Τα παράνομα σταθμευμένα οχήματα «πνίγουν» καθημερινά το κέντρο της Ρόδου

Τα παράνομα σταθμευμένα οχήματα «πνίγουν» καθημερινά το κέντρο της Ρόδου

Τα παράνομα σταθμευμένα οχήματα «πνίγουν» καθημερινά το κέντρο της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 801 ΦΟΡΕΣ

Ένταση και εκνευρισμός δημιουργήθηκε στο κέντρο της πόλης της Ρόδου λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι όταν αυτοκίνητο που ήταν παράνομα σταθμευμένο επί της οδού Αλεξάνδρου Διάκου, προκάλεσε κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Το αυτοκίνητο βρισκόταν στην αριστερή πλευρά του δρόμου και εμπόδιζε τη διέλευση λεωφορείου, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί και να δημιουργηθεί ουρά εκατοντάδων μέτρων που έφτανε μέχρι την Ψαροπούλα.

Παρά τα κορναρίσματα και την αναμονή ο οδηγός δε βρέθηκε, με αποτέλεσμα οι επιβάτες του λεωφορείου να κατέβουν από το όχημα και μαζί με περαστικούς, άλλους οδηγούς αλλά και τουρίστες να μετακινήσουν το παράνομα σταθμευμένο αυτοκίνητο ώστε να περάσει το λεωφορείο.

Πρόκειται για ένα ακόμα περιστατικό που προκάλεσε η ανεξέλεγκτη στάθμευση των αυτοκινήτων, ειδικά μέσα στο κέντρο της πόλης, και δυσφήμισε φυσικά τη Ρόδο αφού, για αρκετή ώρα ταλαιπωρήθηκαν όχι μόνο οι ντόπιοι αλλά και οι τουρίστες.

Για την παράνομη στάθμευση που δημιουργεί προβλήματα στην πόλη και βάζει σε κίνδυνο ζωές έγραψε προχθές «Η Ροδιακή» δημοσιεύοντας μάλιστα και φωτογραφία, καθώς εκατοντάδες αυτοκίνητα καταλαμβάνουν κάθε μέρα πεζοδρόμια και κοινόχρηστους χώρους χωρίς να υπάρχει έλεγχος από πουθενά.

Η πόλη έχει γίνει αδιάβατη από τα τροχοφόρα, καθώς πέρα από τα αυτοκίνητα, πούλμαν, φορτηγά εφοδιασμού και απορριμματοφόρα «πνίγουν» καθημερινά το κέντρο, παρκάρουν στις θέσεις των αυτοκινήτων, αλλά και πάνω στα φανάρια και δημιουργούν μία εικόνα απαράδεκτη.

Όλοι λοιπόν αναρωτιούνται: αυτή είναι η προετοιμασία που έγινε για τη σεζόν; Πώς θα εξυπηρετηθεί ο τουρίστας και ο πολίτης που θέλει να κατέβει στο κέντρο για αγορές και για να διεκπεραιώσει τις υποχρεώσεις του όταν δεν υπάρχουν ελεύθεροι χώροι;

Τα αυτοκίνητα πρέπει να σταθμεύουν εκτός πόλης και οι πολίτες να εξυπηρετούνται με μίνι μπας που θα τους μεταφέρουν στο κέντρο, όπως γίνεται σε κάθε σύγχρονη πόλη που σέβεται κατοίκους και επισκέπτες. Ειδικά οι τελευταίοι που θέλουν να απαθανατίσουν ωραίες εικόνες από τη Μεσαιωνική Πόλη και τις ομορφιές του κέντρου, δε βλέπουν μπροστά τους παρά αυτοκίνητα, κάθε είδους φορτηγά και τροχοφόρα που προκαλούν μόλυνση του περιβάλλοντος, ηχορρύπανση και προβλήματα στους δρόμους.

ΦΩΤΟ: Χρίστος Μαλιαράκης
ΦΩΤΟ: Χρίστος Μαλιαράκης
ΦΩΤΟ: Χρίστος Μαλιαράκης
ΦΩΤΟ: Χρίστος Μαλιαράκης

Διαβάστε ακόμη

"Πρωτιά" στον καύσωνα είχε σήμερα η Λίνδος – Τα 40άρια επέστρεψαν από σήμερα

Συνεχίζονται οι καθημερινές περιπολίες πυροσβεστικών αεροσκαφών πάνω από το νησί μας

ΓΕΑ: Ο Σμήναρχος Μαυραγάνης νέος Διοικητής του Κέντρου Ετοιμότητας Διασποράς Αεροπορίας Ρόδου

Νέα τραγωδία στη Ρόδο - 28χρονη βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της

Σύλλογος ΑμεΑ Ρόδου: Ενημέρωση για τα προβλήματα στα συστήματα πρόσβασης ΑμεΑ και εμποδιζόμενων ατόμων στη θάλασσα

Αναστέλλεται η λειτουργία του δημοσίου ΚΤΕΟ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη Ρόδο

Συνάντηση δημάρχου Ρόδου με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Κ. Χαλκιάς προς Τ. Σπανό: «Θα είστε πάντα υπόλογοι για την κακοδιαχείριση και την κακοδιοίκηση του Δήμου Ρόδου»