Παρών στη Historica ο Γιάννης Μαμουζέλος

Παρών στη Historica ο Γιάννης Μαμουζέλος

Παρών στη Historica ο Γιάννης Μαμουζέλος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 265 ΦΟΡΕΣ

Ένας εκλεκτός προσκεκλημένος θα βρίσκεται στη Historica, που θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο από 24 έως 30 Οκτωβρίου. Ο λόγος για τον γνωστό δημοσιογράφο και συγγραφέα Γιάννη Μαμουζέλο, ο οποίος θα έρθει στη Ρόδο και θα τιμήσει με την παρουσία του, τους διοργανωτές. Ο Γιάννης Μαμουζέλος γεννήθηκε το 1949 στην Αθήνα αλλά έχει καταγωγή από τη Χίο. Σε νεαρή ηλικία (1964-68) ασχολήθηκε με τον κλασικό αθλητισμό και συγκεκριμένα με τους δρόμους μεσαίων αποστάσεων. Ως αθλητής του Πανελληνίου κατέκτησε μετάλλια σε πανελλήνιους αγώνες παίδων και εφήβων (σε στίβο και ανώμαλο δρόμο) και αποτέλεσε μέλος της Εθνικής Ομάδας Εφήβων.

Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (1973), με συμπληρωματικές σπουδές Πολιτικών Επιστημών, επέλεξε ως επάγγελμα τη δημοσιογραφία, διατηρώντας ωστόσο και την ιδιότητα του δικηγόρου έως το 1996. Είναι τακτικό μέλος της Ε.Σ.Η.Ε.Α και του Π.Σ.Α.Τ., στο Δ.Σ. του οποίου διετέλεσε ειδικός γραμματέας (2009-2012) καθώς και των επιστημονικών φορέων Ινστιτούτο Διεθνούς και Ελληνικού Αθλητικού Δικαίου (ΙΔΕΑΔ) και Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Διοίκησης Αθλητισμού και αναψυχής (Ελλ.Ε.Ε.Δ.Α&Α).

Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Πανελληνίου (2010-2013) και του ΣΕΓΑΣ (2012-2016) ενώ από το καλοκαίρι του 2019 ανέλαβε γενικός αρχηγός στο τμήμα στίβου του Α.Σ.Ε. Δούκα. Δούλεψε σε αρκετές μεγάλες αθηναϊκές εφημερίδες, στην ΕΡΤ και ήταν υπεύθυνος Τύπου σε κορυφαίες διεθνείς διοργανώσεις στην Ελλάδα. Το 2017 έλαβε από το Ίδρυμα Προαγωγής Δημοσιογραφίας Αθαν. Β. Μπότση ειδική τιμητική διάκριση για την πολύχρονη επιτυχημένη πορεία του στη δημοσιογραφία. Το 2018 τιμήθηκε από το θεσμό «Απολλώνεια Βραβεία» για τη συνολική προσφορά του στη δημοσιογραφία και τον αθλητισμό. Το 2019 τιμήθηκε από τον ΣΕΓΑΣ για τη μεγάλη προσφορά του στον ελληνικό στίβο.

*Ο Γιάννης Μαμουζέλος θα βρίσκεται στη Ρόδο δίπλα στην Historica και μίλησε για τον ερχομό του στο νησί: «Είμαι πολύ χαρούμενος που θα επισκεφτώ ξανά τη Ρόδο μετά από πάρα πολλά χρόνια. Η Historica είναι ένα ξεχωριστό event, μία σύνθετη διοργάνωση στην οποία με μεγάλη χαρά θα παραβρεθώ. Εδώ και πάρα πολλά χρόνια διατηρώ φιλικές σχέσεις με τον Γιώργο Βογιατζή και δεν θα μπορούσα να αρνηθώ την πρόσκληση που μου έγινε. Η Historica δεν είναι ένα απλό αθλητικό γεγονός, είναι και πολιτιστικό και συνδυάζει πολλά πράγματα μαζί. Άρα, είναι μεγάλη χαρά για μένα ότι θα βρίσκομαι στη Ρόδο. Στο νησί έχουν γραφτεί ξεχωριστές και «χρυσές» σελίδες της ποδηλασίας.

Οι αναμνήσεις είναι πολλές και πραγματικά θα έχω την ευκαιρία να δω ανθρώπους και ποδηλάτες που είχαν τεράστιες επιτυχίες και έγραψαν τα δική τους ιστορία. Παράλληλα, τα σεμινάρια που θα γίνουν για την εκπαίδευση και των νέων παιδιών στην ποδηλασία, θεωρώ ότι θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον του κόσμου, αφού η οδική συμπεριφορά και η ασφάλεια είναι πράγματα τα οποία θα πρέπει να βρίσκονται στην καθημερινότητα μας. Ανυπομονώ να βρεθώ δίπλα στο φίλο μου τον Γιώργο Βογιατζή, δίπλα στα υπόλοιπα παιδιά και φυσικά στη Historica, που θα γυρίσει το χρόνο πίσω, στις μεγάλες και χρυσές στιγμές της ποδηλασίας».

Διαβάστε ακόμη

ΟΜΙΛΟΣ MITSIS: Έναρξη του ποδοσφαιρικού camp σε συνεργασία με το Real Madrid Foundation στην Κω!

Ξεχωριστή δυναμική και συμμετοχές στη φετινή Aegean Regatta στα Δωδεκάνησα

Η Εθνική μπάσκετ στους Ολυμπιακούς Αγώνες, διέλυσε την Κροατία!

Ο Αντρέ Ντρέγκε, νικητής στον ποδηλατικό Γύρο Ρόδου, έχασε τη ζωή του σε αγώνα στην Αυστρία!

Β' Κατηγορία ΕΠΣΔ: Πήρε τον Κριπιντίρη ο «Άγιος»

Τουρνουά open από τον Όμιλο Αντισφαίρισης Πεταλούδων

Απίστευτο ντέρμπι στο Εργασιακό με νικήτρια τη Dodekanisos Seaways!

Ιάλυσος: Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ.