Ξεκίνησε τα δρομολόγια το μίνι-μπας από την Ακαντιά στο κέντρο της πόλης

Ξεκίνησε τα δρομολόγια το μίνι-μπας από την Ακαντιά στο κέντρο της πόλης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 5134 ΦΟΡΕΣ

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα

Καλύτερη θα είναι πλέον η εξυπηρέτηση ντόπιων και επισκεπτών που θέλουν να κατέβουν στο κέντρο της πόλης χωρίς το αυτοκίνητό τους, καθώς τέθηκε σε πλήρη λειτουργία η υπηρεσία της δωρεάν μεταφοράς επιβατών από τη ΔΕΣ Ρόδα.


Ήδη από χτες ένα μίνι μπας της επιχείρησης που ξεκινά από το χώρο στάθμευσης στο λιμάνι της Ακαντιάς, μεταφέρει χωρίς αντίτιμο όσους θέλουν να μετακινηθούν από εκείνο το σημείο προς το κέντρο της πόλης με ενδιάμεση στάση στην είσοδο της μεσαιωνικής πόλης (πλατεία Σύμης).


Το μικρό λεωφορείο αρχίζει τα δρομολόγιά του στις 8:30 το πρωί και εκτελεί το τελευταίο στις 22:40 το βράδυ, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο και το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης στην πλατεία Δημαρχείου, καθώς από τα μέσα της εβδομάδας δεν επιτρέπεται η στάθμευση οχημάτων το διάστημα από 7:30 έως 10 το πρωί.


Όσοι χρειάζεται να κατέβουν στο κέντρο εκείνο το διάστημα και για να μην ψάχνουν μία θέση στάθμευσης, θα μπορούν να παίρνουν το μίνι μπας και να εξυπηρετούνται χωρίς ταλαιπωρία και χωρίς να πληρώσουν αφού θα έχουν αφήσει το αυτοκίνητό τους, επίσης χωρίς να πληρώσουν στο πάρκινγκ της Ακαντιάς.


Υπενθυμίζεται ότι από τις 6 Ιουλίου και μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου για 2,5 ώρες το πρωί, θα παραμένουν ελεύθερες 70 θέσεις στάθμευσης μπροστά από το Δημαρχείο προκειμένου να διευκολυνθούν εκείνοι που θέλουν να κατέβουν στην αγορά, ή να επισκεφτούν το κέντρο της πόλης.


Το μικρό λεωφορείο θα πραγματοποιεί συνολικά 38 δρομολόγια καθημερινά, και θα αναχωρεί από την Ακαντιά κάθε 20 λεπτά. Εκτιμάται ότι το δρομολόγιο από εκείνο το σημείο μέχρι και την πλατεία Δημαρχείου θα διαρκεί περίπου 12 λεπτά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η δημοτική αρχή έχει βάλει ως στόχο την επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος και μάλιστα από το φθινόπωρο και έπειτα θα εξετάσει διεξοδικά το θέμα για να προχωρήσει και σε εφαρμογή συγκεκριμένων μέτρων.


Μάλιστα, ανασύρονται από το συρτάρι και παλαιότερες μελέτες που αφορούν μονοδρομήσεις, αλλά και προτάσεις για τη δημιουργία υπόγειων χώρων στάθμευσης, αν και αυτό είναι δύσκολο να υλοποιηθεί εξ ολοκλήρου από τον δήμο.
Μάλιστα, έκανε γνωστό ότι θα περάσει από την εκτελεστική επιτροπή αυτές τις μέρες η τροποποίηση του οργανισμού εσωτερικής υπηρεσίας σε διάφορα θέματα, ώστε ο δήμος να γίνει πιο λειτουργικός, κάτι που θα επιτευχθεί και με τη δημιουργία γραφείου εσωτερικού ελέγχου.

Διαβάστε ακόμη

Σώθηκε και είναι καλά το μικρό αλεπουδάκι που βρέθηκε με θερμοπληξία στη Ρόδο

Ανασυγκροτήθηκε το Τεχνικό Συμβούλιο Δημοσίων Έργων

Σε Διεθνές Βυζαντινομουσικολογικό Συνέδριο πρωτοψάλτης της Ρόδου

Λειτουργεί (επιτέλους) ιατρείο στην Ακρόπολη της Λίνδου

Κ. Νικολαΐδου: Είναι πολιτική απόφαση του περιφερειάρχη να ενσωματωθούν οι προκλήσεις της εποχής στο Οργανόγραμμα της ΠΝΑι

Κατά της προτεινόμενης τροποποίησης του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου η παράταξη της Χρύσας Καραγιάννη

Συνάντηση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων νότιας Δωδεκανήσου με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη συνάντησε χθες στο Δημαρχείο ο Αλέξανδρος Κολιάδης