ουδεμία σχέση έχει με την υπόθεση, κάτι που ισχυρίστηκε εξεταζόμενος προανακριτικά και ο δεύτερος κατηγορούμενος (δηλαδή ο 23χρονος) ο οποίος πρόσθεσε ότι η μόνη του εμπλοκή είναι ότι δέχτηκε να μεταφέρει έως τα γραφεία της εταιρείας τον 24χρονο. Ειδικότερα ο 23χρονος είχε πει στους αστυνομικούς ότι στις 12 Αυγούστου 2021 το απόγευμα τον πήρε τηλέφωνο ο συγκατηγορούμενός του και του ζήτησε αν μπορεί να τον μεταφέρει με το αυτοκίνητο του στη μεταφορική εταιρεία για να παραλάβει ένα δέμα.

Ωστόσο δεν του είπε ούτε τι περιείχε ούτε κάτι άλλο. Όταν πήγαν εκεί και ο 24χρονος παρέλαβε το δέμα τότε τους συνέλαβαν οι αστυνομικοί από τους οποίους και πληροφορήθηκε το περιεχόμενο του δέματος. Σημειώνεται πως ο 23χρονος διαμένει παράνομα στη χώρα μας και είχε έρθει όπως είχε δηλώσει, για να δουλέψει γιατί είχε ανάγκη τα χρήματα.
Μετά τις απολογίες τους και οι δύο αλλοδαποί είχαν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι και οδηγήθηκαν στη φυλακή.

Διαβάστε ακόμη

Σύλληψη τεσσάρων αλλοδαπών για κλοπή και πλαστογραφία στην Κω

Κινητοποίηση του Λιμενικού για διάσωση 4 Ιρλανδών που το σκάφος τους αναποδογύρισε σε θαλάσσια περιοχή της Ρόδου

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων που πραγματοποιήθηκαν στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου το διάστημα από 1 έως 7 Ιουλίου 2024

Συνελήφθη 18χρονος για ληστεία

Κάθειρξη 38,5 ετών σε αλλοδαπό για τη μεταφορά μεταναστών στην Κω

Στο εδώλιο ιδιοκτήτης καταλύματος για τη φιλοξενία 90 μεταναστών

Δικάζεται ιδιοκτήτης ξενοδοχείου για τη διαμονή 84 μεταναστών

Στον ανακριτή 31χρονος αλλοδαπός για απόπειρα ανθρωποκτονίας