Αναζητούνται τρόποι για να μειωθεί το ενεργειακό κόστος του δήμου Ρόδου

Αναζητούνται τρόποι για να μειωθεί το ενεργειακό κόστος του δήμου Ρόδου

Αναζητούνται τρόποι για να μειωθεί το ενεργειακό κόστος του δήμου Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 516 ΦΟΡΕΣ

Οι τρόποι για να περιοριστούν οι ενεργειακές ανάγκες του νησιού της Ρόδου και, κατ’ επέκταση, να μειωθούν και τα κόστη, αυτή την περίοδο που το ενεργειακό πρόβλημα βρίσκεται στο προσκήνιο σε διεθνές επίπεδο, αποτέλεσαν, μεταξύ άλλων, το αντικείμενο συζήτησης μεταξύ του δημάρχου κ. Αντώνη Καμπουράκη και της γενικής γραμματέως Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Αλεξάνδρας Σδούκου, κατά τη συνάντηση εργασίας που είχαν χθες στο γραφείο του.

Στη συνάντηση, μετείχαν, επίσης, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Υποδομών και Ενεργειακών Επενδύσεων, κ. Τηλέμαχος Καμπούρης, ο αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης κ. Στέφανος Δράκος και συνεργάτες του δημάρχου.

Σε δηλώσεις τους αμέσως μετά τη συνάντηση, ο κ. Καμπουράκης καταρχάς, εξέφρασε τη χαρά του που υποδέχθηκε στο Δημαρχείο την κ. Σδούκου η οποία, όπως είπε, έχει έρθει στη Ρόδο πάρα πολλές φορές και έχουν υλοποιήσει ενέργειες «οι οποίες οδηγούν σε ένα καλύτερο περιβάλλον το οποίο θα βοηθήσει τους Ροδίτες και τις Ροδίτισσες για έναν καλύτερο και ποιοτικότερο τρόπο ζωής...».

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του δήμου, κατά την πολύωρη συνάντηση, υπήρξε εποικοδομητικός και παραγωγικός διάλογος για ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Συζητήθηκε διεξοδικά ο περιορισμός των ενεργειακών αναγκών των κτηρίων και υπηρεσιών του δήμου Ρόδου, ενώ συμφωνήθηκε να δρομολογηθούν μία σειρά από στοχευμένες δράσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση μνημειακών κτηρίων του νησιού.

Εκφράστηκαν εκατέρωθεν ευχαριστίες για την εξαίρετη, διαρκή και ουσιαστική συνεργασία μεταξύ της δημοτικής αρχής του Αντώνη Β. Καμπουράκη και της ηγεσίας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

«Στοχεύουμε στην έμπρακτη αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Ρόδου, έχοντας ήδη υλοποιήσει συγκεκριμένες ενέργειες σε συνεργασία με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και την κ. Αλεξάνδρα Σδούκου», δήλωσε ο δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Β. Καμπουράκης, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης.

Παράλληλα, αναφέρθηκε σε πρωτοβουλίες για τη Μεσαιωνική Πόλη και τη Λίνδο, αλλά και σε δράσεις για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης εμβληματικών κτηρίων, οι οποίες αναμένεται να δρομολογηθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Ευχαρίστησε την κ. Σδούκου, «διότι οι καλές τους προθέσεις συνοδεύονται από καλή πρακτική, με στόχο πάντα τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών».

Από την πλευρά της, η γενική γραμματέας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Αλεξάνδρα Σδούκου, δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενη που βρίσκεται στη Ρόδο, συνεχίζοντας την ουσιαστική και εποικοδομητική συνεργασία με τον φίλο, όπως αποκάλεσε, τον δήμαρχο κ. Αντώνη Καμπουράκη.

«Διανύουμε μία περίοδο κατά την οποία έχει βρεθεί στο προσκήνιο η ενέργεια, εξαιτίας του αυξημένου κόστους της. Είχαμε την ευκαιρία να κουβεντιάσουμε πώς θα καταφέρουμε να περιορίσουμε τις ενεργειακές ανάγκες του νησιού, μειώνοντας ταυτόχρονα τα κόστη, πράγμα που αποτελεί βασικό ζητούμενο σήμερα για καταναλωτές και επιχειρήσεις» είπε η κ. Σδούκου και πρόσθεσε ότι:

«Κατατέθηκαν πολλές ιδέες στο τραπέζι της συζήτησης, οι οποίες μπορούν να υλοποιηθούν στην πράξη, έτσι ώστε να περιορισθεί η κατανάλωση ενέργειας σε δημοτικά κτήρια όπως η ΔΕΥΑΡ και τα σχολεία». Τέλος, η γενική γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, πρόσθεσε ότι η συζήτηση επεκτάθηκε και στη διαχείριση των απορριμμάτων.

Η δημοτική αρχή του Αντώνη Β. Καμπουράκη, σε αγαστή συνεργασία με το υπουργείο Περιβάλλοντος, έχει ήδη δρομολογήσει δράσεις όπως η εφαρμογή της ηλεκτροκίνησης στη Μεσαιωνική Πόλη, η διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, για την οποία ο δήμος Ρόδου βραβεύτηκε σε ευρωπαϊκό επίπεδο, το Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων (ΣΦΗΟ), το οποίο έχει ήδη συνταχθεί και εγκριθεί, καθώς και η έγκριση της χρηματοδότησης για την αποκατάσταση και επαναλειτουργία των δημοτικών λουτρών.

Διαβάστε ακόμη

Καταδίωξη και σύλληψη δυο διακινητών από το Λιμεναρχείο Ρόδου

Ξεναγοί: «Σθεναρό όχι» στο νομοσχέδιο που υποβαθμίζει το επάγγελμα

Σε λειτουργία το «Ψηφιακό Μητρώο Μελών Λεσχών Φιλάθλων»

Διαγωνισμός για την προστασία των ακτών σε Σορωνή και Καλαβάρδα

Απόφαση για επιστροφή χρημάτων εξαιτίας της πυρκαγιάς στη Ρόδο

Τροχαίο ατύχημα πριν από λίγο στην περιοχή Τραουνού

Έκτακτη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δέσμευση η ψηφιακή κάρτα εργασίας να εφαρμοστεί σε όλους τους κλάδους της οικονομίας