Ήταν ανήλικος όταν έπεσαν οι πυροβολισμοί στο Καρακόνερο

Ήταν ανήλικος όταν έπεσαν οι πυροβολισμοί στο Καρακόνερο

Ήταν ανήλικος όταν έπεσαν οι πυροβολισμοί στο Καρακόνερο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 923 ΦΟΡΕΣ

Δεν θα δικαστεί από το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Ρόδου 21χρονος Ρομά που μαζί με δύο ενήλικες ομόφυλούς του κατηγορούνται για για τους πυροβολισμούς που «έπεσαν» το καλοκαίρι του 2018 στον καταυλισμό τους στο Καρακόνερο και είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν 13 άτομα.

Ο 21χρονος, την περίοδο τέλεσης του αδικήματος (απόπειρα ανθρωποκτονίας) ήταν ανήλικος και ως εκ τούτου η δικογραφία διαχωρίστηκε ως προς αυτόν προκειμένου να εκδικαστεί από το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων.

Ο προσδιορισμός εκδίκαστης της υπόθεσης έγινε για χθες, ωστόσο ο συνήγορος υπεράσπισης κ. Άκης Δημητριάδης ζήτησε την αναστολή της (σύμφωνα με το άρθρο 59 Π.Κ.) προκειμένου να προηγηθεί η εκδίκαση της ίδιας υπόθεσης από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, για τους ενήλικες η οποία και εκκρεμεί.
Το αίτημα έγινε αποδεκτό και η υπόθεση αναβλήθηκε αορίστως.

Το περιστατικό
Συνολικά δεκατρία άτομα μεταφέρθηκαν τα ξημερώματα της Τρίτης 31 Ιουλίου 2018 στο Νοσοκομείο της Ρόδου, τραυματισμένοι από σκάγια κυνηγετικής καραμπίνας!

Το περιστατικό που θα μπορούσε να καταλήξει σε τραγωδία, σημειώθηκε για τα μάτια μιας... τσιγγανοπούλας, γεγονός που έφερε αντιμέτωπες δύο οικογένειες.

Τις διαφορές αυτές φέρεται ότι ανέλαβε να «λύσει» με κυνηγετική καραμπίνα, ομάδα τριών ατόμων, μεταξύ των οποίων κι ο – τότε- 17χρονος.
Τα άτομα (ΡΟΜΑ) που επέβαιναν σε αυτοκίνητο σταμάτησαν λίγο μετά τις 12 έξω από τον καταυλισμό στο Καρακόνερο και άνοιξαν «πυρ». Ακολούθησαν σκηνές αλλοφροσύνης, με τους τραυματισμένους να ουρλιάζουν κι άλλους να καλούν σε βοήθεια.
Από τα σκάγια τραυματίστηκαν 13 συνολικά άτομα. Όλοι μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο.

Οι 6 από αυτούς αποχώρησαν μετά τις πρώτες βοήθειες και οι 7 νοσηλεύτηκαν για προληπτικούς κυρίως λόγους.

Η αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό στη συνέχεια καταφέρνοντας να εντοπίσει και να περάσει χειροπέδες στον – τότε- 17χρονο (σήμερα 21χρονο), ενώ αναζητούνταν δύο ακόμα άτομα (ο 24χρονος και ο 31χρονος), που φέρονταν να εμπλέκονται επίσης στην υπόθεση.

Σύμφωνα μάλιστα με την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας, αναζητούνταν δύο ακόμα άτομα, κατηγορούμενοι για τα αδικήματα της οπλοχρησίας, απόπειρας ανθρωποκτονίας και πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών.

Η αστυνομία κατέσχεσε το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε, ενώ κλιμακώθηκαν οι έρευνες για τη σύλληψη των δύο ατόμων και την παραπομπή τους στον Εισαγγελέα Ρόδου.

Διαβάστε ακόμη

Σύλληψη τεσσάρων αλλοδαπών για κλοπή και πλαστογραφία στην Κω

Κινητοποίηση του Λιμενικού για διάσωση 4 Ιρλανδών που το σκάφος τους αναποδογύρισε σε θαλάσσια περιοχή της Ρόδου

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων που πραγματοποιήθηκαν στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου το διάστημα από 1 έως 7 Ιουλίου 2024

Συνελήφθη 18χρονος για ληστεία

Κάθειρξη 38,5 ετών σε αλλοδαπό για τη μεταφορά μεταναστών στην Κω

Στο εδώλιο ιδιοκτήτης καταλύματος για τη φιλοξενία 90 μεταναστών

Δικάζεται ιδιοκτήτης ξενοδοχείου για τη διαμονή 84 μεταναστών

Στον ανακριτή 31χρονος αλλοδαπός για απόπειρα ανθρωποκτονίας