Δύο Αλβανοί θα δικαστούν για διακίνηση ναρκωτικών

Δύο Αλβανοί θα δικαστούν για διακίνηση ναρκωτικών

Δύο Αλβανοί θα δικαστούν για διακίνηση ναρκωτικών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 368 ΦΟΡΕΣ

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου θα καθίσουν την επόμενη εβδομάδα δύο αλλοδαποί Αλβανικής καταγωγής ηλικίας 41 και 36 ετών κατηγορούμενοι για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Οι δύο αλλοδαποί είχαν συλληφθεί πριν από δώδεκα χρόνια και τον Απρίλιο του 2015 δικάστηκαν σε πρώτο βαθμό από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου και καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 8 ετών και χρηματικό πρόστιμο 50.000 ευρώ με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη, ο καθένας.
Κατά της απόφασης αυτής ασκήθηκε έφεση η οποία προσδιορίστηκε να εκδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου στις 6 Απριλίου.

Οι δύο άνδρες είχαν συλληφθεί μετά την αξιοποίηση πληροφοριών που είχαν οι αστυνομικοί, οι οποίοι στις 26 Νοεμβρίου 2010 στις 6.30 το απόγευμα έκαναν «έφοδο» στο σπίτι τους.
Εκεί κατά τη διάρκεια έρευνας που έγινε βρέθηκαν να κατέχουν 4,37 γραμμάρια ηρωίνης, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, 3 κινητά τηλέφωνα, τα οποία οι δράστες, σύμφωνα με την αστυνομία, χρησιμοποιούσαν ως μέσα διευκόλυνσης εμπορίας ναρκωτικών και το χρηματικό ποσό των 2.620 ευρώ, τα οποία προέρχονται από την εμπορία ναρκωτικών ουσιών.

Εξεταζόμενοι από τους αστυνομικούς σύμφωνα με πληροφορίες, ο 36χρονος ανέλαβε εξ ολοκλήρου την ευθύνη ισχυριζόμενος ότι προμηθεύτηκε τα ναρκωτικά μερικές ημέρες πριν απότη σύλληψή τους από αθίγγανο, στημ περιοχή των Αγίων Αποστόλων, έναντι του χρηματικού ποσού των 100 ευρώ με σκοπό να τα χρησιμοποιήσει αποκλειστικά για δική του χρήση. Σε ό,τι δε αφορά τη ζυγαριά δήλωσε ότι τη βρήκε στα σκουπίδια, ενώ ξεκαθάρισε ότι ο 41χρονος ουδεμία σχέση έχει με την υπόθεση.

Τον ισχυρισμό αυτό επιβεβαίωσε με την κατάθεσή του και ο 41χρονος, ο οποίος είχε προσθέσει ότι γνωρίστηκαν με τον συγκατηγορούμενό του έναν μήνα νωρίτερα, όμως στο ενδιάμεσο εκείνος έλειπε από τη Ρόδο, καθώς είχε μεταβεί στην πρωτεύουσα.
Σε βάρος και των δύο συλληφθέντων ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για κατοχή και πώληση ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα ηρωίνης, παρά μη τοξικομανή από κοινού με σκοπό την εμπορία κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και παραπέμφθηκαν αρμοδίως.

Διαβάστε ακόμη

Σύλληψη τεσσάρων αλλοδαπών για κλοπή και πλαστογραφία στην Κω

Κινητοποίηση του Λιμενικού για διάσωση 4 Ιρλανδών που το σκάφος τους αναποδογύρισε σε θαλάσσια περιοχή της Ρόδου

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων που πραγματοποιήθηκαν στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου το διάστημα από 1 έως 7 Ιουλίου 2024

Συνελήφθη 18χρονος για ληστεία

Κάθειρξη 38,5 ετών σε αλλοδαπό για τη μεταφορά μεταναστών στην Κω

Στο εδώλιο ιδιοκτήτης καταλύματος για τη φιλοξενία 90 μεταναστών

Δικάζεται ιδιοκτήτης ξενοδοχείου για τη διαμονή 84 μεταναστών

Στον ανακριτή 31χρονος αλλοδαπός για απόπειρα ανθρωποκτονίας