Κυκλοφοριακό χάος και κίνδυνοι έξω από το συγκρότημα της Ακαδημίας καθημερινά

Κυκλοφοριακό χάος και κίνδυνοι έξω από  το συγκρότημα της Ακαδημίας καθημερινά

Κυκλοφοριακό χάος και κίνδυνοι έξω από το συγκρότημα της Ακαδημίας καθημερινά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1285 ΦΟΡΕΣ

«Στα κάγκελα» γονείς και εκπαιδευτικοί που εκτελούν χρέη... αστυνόμου

Απίστευτες καταστάσεις εκτυλίσσονται κάθε πρωί αλλά κυρίως κάθε μεσημέρι, έξω από το κτηριακό συγκρότημα της Ακαδημίας, στην καρδιά της πόλεως Ρόδου, στο οποίο στεγάζονται έξι δημοτικά σχολεία του νησιού μας, με το σύνολο των μαθητών να ξεπερνάει τους 700!

Από τις 12 του περασμένου Οκτωβρίου, οι διευθυντές των σχολείων που στεγάζονται στην Ακαδημία, στέλνουν και ξαναστέλνουν έγγραφα προς την αστυνομία, αλλά δυστυχώς για τροχονόμους ακούνε και τροχονόμους δεν βλέπουν!

Το αποτέλεσμα; Οι κίνδυνοι τραυματισμού των παιδιών και ειδικά αυτών που φοιτούν στο ειδικό σχολείο, να βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη, αφού πολλοί είναι οι οδηγοί των δικύκλων, οι οποίοι όταν το ειδικό λεωφορείο σταματά για να επιβιβαστούν τα παιδιά (υπάρχει σχετικό σημείο επιβίβασης) για να μην... περιμένουν, ανεβαίνουν πάνω στα πεζοδρόμια(!) και κινούνται ανάμεσα στα παιδιά αυτά.

Το τελευταίο διήμερο μάλιστα, διευθύντρια σχολικού συγκροτήματος, έγινε στόχος βιαστικών και ανάγωγων οδηγών δικύκλων, οι οποίοι απάντησαν με βρισιές όταν η ίδια τους έκανε παρατήρηση, λέγοντάς τους ότι είναι απαράδεκτο και άκρως επικίνδυνο να ανεβαίνουν στα πεζοδρόμια με τα οχήματά τους αντί να περιμένουν μερικά λεπτά της ώρας.

Την ώρα που γονείς, μαθητές κι εκπαιδευτικοί περιμένουν να επιβιβαστούν στο λεωφορείο που μεταφέρει τα παιδιά ΑΜΕΑ στα σπίτια τους, την ίδια ώρα, (ελλείψει τροχονόμου και ειδικής θέσης στάθμευσης του λεωφορείου)  τα δίκυκλα ανεβαίνουν στα πεζοδρόμια βάζοντας έτσι σε τεράστιο κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα όλων.  Χρέη... τροχονόμων εκτελούν όσο μπορούν κι όσο  αντέχουν οι εκπαιευτικοί...
Την ώρα που γονείς, μαθητές κι εκπαιδευτικοί περιμένουν να επιβιβαστούν στο λεωφορείο που μεταφέρει τα παιδιά ΑΜΕΑ στα σπίτια τους, την ίδια ώρα, (ελλείψει τροχονόμου και ειδικής θέσης στάθμευσης του λεωφορείου) τα δίκυκλα ανεβαίνουν στα πεζοδρόμια βάζοντας έτσι σε τεράστιο κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα όλων. Χρέη... τροχονόμων εκτελούν όσο μπορούν κι όσο αντέχουν οι εκπαιευτικοί...

Στο σχολικό αυτό συγκρότημα των 700 τουλάχιστον μαθητών, στην καρδιά της πόλεως Ρόδου, δεν υπάρχει ούτε σχολικός τροχονόμος για να διευκολύνει την κατάσταση, ενώ οι ειδικοί κώνοι που τοποθετήθηκαν από τις υπηρεσίες τους δήμου, σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς, επειδή ακριβώς δεν γίνονται σεβαστοί από τους οδηγούς, δημιουργούν ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα με διπλοσταθμεύσεις που επιδεινώνουν σε ακόμα χειρότερο βαθμό την καθημερινότητα.
Το τελευταίο έγγραφο που απέστειλαν στις αστυνομικές αρχές του νησιού μας, οι έξι διευθυντές των σχολείων, ήταν μόλις πριν από ένα δεκαήμερο.

Εν τούτοις, μέχρι σήμερα, κανένας τροχονόμος δεν έκανε την εμφάνισή του στο σημείο για να διευκολύνει αλλά και για να προστατεύσει τα παιδιά, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς ενώ σε τηλεφωνικές επαφές με το τμήμα Τροχαίας Ρόδου, οι απαντήσεις που δίνονται είναι ότι δεν υπάρχουν τροχονόμοι ούτε στις επίμαχες ώρες που χρειάζονται.

Διαβάστε ακόμη

Στα ύψη οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων προς τα νησία μας

Συνεδριάζει την Τετάρτη η Δημοτική Επιτροπή Ρόδου

Συντάξεις Αυγούστου 2024: Οι ημερομηνίες πληρωμής

Στο φως οι «αθέατοι θησαυροί» από το Αρχαιολογικό της Ρόδου - Από το 500-550 π.Χ.

Ξεκινούν τη Δευτέρα οι θερινές εκπτώσεις των καταστημάτων στη Ρόδο

Έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Πογιατζής, σύμβουλος Μαθηματικών κατά το παρελθόν στα Δωδεκάνησα

Σύσκεψη στον δήμο με τους φορείς για τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια

Δεν υπάρχει θέμα στα νησιά μας με απλήρωτους λογαριασμούς από ΕΣΠΑ