Για διαρρήξεις σπιτιών και επιχειρήσεων κατηγορούνται δύο Έλληνες και ένας Αλβανός

Για διαρρήξεις σπιτιών και επιχειρήσεων κατηγορούνται δύο Έλληνες και ένας Αλβανός

Για διαρρήξεις σπιτιών και επιχειρήσεων κατηγορούνται δύο Έλληνες και ένας Αλβανός

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 415 ΦΟΡΕΣ

Συνολικά τρία άτομα, δύο έλληνες και ένας αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής, θα καθίσουν την επόμενη εβδομάδα στο εδώλιο του μονομελούς εφετείου επί κακουργημάτων Δωδεκανήσου κατηγορούμενοι για διαρρήξεις σπιτιών, οχημάτων και επιχειρήσεων στην Νότια Ρόδο.

Η υπόθεση εξαρθρώθηκε πριν από επτά χρόνια (το 2015) από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας και η δίκη τους προσδιορίστηκε να γίνεις τις 6 Ιουλίου.

Συγκεκριμένα στο εδώλιο του δικαστηρίου θα καθίσουν 35χρονος αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής, ένας 71χρονος και μία 36χρονη, ημεδαποί και οι δύο, κατηγορούμενοι για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής.

Αξίζει να σημειωθεί πως αρχικά είχαν συλληφθεί περισσότερα άτομα ωστόσο με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου παραπέμφθηκαν σε δίκη οι τρεις κατηγορούμενοι για την κλοπή και άλλοι τρεις για το αδίκημα της αποδοχής προϊόντων εγκλήματος.

Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, οι εμπλεκόμενοι άρχισαν να «συνεργάζονται» τουλάχιστον από τις αρχές Νοεμβρίου 2014 και «δραστηριοποιούνταν» στις περιοχές Κατταβιά, Γεννάδι, Λίνδο, Λαχανιά και Απολακκιά με σκοπό τη διάπραξη κλοπών.

Οι δράστες μετέβαιναν στις περιοχές αυτές χρησιμοποιώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και πραγματοποιούσαν διαρρήξεις αφαιρώντας χρήματα, τιμαλφή και ηλεκτρονικές συσκευές, τις οποίες στη συνέχεια πουλούσαν.

Από την εμπεριστατωμένη έρευνα που διεξήγαγε η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου εξιχνιάστηκε η ακόλουθη εγκληματική δραστηριότητα των κατηγορουμένων:

Στις 5/6.11.2014 νυχτερινές ώρες στην περιοχή Γεννάδι, διέρρηξαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και αφού εντόπισαν κλειδιά επιχείρησης υγειονομικού ενδιαφέροντος μετέβησαν σε αυτήν, την παραβίασαν και αφαίρεσαν χρήματα και προσωπικά αντικείμενα, μεταξύ των οποίων έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή

• Στις 12/13.11.2014 νυχτερινές ώρες στην περιοχή Κατταβιά, παραβίασαν τρεις επιχειρήσεις (mini-market, εστιατόριο, καφενείο) και αφαίρεσαν χρήματα, προϊόντα και μια τηλεόραση.

• Στις 13.11.2014 πρώτες πρωινές ώρες στην περιοχή Γεννάδι, μπήκαν σε κατοικία ημεδαπής, αλλά έγιναν αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή, χωρίς να αφαιρέσουν αντικείμενα ή χρήματα

• Στις 13.11.2014 πρώτες πρωινές ώρες στην περιοχή Λαχανιά, μπήκαν σε κατοικία ημεδαπής, αλλά έγιναν αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή, χωρίς να αφαιρέσουν αντικείμενα ή χρήματα

• Το χρονικό διάστημα από αρχές έως τα μέσα Νοεμβρίου 2014 στην περιοχή Απολακκιά, διέρρηξαν δυο εξοχικές κατοικίες και σε μια από αυτές αφαίρεσαν χρήματα και μία τηλεόραση

Οι κλεμμένες τηλεοράσεις και ο υπολογιστής βρέθηκαν αντίστοιχα στην κατοχή των κλεπταποδόχων, κατασχέθηκαν και αφού αναγνωρίστηκαν αποδόθηκαν στους δικαιούχους.

Σημειώνεται ότι, τρία μέλη της σπείρας εντοπίσθηκαν - προσήχθησαν στην υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και εξεταζόμενα αποδέχθηκαν τις πράξεις τους, ενώ σε έρευνα που έγινε στην κατοικία των δυο Αλβανών (μελών) βρέθηκαν αντικείμενα των οποίων η προέλευση ερευνάται.

Διαβάστε ακόμη

Σύλληψη τεσσάρων αλλοδαπών για κλοπή και πλαστογραφία στην Κω

Κινητοποίηση του Λιμενικού για διάσωση 4 Ιρλανδών που το σκάφος τους αναποδογύρισε σε θαλάσσια περιοχή της Ρόδου

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων που πραγματοποιήθηκαν στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου το διάστημα από 1 έως 7 Ιουλίου 2024

Συνελήφθη 18χρονος για ληστεία

Κάθειρξη 38,5 ετών σε αλλοδαπό για τη μεταφορά μεταναστών στην Κω

Στο εδώλιο ιδιοκτήτης καταλύματος για τη φιλοξενία 90 μεταναστών

Δικάζεται ιδιοκτήτης ξενοδοχείου για τη διαμονή 84 μεταναστών

Στον ανακριτή 31χρονος αλλοδαπός για απόπειρα ανθρωποκτονίας