Δικάζονται πέντε Αλβανοί για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Δικάζονται πέντε Αλβανοί  για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Δικάζονται πέντε Αλβανοί για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 490 ΦΟΡΕΣ

Στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου θα καθίσουν την επόμενη εβδομάδα πέντε αλλοδαποί Αλβανικής καταγωγής, κατηγορούμενοι για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και ηθική αυτουργία στην πράξη αυτή.

Για τους εμπλεκομένους όλα ξεκίνησαν με αφορμή έλεγχο που διενεργήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 24 Μαΐου 2018, στο λιμάνι της Ακαντιάς στη Ρόδο κατά τον κατάπλου Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου. Συγκεκριμένα προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου σε συνεργασία με κλιμάκιο του Τελωνείου Ρόδου, εντοπίστηκε στην κατοχή του 38χρονου αλλοδαπού Αλβανικής καταγωγής επιμελώς κρυμμένη στο εσώρουχό του, ποσότητα κοκαΐνης μικτού βάρους πενήντα τριών γραμμαρίων (53 γρ.) μέσα σε πλαστική συσκευασία.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επιχείρηση ελεγχόμενης παράδοσης – παραλαβής της ανωτέρω ποσότητας ναρκωτικών ουσιών, κατά την οποία συνελήφθησαν δύο (02) ακόμα αλλοδαποί, ηλικίας 28 και 29 ετών.

Ακολούθησε νομότυπη έρευνα με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Τελωνείου Ρόδου σε νυχτερινό μαγαζί στην περιοχή «Φαληράκι» Ρόδου, στο οποίο εργάζονταν ο 29χρονος, κατά την οποία ανευρέθηκαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού μικτού βάρους είκοσι γραμμαρίων (20 γρ.) και ποσότητα, πιθανότατα κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης συνολικού μικτού βάρους εννέα γραμμαρίων (09 γρ.).

Όλες οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν ενώ σε βάρος των συλληφθέντων ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη. Από τη διερεύνηση της υπόθεσης και τις καταθέσεις που λήφθησαν προέκυψε ότι η όλη μεταφορά έγινε με τις «εντολές» ενός 40χρονου Αλβανού που εντοπίστηκε και παραπέμφθηκε αρμοδίως.

Αρνούνται τις κατηγορίες
Πάντως ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου βρέθηκαν οι εμπλεκόμενοι για να απολογηθούν αρνήθηκαν τα όσα τους καταλογίζονται.
Πιο αναλυτικά, συνοδευόμενοι από τους συνηγόρους τους κ.κ. Σταύρο Παναγιωτακόπουλο και Στέλιο Αλεξανδρή, ο 38χρονος, ο 29χρονος και ο 28χρονος αρνήθηκαν τις κατηγορίες όπως αυτές τους αποδίδονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 38χρονος επανέλαβε στην απολογία του τα όσα προανακριτικά είχε πει, ότι δηλαδή είναι εξαρτημένος χρήστης και ότι ένας εκ των προμηθευτών του που είναι έγκλειστος στη φυλακή του ζήτησε να μεταφέρει τα 53 γραμμάρια κοκαΐνης από την Αθήνα στη Ρόδο και ως αντάλλαγμα θα έπαιρνε τη δόση του. Ο ίδιος είχε πει πως δεν γνώριζε σε ποιον θα την παρέδιδε στη Ρόδο και πως και αυτό το είχε κανονίσει ο έγκλειστος στη φυλακή.

Σε ό,τι αφορά τους άλλους δύο συλληφθέντες (τον 28χρονο και τον 29χρονο), είχαν ισχυριστεί πως σε καμία περίπτωση δεν είχαν την παραμικρή εμπλοκή με την υπόθεση και πως πήγαν στο σημείο όπου τους συνέλαβαν οι αστυνομικοί για να παραλάβουν, όχι τα ναρκωτικά αλλά τον 38χρονο και να τον μεταφέρουν για τη διαμονή του. Οι ίδιοι είχαν προσθέσει ότι δεν γνώριζαν τον συγκατηγορούμενό τους και ότι το «αφεντικό» τους ήταν αυτό που τους έδωσε εντολή να πάνε να τον πάρουν. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα και οι τρεις αλλοδαποί είχαν αφεθεί ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Λίγες ημέρες αργότερα το καλοκαίρι του 2018 εξηγήσεις για την ίδια υπόθεση κλήθηκε να δώσει και ο 40χρονος αλλοδαπός, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, όχι μόνο αρνήθηκε τις κατηγορίες αλλά και κάθε εμπλοκή στην υπόθεση. Ο ίδιος είχε πει πως από την προηγούμενη φορά βρισκόταν προφυλακισμένος για άλλη υπόθεση ναρκωτικών ουσιών στις φυλακές και ότι στο ίδιο κελί «συγκατοικεί» με άλλον Αλβανό, ο οποίος λίγες ημέρες πριν από την εξιχνίαση της υπόθεσης, τον είχε ρωτήσει αν γνώριζε κάποιον που θα μπορούσε να παραλάβει φίλο του που θα έφθανε στη Ρόδο από το λιμάνι και να τον μεταφέρει σε κάποιο φθηνό ξενοδοχείο. Ο 40χρονος είχε προσθέσει ότι τότε ήταν που τηλεφώνησε στον 29χρονο συμπατριώτη του και μάλιστα έδωσε και το τηλέφωνο του τελευταίου, στον Αλβανό συγκρατούμενό του.

Ο αλλοδαπός είχε τονίσει ότι ουδέποτε είχε κανονίσει για τη μεταφορά οποιασδήποτε ποσότητας κοκαΐνης και ότι μπορεί παλαιότερα να έκανε χρήση ναρκωτικών, όμως πλέον δεν έκανε κάτι από αυτά. Σε ό,τι αφορά τον συγκρατούμενό του, είχε πει πως όταν του διαμαρτυρήθηκε γιατί τον ενέπλεξε σε αυτή την υπόθεση, εκείνος απλώς έκανε πως δεν καταλαβαίνει τι του λέει.
Τελικά μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα ο 40χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισής του μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του. Η δίκη τους προσδιορίστηκε να γίνει στις 4 Μαΐου 2022.

Διαβάστε ακόμη

Σύλληψη τεσσάρων αλλοδαπών για κλοπή και πλαστογραφία στην Κω

Κινητοποίηση του Λιμενικού για διάσωση 4 Ιρλανδών που το σκάφος τους αναποδογύρισε σε θαλάσσια περιοχή της Ρόδου

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων που πραγματοποιήθηκαν στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου το διάστημα από 1 έως 7 Ιουλίου 2024

Συνελήφθη 18χρονος για ληστεία

Κάθειρξη 38,5 ετών σε αλλοδαπό για τη μεταφορά μεταναστών στην Κω

Στο εδώλιο ιδιοκτήτης καταλύματος για τη φιλοξενία 90 μεταναστών

Δικάζεται ιδιοκτήτης ξενοδοχείου για τη διαμονή 84 μεταναστών

Στον ανακριτή 31χρονος αλλοδαπός για απόπειρα ανθρωποκτονίας