Ένοχος, αλλά ατιμώρητος κρίθηκε 28χρονος Ροδίτης

Ένοχος, αλλά ατιμώρητος κρίθηκε 28χρονος Ροδίτης

Ένοχος, αλλά ατιμώρητος κρίθηκε 28χρονος Ροδίτης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1175 ΦΟΡΕΣ

Ένοχος, αλλά ατιμώρητος κρίθηκε από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 28χρονος Ροδίτης, ο οποίος κατηγορούνταν για την ποσότητα χασίς και τα δύο δενδρύλλια κάνναβης που είχαν βρεθεί στην κατοχή του.

Ο 28χρονος κατηγορούταν για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, με τη μορφή της κατοχής και της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, διώξεις που του είχαν ασκηθεί στις αρχές Αυγούστου 2018, οπότε και είχε συλληφθεί σε χωριό της Νότιας Ρόδου.

Η υπόθεση παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη και την προηγούμενη εβδομάδα το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης, κ. Γιάννη Κοκκινογένη, έκρινε ένοχο, αλλά ατιμώρητο τον 28χρονο.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η σύλληψη του 28χρονου είχε γίνει στις 3 Αυγούστου 2018, μισή ώρα μετά τα μεσάνυκτα, όταν αστυνομικοί τον εντόπισαν σε χωριό της Νότιας Ρόδου και σε έλεγχο που του έκαναν βρήκαν μέσα στο αυτοκίνητο που οδηγούσε, μία ζυγαριά ακριβείας.

Στη συνέχεια, ο 28χρονος είπε στους αστυνομικούς για τα ναρκωτικά που είχε σπίτι του και ακολούθησε έρευνα εκεί, κατά την οποία βρέθηκαν 168 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης καθώς και δύο δενδρύλλια ύψους 92 και 144 εκατοστών που καλλιεργούσε σε γλάστρες.

Τα δενδρύλλια κάνναβης εκριζώθηκαν και μαζί με υπόλοιπα αναιρεθέντα πειστήρια κατασχέθηκαν, ενώ ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου για τα περαιτέρω.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξεταζόμενος από τους αστυνομικούς ο 28χρονος είχε αρνηθεί τις κατηγορίες, όπως αυτές του αποδίδονται και είχε δηλώσει ότι τα ναρκωτικά τα είχε αποκλειστικά και μόνο για δική του χρήση, καθώς αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Το ίδιο είχε πει και κατά την απολογία του στην ανακρίτρια Ρόδου, όπου προσήχθη, όπου σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες είχε εξηγήσει ότι ήταν χρήστης ναρκωτικών τα τελευταία τέσσερα χρόνια (πριν τη σύλληψη του) και πως όλα ξεκίνησαν το 2014, όταν του συνέβη ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του.

Τα προβλήματα υγείας που ακολούθησαν στάθηκαν η αιτία να ξεκινήσει η εξάρτηση του αυτή από την κάνναβη, κάτι για το οποίο δεν κατάφερε με δικές του δυνάμεις να αλλάξει.

Τελικά, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, ο 28χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος με τον όρο της απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα.

Διαβάστε ακόμη

Διάσωση δύο επιβατών ιστιοφόρου στην Πάτμο

Αθωώθηκε 47χρονος Τούρκος που είχε συλληφθεί ως διακινητής

Φυλάκιση 8 μηνών σε 2 Ρομά για απάτη σε βάρος 72χρονου

Κάθειρξη 68 ετών επιβλήθηκε σε Σύριο διακινητή μεταναστών

Πτώχευση FTI/ MEETING POINT- Προσωρινή διαταγή Μονομελούς Πρωτοδικείου Κω

Συνελήφθησαν οκτώ αλλοδαποί για πλαστογραφία ταξιδιωτικών εγγράφων στην Κω

Συνελήφθη 60χρονος αλλοδαπός για καλλιέργεια κάνναβης στη Ρόδο

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε αλλοδαπό για απόπειρα εμπρησμού