Να αποκατασταθεί η τάξη στην οδό Ορφανίδου και στην Παλιά Πόλη ζητά με έγγραφό της η Δημοτική Κοινότητα

Να αποκατασταθεί η τάξη στην οδό Ορφανίδου και στην Παλιά Πόλη ζητά με έγγραφό της η Δημοτική Κοινότητα

Να αποκατασταθεί η τάξη στην οδό Ορφανίδου και στην Παλιά Πόλη ζητά με έγγραφό της η Δημοτική Κοινότητα

Κυριακή Πετρίδου

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1094 ΦΟΡΕΣ

Τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ. για την «αποκατάσταση της νομιμότητας» στην οδό Ορφανίδου αλλά και στην Παλιά Πόλη, ζητά, με σχετικό έγγραφό της, η δημοτική κοινότητα Ρόδου έπειτα από διαρκείς οχλήσεις των περιοίκων και καταγγελίες που φθάνουν σ’ αυτήν!

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, και πέρυσι αλλά και φέτος, η Πρόεδρος της Δ.Κ. Ρόδου, κ. Μάνθα Ζιώγου, ως αποδέκτης των παραπόνων αυτών και των καταγγελιών, εκπροσωπώντας προφανώς όλο το συμβούλιο, απέστειλε το έγγραφο αυτό στην Α’ Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου, το Α.Τ. Ρόδου, την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου καθώς και το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου.

Για την Ορφανίδου
Δεν είναι, βέβαια, καινούριο… φαινόμενο οι καταγγελίες για την πλέον τουριστική οδό της πόλης αλλά μάλλον… διαχρονικό αφού τα προβλήματά της έρχονται και επανέρχονται στην επικαιρότητα τις τελευταίες…δεκαετίες. Η Δ.Κ., λοιπόν, ενημερώνει τις αρμόδιες αρχές ότι δέχεται καθημερινά επίμονες αλλά εύλογες οχλήσεις «για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στην οδό Ορφανίδου κατά τις νυχτερινές ώρες». Και συνεχίζει:

«Οι περίοικοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για όσα εκτυλίσσονται καθημερινά στη συγκεκριμένη οδό, ζητώντας να επιβληθεί τάξη, καθώς πέρα από τις «στρατιές» μεθυσμένων θαμώνων, ξεσπούν καβγάδες ακόμα και για ασήμαντες αφορμές, γίνεται διακίνηση ναρκωτικών, με την κατάσταση, όπως λένε να γίνεται κάθε βράδυ όλο και πιο επικίνδυνη».

Ζητούν, λοιπόν, από όλες τις αρμόδιες αρχές να πράξουν ό,τι είναι δυνατόν «για την αποκατάσταση της νομιμότητας στην οδό Ορφανίδου, ώστε να σπάσει το απόστημα που ταλανίζει την τοπική μας κοινωνία και κυρίως τους κατοίκους της περιοχής…».

Για την Παλιά Πόλη
Το ίδιο έγγραφο-λένε οι πληροφορίες-αποστέλλεται και φέτος μόνο που είναι…εμπλουτισμένο και με ένα πρόβλημα που ταλανίζει τη Μεσαιωνική Πόλη και δεν είναι άλλο από την «ανεξέλεγκτη τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων» στους κοινόχρηστους χώρους, πέρα δηλαδή από τα τ.μ. που μπορούν να τοποθετήσουν βάσει της άδειας που έχουν λάβει. Όπως επισημαίνεται, αυτό δυσχεραίνει την ανεμπόδιστη διέλευση των πεζών αλλά μπορεί να αποτελέσει και εμπόδιο στην πρόσβαση οχημάτων άμεσης επέμβασης (σ.σ. ασθενοφόρα, πυροσβεστικά, περιπολικά).

Διαβάστε ακόμη

Κινητοποίηση της πυροσβεστικής για φωτιά που ξέσπασε σε σπίτι στην Παλιά Πόλη της Ρόδου

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του ΚΓ’ πολιτιστικού συμπόσιου της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών

Καταδίωξη και σύλληψη δυο διακινητών από το Λιμεναρχείο Ρόδου

Ξεναγοί: «Σθεναρό όχι» στο νομοσχέδιο που υποβαθμίζει το επάγγελμα

Σε λειτουργία το «Ψηφιακό Μητρώο Μελών Λεσχών Φιλάθλων»

Διαγωνισμός για την προστασία των ακτών σε Σορωνή και Καλαβάρδα

Απόφαση για επιστροφή χρημάτων εξαιτίας της πυρκαγιάς στη Ρόδο

Τροχαίο ατύχημα πριν από λίγο στην περιοχή Τραουνού